• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: neverim svejm ocim. Opravdu jsem nikam cast textu nezapomnela dat. Za co bych se mela cloveku, kterej nezna ani vyznam slova hysterie, omlouvat? Za to, ze nepochopil, co mam na mysli, anebo za to, ze mam jinej nazor? To jsou mi veci. Navic ted osocujes ty me, ze jsem se z neceho pokusila nejak vybruslit, protoze si MYSLIS, ze vis lip nez ja, co jsem v tvym prispevku napadla. To si delas asi srandu. Od zacatku to bylo mysleno tak, jak jsem psala, a to na to, ze jsem nejakou obecnou vec nemela podlozenou. A dovolis si psat o poruse osobnosti, no to mi poser zada, davat podobne trefny diagnozy po precteni prispevkuy na nyxu, no comment, tohle taky dela predevsim dusevne zdravej clovek.

jeste jednou, kdyz ti mozek neni schopnej pracovat jinak nez v odbornejch vyrazech a jinej pohled na vec nejsi stejne jako oscuro schopna vubec registrovat.. napsa jsi, ze normalni rodic kdyz vidi ne standardni reakci - rikam, ze tohle je akorat tvuj blaf protoze nejsi kompetentni rozhodovat, kdo je normalni rodic, a napsala jsi, ze vetsine rodicu dojde, ze by ten prubeh byl mirny a to je tvoje vyfabulovana fantazie, protoze nemas nijak podlozeny, ze to vetsine fakt doslo.
    presne tyhle kecy bych si precetla ja, pokud bych podobny svoje domnenky napsala. jak jsem naznacila na zacatku prispevku.

OSCURO: proste si protirecis. Pokud ma ockovani svoje mouchy, ani neni jistota, jak dlouho ucinkuje, po dvaceti letech se teprve ozve hlaska, ze jako to byl takovej experiment a presto jsou rodice, kteri sve deti v kontextu napriklad i techle aspektu omitaji bezhlave dat napospas doktoru, oznacovani za antivax, partyzansky aktivisticky biomatky a podobne... to nejde dohormady. Ohledne financovani si muzes povidat co chces, zesmesnovat to jak chces, tim se to, ze to v tom roli hraje, asi tezko zmeni.

vyraz normalni matka me neurazil, to je zas nejaky tvy prekrouceni textu aby ti to sedlo do tvyho pohledu :]
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Potrebuju zas asi preklad co minis tim: "nezamyslel nad argumenty co to maji nastudovane vic jak ja" Ja se nemusim zamyslet, pro me je tohle kazdodenni job. Snazime se to zlepsit, vime ze ockovaci kalendar je v lecscem potreba zlepsit, ze ockovani jako vsechno na svete ma svoje rizika, ze v CR tezce chybi a podcenuje se monitorace NU a tez chybi proces automatickeho odskodneni pri prokazanem NU. Ale resenim neni tahle partyzanstina aktivistickych biomatek co za vsim vidi spiknuti farmafirem.

Aha tebe urazil obrat "normalni rodic" Tak to je potom tezke :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: tak kdyz jsme opet v osobni rovine, kdyby ta diskuse s tebou mela za neco stat, tak nebudu odpovidat v rychlosti kdyz seru nebo kojim. nema cenu se namahat. treba pred chvili to byla klasicka novinarska povrchnost najendou doufas, ze je to jen noseni kafe. nezamyslel ses nikdy ani nad argumentama tech, co to maji lekarsky nastudovany daleko vic nez ja, tak nemuzes cekat, ze se tebou bude nekdo furt dokola a dokola a dokola zabyvat do hloubky.

SHEALA: jsou novinari a novinari a nikdo netvrdi, ze vsichni odvadi dobrou praci. To je potreba odlisit a pak by se clovek nerozciloval nad zcestnejma informace o tom, co jsi psala. Pradpokladam, ze to se tyka jinejch poradu, nez o kterych jsem psala ja. Nad hovadinama, co slysis na ruznejch kanalech nebo ctes na idnesu, krouti hlavou asi kazdej. Navic to zakulisi pripravy vysilanejch zprav vypada naprosto jinak, nez to, co finalne vyleze. Kdyz slysis, co Coz netvrdim, ze je dobre, je to proste fakt danej mnoha aspektama.

OSCURO: na to, ze pohled na definici normalniho rodice v tom prispevku pouzitej tak nejak ucelove a taky na to, ze informace, ze vetsine rodicu neco dojde, mi neprijde jako necim podlozenej fakt. :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Jenom by me tak nejak zvrhle zajimalo na co jsi teda reagovala :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OSCURO: to ti neuznají. jakmile to má v názvu "klinika", zahrnou to pod zaprodance farmafirem
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OSCURO: když vím, co píšou novináři o lidech se schizofrenií a duševním onemocněním, potom byl v televizi jakýsi pořad o DJích... a já jsem rostla z toho, co tam bylo za lži, kdy nepochopili rozdíl mezi odposlechem (reprákem) a počítačovým monitorem, a nebyli schopní se ani zeptat, tak se ničemu nedivím. Ale je to smutný.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Zpet k tematu. V anglictine, ale vazne hezky po kupe, laicky a navic od autority

Childhood vaccines: Tough questions, straight answers - Mayo Clinic
    http://www.mayoclinic.org/...lthy-lifestyle/infant-and-toddler-health/in-depth/vaccines/art-20048334
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Doporucuju si jit dat vychovnou autofacku a zamyslet se nad tou praci s informacemi a vyjadrovanim. :-)
    Predvadis se tu presne jako clovek majici v hlave informacni gulas-minimalne v medicine.

Doufam ze v te TV jsi maximalne nosila lidem piti a drzela... mikrofon. Protoze co zde predvadis za praci se se slovy, informacemi a celkove jazykem je teda sila.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: hm, to je marny. Na tohle jsem u Atlas vubec nereagovala, ale nauc me pracovat s informacema. hlavne ze poznas, co je povrchni a mas svuj nazor.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A to je presne ono-je krasne videt nemoc vse novinaru. Povrchnost. Povrchni kuse informace, ale hlavne mam svuj NAZOR.

Ockovaci kmen-atenuovany "ochoceny" kmen s malou virulenci (=mala schopnost ublizit) vs. divoky kmen = vysoce virulentni.
    Uz chapes co tim Atlas minila?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: tak pouziju to, co bylo receny mne a rikam, ze tohle "Normalni rodic, kdyz vidi ne prilis standartni reakci na ockovani, tak je safra rad, ze dite bylo ockovano nevirulentni vakcinou v dobe uplneho zdravi, nez aby chytlo skutecnou infekci v dobe nahodne. ..." je nepodlozena fabulace. Nebo ne?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    no ty preklepy, sorry, prokousej se tim.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: ani ne, spis treba udalosti, moravec nebo udalosti komentare... ale to je jedno. o hysterii mas naivni predstavy, ale to je taky jedno. ano jen cirou nahodou farmakologie patri mezi nejvic vydelvajivi odvetvi a hlavne proto, ze jim jde o blaho vsevh, urcuji, co a jak se bude lwvit navzdory tomu, ze treba existuji ucinejsi postupy nez dozivotne zrat pilule. ale to muze bejt taky jedno, ono se vsechno, co se hodi, pojmenuje konspirace a je hotovo. easy
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    A nepracuju ve zpravodajstvi ani jsem nikdy nepracovala. Jen se obcas nad vecma dokazu trochu zamyslet a ne jen prejimat stadni nazory vetsiny. Hlavne ale mam dite a cerpam ze svych zkusenosti a starosti o ni.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Ono totiz tem farma-firmam vazne jde jen a jen o nase blaho...
    Myslim ze kdkokoliv, kdo nekdy pracoval v jakykoliv korporaci a ma jeste trochu inteligence, si snad tohle nemuze ani pomyslet...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A nejde o to co chci ja, ale co si z tehle diskuze vezmou lide s jeste omezenejsim medicinskym rozhledem nez ty. Jak je asi ovlivni bludy co tu trousis ty a tobe podobni?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Mam te citovat? :-)
    Co treba - "zle farmafirmy co jim jde jen o kseft" - konspirace, paranoia a hysterie v jednom tvem baleni i s masli
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    SHEALA: No podle erudice a stupne hysterie Blesk ci TV Nova :-)

SHEALA
    SHEALA --- ---
    OSCURO: taky by mě zajímalo jak se očkování dědí. A pro jaký zpravodajství pracuje ALI_EN.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: hysyterie a konspiracni teorie. tos pobavil :)
    OSCURO: ale vzdyt se nech ockovat, kdyz z toho mas strach, to je furt dokola.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: A ja jsem alergicky na bagatelizovani nasledku infekci jednou z tech ockovanych nemoci v MMR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam