NYA: je to ve skupině informované očkování a "může se hodit". link nevím, jak z mobilu dát, pastnu, co mi prislo jako relevantní odpovědi na mou otázku, jinak zkus vyfiltrovat.
Ivi, taky budeme očkovat Pediacelem, syn necelých 7m (odklad kvůli nedostupnosti a nyní kvůli zubům), budeme očkovat až na 8m kontrole. Mezi 6 a 8m se nejvíc utváří nervová soustava, pro mě hlavní důvod ;-) Jinak se synem chodíme skoro všude (muzea, obchody, MHD), syna otužujeme a dosud bez nachlazení (ťuk ťuk) :-)
Těžko říct :-( Vývoj mozku samozřejmě pokračuje i poté, ale ten první půl rok, kdy je nejvíce změn, se mi zdá lepší očko posunout... Nikdy člověk neví, jak dítko bude na očko reagovat... Ale my déle čekat nebudeme, v zimě očkovat nechceme (kvůli nemocnosti)...
Zvažuji pro a proti. Vím, že černý kašel tu je. Vím, že v prvním roce se dítě vyvíjí a roste nejvíce v rámci celého života. Vím, že už teď o sobě občas dávají vědět zoubky. Přeji si, aby mě dítě mělo čas na zrání vlastního imunitního systému. Vím, že první dávka očkování nechrání proti černému kašli. Tudíž, když bude očkovaná dcera na sedmi měsících stále není chráněna proti černému kašli, zároveň však může být oslabená a náchylnější k nemocem. To jen v kostce. To jsou důvody, proč přemýšlím o posunutí očkování. Pokud by byla očkovaná nyní pak by schéma bylo 7, 11 a 18 až 20 měsíců. Tudíž nyní by dostala první dávku a až na roce druhou. Tudíž možná bude lepší začít i s první dávkou na roce.
Já bych zatím odložila, Ivi, argumenty bych jen opakovala ty výše už napsané, plus bych ještě přihodila jako u vás plus, že je to vaše první miminko, tudíž tolik nehrozí, že něco přinese starší sourozenec ze školy, školky.
(ostaním pardon za tapetu :)