• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LUMIAN: moje dítě nemá tuhle vakcínu vůbec.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ANNAWA: tak očkované bude, jen nebude znovu přeočkované.. což být nemusí, když se bude očkovat až do 7 let.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: a výsledek? Jdeš se skoro 4letym dítětem k zápisu do školky a zjistíš, že neni očkované proti spalnickam a spol. ;-)0
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ALI_EN: Jasný, to mě taky napadlo, ale nejsem si jistá, jestli můj chlap by byl ten správný od rány :) samozřejmě i to by byla možnost :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LUMIAN: jeste dobra psychicka podpora pro tebe a brzda pro kontranapady doktora je krome matky i otec ditete v ordinaci :)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    EDERA:
    BALAENA:
    holky moc děkuju, do října mám čas, nastuduju vše co bude potřeba, kdyby se mu nááhodou nelíbil ten očkovací plán co by měl platit až později, začnu mu nabízet možnosti pomocí rýmy a neštovic, samozřejmě je vše opravdu možné, protože mězi dětma jsme dosti často :) No dodaly jste mi trošku elánu že to i se zarputilcem doktorem jde :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Taky to nebyla kritika Tvého navrhovaného postupu, ke kterému bych třeba já šáhla taky. Jenže s naší doktorkou se domluvit lze a není apriori naštvaná na všechny, kdo si dohledávají nejnovější informace, nedej Bože dokonce na internetu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: já nechci prosazovat svůj nápad jen proto, abych vyhrála, když je můj, ale skýtá několik vyjednávacích výhod - 1. nejsi odpírač očkování, 2. sleduješ NIKO a ztotožňuješ se s ní, ba dokonce chceš sledovat ty úplně nejnovější oficiální trendy, 3. pokud se to povede, vyzískáš odklad do sedmi let, aniž by sis musela pět let vymýšlet rýmy a neštovice
    EDERA
    EDERA --- ---
    LUMIAN: A co jít cestou nejmenšího odporu? Očkovat chceš, jen v posunutém termínu. Takže teď se domluvíš na říjen, v říjnu bude mít dítě rýmu, posunete to na prosinec, v prosinci se dítě setká s dětma, které zrovna onemocněly neštovicema a posuneme se o inkubační lhůtu někdy do ledna, etc. etc. etc.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LUMIAN: ostatně kdo ví, jak budou přechodná ustanovení pro rozočkované. pokud by mu druhá dávka vyšla už na 2016, třeba by to tak vyšlo i podle očkovacího kalendáře automaticky a vyjednávat bys vůbec nemusela, záleží, jak napíšou přechoďáky.
    prostě vyjednávej s tímhle v ruce. prošlo to webem na více místech, tohle mi jen přišlo pod ruku první.
    očkovat chceš, ale názor imunizační komise, která dělá plán očkování, ti přijde rozumnej a chtěla bys to podle něj už letos, i když jinak to nejspíš začne platit už napřesrok
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    BALAENA: moc děkuju za radu :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ECLECTICA: na to se da koukat z ruznejch pohledu. tejden az dva blbe po vakcine, s kdovijak dlouhou dobou iminity, nebo tejden nemoc, ktera u zdravyho ditete nema nijak vaznej prubeh, pokud ji vubec chyti? a pokud ji chyti, imunita je dozivotni.. ja ty nemoci prodelala, stejne jako kolikrat i chripku, ze ktery mi bylo blve daleko vic. takze to s tim respektem z nemoci neni potreba prehanet.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: výchozí pozice: 1. očkovat chceš. 2. to, co bys chtěla, není jen tak nějaká divná vymyšlenost, když ji navrhuje sama imunizační komise, která sestavuje očkovací kalendář - jenže ona to z nějakých legislativních důvodů nestihne dost rychle na to, aby už u vás tak pediatr očkoval automaticky, ty vlastně jen chceš uspíšit to, co mu od ledna stejně bude platit.

Pokud vím, i v tomhle novém kalendáři bude první dávka v 15 měsících, takže proti té se hádat netřeba, uhlídat je potřeba jen tu druhou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LUMIAN: zkus se s doktorem domluvit, že bys chtěla jet podle budoucího očkovacího kalendáře
    Očkovací kalendář se průběžně mění | HaSIM
    http://www.hasim.cz/content/ockovaci-kalendar-se-prubezne-meni
    V roce 2014 se v ČR kontrolovaly hladiny protilátek u dětí a porovnávalo se, jak jsou ve kterém věku děti chráněny. Na základě těchto dat Národní imunizační komise doporučila od roku 2016 posunout druhou dávku přeočkování trojvakcínou až na sedm let věku. Teď se dává druhá dávka šest měsíců po první, která se aplikuje od 15. měsíce věku.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    No nevím, jestli sis přečetla vše co píšu, ale já právě chci aby to tomu dítěti vydrželo co njedéle a byl chráněn déle než jen do jeho 10ti let.. nikde jsem nenapsala, že očovat nechci..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUMIAN: hele, az těch nemocí, proti kterým se očkuje, respekt nemáš?
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ALI_EN: hexa proběhla v pohode, první dávka v 16. týdnech, a pak cca po měsíci až dvou a ted v 18m dostane čtvrtou..ale to MMR chci dát co nejdéle a n by to narval v 15m a pak hned ve 20m :-/ malému je ted rok..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LUMIAN: s tou dobou trvani ti neporadim.. to by mel doktor, ale moc si nedovedu predstavit, jak mu jako duveruju, pokud by name zkousel neco, co se mi nezda uplne fer z jeho strany, jen aby bez boje dosahl svyho cile. neznam ho, tak nevim...
    pokud jsi ochotna ockovat, jen z toho mas respekt a nechces to prat do tak malyho ditete, tak nechapu, co mu vadi, ale ja tohle s pediatrou jeste neresila. je k ockovani pomerne benevolentni, alespon v tom smeru, ze hexu standardne ockuje az od tretiho mesice a nedrzi se zoufale nejkratsich moznych terminu podani dalsi davky, jako kdyby ji snad mel nekdo uriznout ruku kdyz to nedodrzi, se schematem 2+1 nemela nejmensi problem. Jak to bude, az reknu, ze nechci MMR, to uvidim za par mesicu.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ALI_EN: já si o tom zkusím vše pozjištovat a pak njak argumentovat.. mám z očkování šílený rspekt a nedovedu si představit do něj zase narvat ned MMR, já byh hlavně chtěla aby mu působlo co nejdéle..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LUMIAN: tech minusu u me si nevsimej, pokud je nekdo realne oduvodni, tak je to trochu hloupoucky.

Osobne si myslim, ze pokud je mozny, ze doktor muze v podstate vyhrozovat anebo strasit rodice vyfabulovanejma informacema, mel by hlavne tohle bejt ten duvod, kdy by se mel bat postihu od pojistovny. To je jak z dob totace tohleto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam