• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ANDREJKA: myslím, že to je měsíc nebo dva..prosím kdyžtak mně opravte..přesně to nevím
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    jaký je rozestup mezi první a druhou dávkou hexavakcíny a je tam nějaká vůle, tj ne že to musí být přesně tehdy a tehdy, ale mezi x a y? odjeli jsme do zahraničí a po poradě s lékařkou očkování odložili až sem, aby se nekombinovalo očkování ze dvou zemí + aby do toho nevpadla ta cesta, a ono tady není tak snadné najít pediatra, co by vzal nového pacienta. ti doporučovaní mají volno až třeba v lednu nebo únoru, a to čekat opravdu nechceme, to už mu bude půl roku. takže se nabízí nechat první dávku u jednoho a druhou pak u druhého (nemusí se tu čekat ty tři měsíce jako u nás na změnu lékaře). ale nevím, jak to mám naplánovat, aby to pak vyšlo - vím teda, kdy bude mít volno doktor, ke kterému bychom rádi šli, tak podle toho bych naplánovala tu první dávku u někoho, před kým mě spíš odrazují. nebo je to blbost?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ALI_EN: ok, díky, ještě jeden dotaz, ty zarděnky, spalničky..patří do povinného schématu? Jde o to, že doktorka se tvářila, že je nutně musíme naočkovat hned v 15 měsících..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    JAZZ: prislo mi to dost vtipne formulovany. jinak ty ucinky se projevit nemusi, cetla jsem prispevky, kde zensky psaly, ze na to jejich dite v podstate nereagovalo. v mym okoli spis negativni odezvy byly, vcetne takovych, kdy se pak uz nedoockovavalo. ale jinde byly i mirny a zensky to nemely moc potrebu resit. nevim co hraje roli, jak ktery dite zareaguje. ja mam 2,5 letyho, spalnicky zardenky priusnice jsme neockovali a ani zatim nebudem. nepovazuju to za nutny a argumenty proc ano me nepresvedcily. hexu v mirnejsim schematu zvladnul. na bexsero (meningokok, klidne smrtelnej) reakce spatny. druhou davku jsme odlozili co to slo. uz by ji mel dostat, napred ale nechame nabrat protilatky. rada bych to odlozila jeste na dyl radsi.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ALI_EN: jakože se směješ ty, myslela jsem pozitivní zprávy, jakože nežádoucí účinky se třeba nemusí projevit v plné míře
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    JAZZ: pozitivni reakce? jako ze se dva dny v kuse smeje? nebo ze pak nedostane zardenky treba?
    ty reakce pokud vim se nazyvaj nezadozci ucinky, proto toho je plnej net. vlastne i pribalovej letak vakciny.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    pobavilo mě:
    Průzkum: Jak se Češi dívají na očkování? - Vakcíny.cz vše o vakcínách a očkování
    http://www.vakciny.cz/pruzkum-jak-se-cesi-divaji-na-ockovani/

pouze 1%dotazovaných je schopno vyjmenovat proti čemu se povinně očkuje, 91% se současným schématem ale souhlasí..
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jaké máte prosím reakce u dětí po očkování příušnice, zarděnky? Ráda bych slyšela pozitivní-negativních je plný net. Popřípadě poprosím nějaké tipy, jak co umenšit reakci:)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    LUMIAN: otevre pusu a ceka na bonbonky. jasne, ze nesaham. on teda vyjimecne, kdyz mu vypadne, sahne a vrati do pusy. obcas mozna spoklne, nez se uplne rozpusti, ale fungujou i takhle ,)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    NEMESISS: díkes
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    NEMESISS: a sahas na ty homeopatika? nebo otevře tak dobre?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    LUMIAN: pouzivam homeopatika i na vsecko mozny dalsi at uz u ditete, anebo u me...nevim, jak to muze fungovat, ale v nasem pripade byvaji vysledky temer zazracne.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    JAZZ: 5 granuli v den ockovani a pak jeste dalsich 10 dni. davam mu to normalne do pusy jak "bonbonky"... nekdo dava i par dni pred a az 2 tydny po. ja mam tohle nase schema od detsky homeopatky. priste mu dam i neco na bolestivost v miste vpichu, trochu to vecer po ocko komentoval, nevim uz, co to je, ale prisla jsem na to na www.svethomeopatie.cz
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    NEMESISS: taky davam :)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    BIDAK: ne. jen mini zvysenou teplotu.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    BIDAK: copak zacalo te znepokojovat ze ockovani muze mit skarede NU?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JAZZ: Čím míň, tím je to silnější. :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    NEMESISS: a jak si homeo dávkovala? ten den? nebo ještě předtím? a pak dalších deset dní?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    jinak bez preventivniho podani homeopatik (Thuya 9 CH) bych uz neockovala..
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    BIDAK:
    PETEKKA:
    my meli encefalitický pláč (ačkoli to tady spousta lidí rozporovalo). filtruj :)
    dostal pediacel ve 2 letech a bez reakce. do 2 let jsme cekali kvuli tomu vypadku.

BIDAK
    BIDAK --- ---
    Měl vůbec nějaký potomek tady po očkování hexou nějakou větší reakci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam