• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    TARI
    TARI --- ---
    BARRUSHE: příznaky jsou dost podobný, vodnaté průjmy, není hlen ani krev ve stolici, zvracení, bolesti břicha noroviry mívají zvýšenou teplotu, rotaviry nemívají, rotaviry jsou obvykle na několik dní, noroviry 1-2 dny, u rotavirů nemusí být nutně zvracení. Jinak je to hodně podobný, normálně to de facto spíš nepoznáš, leda ze serologických testů krve, nicméně v terapii se to moc neliší..

ohrožený jsou tím samozřejmě hlavně děcka a senioři, dehydratace je průser

LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    BARRUSHE: Někde jsem četla, že u kojených dětí (mimin) nemá to očkování takový efekt. Naopak u těch, které kojené nejsou, se to hodí.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    TARI: Jo vlastně teď si vzpomínám, že jak to ve školce řádilo poprvý, co tam dcera chodila, tak to byli taky noroviry (ale kdoví..)..jakej je mezi tím rozdíl podle příznaků? A teď naposledy problila celou noc, druhý den už ok, pak jen šílená únava a 3 dny srajda..

Jinak jde mi taky o to, že tady v Norsku se to očkuje na 6 týdnech a druhá dávka ve 3 měsících. Těch 6 týdnů mi přijde brzy, ale nevím no. Zase dvouměsíční miminko s průjmama asi taky nic moc že. Kojím a sama nemocná nebývám, ale ten norovirus nebo co to bylo jsme od dcery chytli oba s mužem taky.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ORIKA: hmm, synovi je právě 9
    TARI
    TARI --- ---
    BARRUSHE: já jsem rotaviry u syna nechala očkovat jako asi pětiměsíčního, s dětma se vídá velmi často, a jediná blivko-sračka, co utrpěl, bylo teď v září a to byla záležitost de facto odpoledne-bylo to trochu drámo a podle příznaků v tom lítaly spíš noroviry, ale nejspíš díky tomu očkování to mělo mírnější průběh. Druhé dítě proti tomu nechám očkovat určitě taky
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Já jsem jdu s dotazem ohledně očkování proti rotavirům. Ano/ne, proč? Doma máme už jednu školkovou dceru (za pár dnů 3 roky), ta tohle očkování nemá a teď malé miminko. Za 10 měsíců ve školce donesla domů 2x nějaký zvracecí/průjmový virus, nic extra závažnýho, vždycky to bylo za 3-4 dny dobrý. Díky za reakce.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    LISTICKA: U nás 9tý den po očko 3 dny horečky.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    JAZZ: jsem na tom stejne, starsi syn bude mit v unoru 7, tak mu davam jeste tak 3 roky aby se je pokusil chytit..dosavadni pokusy a hojny styk s nakazenymi vysli naprazdno
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kdy je podle vás nejzazší termín pro očkování juniora proti neštovicím, syn je doposud nedostal...dík
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LISTICKA: U nás nic (a tím myslím včetně zarudnutí či bolestivosti místa vpichu)... Nevidět na vlastní oči, že to dostala, tak tomu snad ani nevěřím... ;-D
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak jaké jsou vaše zkušenosti s reakcemi na MMR? Horečky a tak...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    BALAENA: Dík!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LISTICKA: kontraindikace je jen přímo pro tu těhotnou, ta MMR dostat nesmí. Gravidita matky není kontraindikací pro vakcinaci dítěte.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Nevíte někdo, jak je to s očkováním MMR vakcínou (Priorix), když je matka znovu těhotná nebo je v rodině novorozenec? Někdo tvrdí, že tam je určité malé riziko přenosu, přece jen jsou to živé viry, jinde naopak tohle vyvracejí.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    DOKTORE, NEZLOB SE ...
    https://www.youtube.com/watch?v=7QS0kw1Kcvw

nový studentský film o dobrovolnosti ...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    NEMESISS: Dík!
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    LISTICKA: až mezi lednem a červnem příštího roku - viz. konec 2. odstavce tady:
    http://www.vakcinace.eu/data/files/downloads/pediacel_doporuceni_cvs_2015.pdf
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Mimochodem, nevíte, jestli už je v lékárnách zase dostupný Pediacel? Jak měli ten výpadek...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    IBERIA: To je blbý, že nestačí papír, že to doočkuješ. Já bych chtěla dát v prosinci poslední dávku Pediacelu a Priorix nechat na jaro. V zimě je to masakr, furt nějaký rýmy apod. Priorix navíc je dost darda. Ale nakonec možná stejně dám dítě do lesní, jestli to půjde. Kombinace mimino a dítě, které právě nastoupilo do školky, obvykle znamená, že jsou obě děti permanentně nemocné. To bych asi nedala.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TRISSIE: taky jsem pri ryme pockala a i kdyz jsem chtela mezi davkama co nejdelsi intervaly, nechala jsem si nakonec nejaky manipulacni prostor "pro jistotu".
    jen jsem chtela nastinit, jak variabilni muze to casovani byt
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALI_EN: moje osobní zkušenost je, že jednou jedinkrát (ze tří plně očkovaných dětí) jsme zažili reakci (jednodenní horečky) právě při očkování do rýmy (jenže, tam už jsme byli kvůli předchozím nemocem dokonce i přes ty dva měsíce a už moc čekat nešlo, "jen rýma" byl nejlepší stav za hodně dlouho), takže já bych při rýmě ani dítě, ani sebe očkovat nenechala, pokud by to nebylo absolutně nezbytné.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TRISSIE: Zalezi na pediatrovi. Nekteri naopak tvrdi, ze ryma neni zadna kontraindikace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam