• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ALI_EN: super, to bys byla hodná...Zimnice je, myslim, živá a nakonec jí dávat nebudu, nebudem jí na naší trase potřebovat...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ORIKA: nemyslela jsem tebe, ale tu narazku na poruchu osobnosti :) ten tvuj odhad je naopak uplne spravnej
    ty zloutence jsem se taky divila, ale cim min davek tim lip samozrejme
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ja se fakt musim smat - kdybyste cetli pozorne, co jsem psala hned od zacatku, tak byste se dozvedeli, ze 1) dite mam naockovany na vsechno
    2) mmr vakciny se bojim, protoze je to agresivni vakcina a moje pediatra uz chce ockovat ve 14M, kdy je to moc brzy (doporucuje se nejdriv od 15M)
    3) nikde jsem nepsala, ze se ridim internet. diskuzemi - to nejak vydedukovala Tapina - ale bohuzel spatne, jen jsem psala, ze jsem patrala po informacich a prirozene jsem se podivala i tam, jak to ostatni deti snasely

Takze uz, se prosim, vykaslete na tyhle zbytecny utoky a nepravdy a soustredte se, kdyz neco ctete. timto koncim tuhle diskuzi, pokud nekdo neco chcete, klidne to muzem resit pres postu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BALAENA: peklo :-)) a do toho mi padá wi-fi grrr
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: řešiš očkování...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KATIA: ty automatické opravy jsou mor, co? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAMPA: v tom se dost míníme, pro mě je zásadní stav mého dítěte, jenže zatímco ty pouze resuscitační očkování, jakoby daná nemoc neexistovala, já řeším i to, co by stálo kdyby tu nemoc dostal. Neockuji nějak divoce, ale základ proste ma a má ho
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OMNIHASH: aniz bych chtela rypat, tak ja osobne treba ten odklad u mmr schvaluju, sama ho u ditete mam a pediatr ho schvalil
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAR_TINA: me se omlouvat nemusis, me to v danou chvili spise pobavilo nez cokoli jineho :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ORIKA: Tak jo. S omluvou opravuji na "Už se na tu intuici* vykašlete!**"

*Intuice není nějaký zázračný xtý smysl, který umožňuje matkám lépe pečovat o děti, rolníkům odhadovat počasí a trempům nesejít z cesty. Intuice je schopnost vyhodnotit podvědomě situaci na základě získaných zkušeností a znalostí.
    Což někdy funguje dost dobře, ale zrovna v té péči o první dítě ve společnosti, která není tvořena velkými rodinami a klany, ve které prvorodičky často poprvé vidí novorozence až toho svého a péče o dítě se skoro nikde nevyučuje, nemusí být zrovna spolehlivá.
    Když k tomu připočteme možnost používat vědecký pokrok (elektriku, auta - kdo uměl hned řídit intuicí? a opravit motor?, očkování), tedy věci, které tu jsou pro nás aniž bychom plně rozuměli jejich konstrukci a principu, a nároky na současné společnosti (metoda pokus omyl se vcelku příčí zákonům) a obrovské množství informací, z nichž převážná většina je zavádějící, nepřipadá mi intuice jako nejvhodnější rozhodovací metoda.

**Jako zdůraznění pužívám tentokrát vykřičník namísto vulgarity. :)

Ano, dala bych přednost těm pediatrickým tabulkám. V případě zdravého normálně se vyvíjejícího dítěte. Vyptala bych se ošetřujícího lékaře na názor, přečetla nějaký ten odborný (!) článek. Pokud je dítě přiměřeně tabulkové, proč se neřídit tabulkou?

ORIKA
    ORIKA --- ---
    ALI_EN: tak to, ze napisu, ze mi Kampa prijde jako uprimna holka, nepovazuju za diagnozu :-)
    ad hepatitida A - to je nejak nove jen jedna davka? starsi syn ji ma a davky byly dve, je to ale uz rok
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAMPA: Hele a co chceš slyšet? Chápu, že tě odpověď nepotěšila, ale vymlouvat ti racionálně tvoje pocity fakt nejde. O ne/škodlivosti očkování už bylo popsáno mraky papíru a nikam to nevedlo. Jestli si myslíš, tvoje osobní zkušenost a internetový diskuzáky je lepší ukazatel, než vědecký studie, tak ti to nemám jak rozporovat. Pokud máš příčetnýho doktora, tak ti vysvětlí, který nemoci jsou akutní, a který se daj odložit. Ale nechtěj, aby ti to tu někdo schvaloval, je to minimálně z mýho pohledu hazard jak s vlastním dítětem, tak se zbytkem populace. Ono si stačí project pár zaostalejšich zemí, kde pořád pociťujou reálný následky věcí, o kterejch si tu čteme jenom ve zprávách, a člověk hned pochopí, že nějaká čtrnáctidenní horečka je oproti tomu sranda, za kterou by dali místní postižený cokoliv.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---

zase ty diagnozy. jednak jsou mimo - chybne vylozeny chovani, a za dalsi sem doopravdy nepatri. a i kdyby sem nahodou patrily, tak takovyhle zaver si nedovoli po netu udelat ani odbornik :)

NEMESISS: mimochodem zjiistovala jsem na hygiene, jak to cestovni ockovani. nevim ted kde mam poznamky, kazdopadne hep A je jen jedna davka, a ted nevim jestli to byl brisni tyfus anebo zluta zimnice se ockuji od dvou let, mam to nekde napsany. to druhy od deviti mesicu. plus jedno z techle ockovani je ziva vakcina a musi to ockovat v ockovacim centru, pediatr to neudela. takze asi to chce uvodni konzultaci s pediatrem a k stejne do aveniru. mam seznam toho, co se kam ockuje, muzu ti to naskenovat a poslat.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ATLAS: nehraje, co jsem tak četla v ostatních diskusích, tak je to upřímná holka, jen prostě po netu se určité myšlenky/postoje vyjadřují hůře :)
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ORIKA: Je mi zahadou, jestli v tom fakt nevidi rozdil, nebo jestli to jen hraje...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ATLAS: Kampa má asi na mysli tohle MAR_TINA:
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: Dohledej to ty. Snad umis pouzivat aspon hledani. Ja si zadnou jeji takovouhle vulgaritu nevybavuju, takze nevim, co mam hledat.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: kdyz uz jsi takovy rýpal, tak slecna martina uz byla vulgarni, tak si to vyhledej...

TAPINA: prosim te, precti si jeste jednou co jsem psala...at nedochazi k omylum...
    dal uz me s takovymi vecmi opravdu kontaktujte do posty, kor kdyz se tu zacal procistovat vzduch.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: Tak nam ty vulgarity ostatnich ukaz. Nyx umoznuje citace. A nebo nelzi. A ze jednim ze zakladnch rysu poruch osobnosti (hranicnich , narcisnich i histrionskych) je omlouvani sveho hulvatskeho chovani tim, ze za to muzou ostatni, je nam znamo. Ani nam to rikat nemusis. (to se uci snad i na gymnaziu).
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS:

TAPINA:

nebudu tady nic dal vysvetlovat, vyprovokovali jste me k tomu, ze uz jsem byla vulgarni (ackoliv ne prvni, ale to samozrejme se tradicne prehledne). kdo si poradne s rozmyslem cetl , co jsem psala, jiste me pochopil, ostatni at si pisou a myslej co chtej.

pokud se semnou nekdo chce dal hadat, nabizim diskuzi v poste :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam