• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: díky!takže vy budete čekat min.do půl roku..
    schema 2+1 bych taky brala, ale nejsem si jistá, jak je tohle platné "dle zákona" ?

MUFLONEK: to je super,že tě do ničeho netlačila..to nta moje je taková "přísnější",očkovala by hned, nicméně jsme vyfásli papír o odkladu a do příště si máme promyslet,kdy chceme očkovat,vyplnit to do papíru a podepsat.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Já se rozhodla Marečka nechat oočkovat první hexou přesně ve třech měsících. Už nyní má 5,3 kg.o) Doktorka mě do toho nijak netlačila. Nabídla mi očkovat hned v 9 týdnech, to jsem jí odmítla. Nijak na mě netlačila. Očkuje Hexacimou. A chci se zeptat - někdo říká, že Hexacimou nejde očkovat ve schématu 2 + 1? Jak to je?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PETEKKA: na jaře jsou chřipky a rýmy, ne že ne. a navíc zátěž pylem.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    IOM_NUKSO: co tak čtu, tak mnoho pediatrů čeká alespon do 3.měsíců dítěte a aby mělo aspon 5 kg..moje dr očkuje hned jak to jde, i kdyby měla malá sotva 4 kila..tak kde je teda "pravda" ?
    s tím jarem jsem o tom takhle nepřemýšlela a může na tom něco být..a zase se řiká že jaro je lepší kvůli tomu, že nejsou chřipky a rýmy....takl já nevim:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Takže když bude mít někdo odlišný názor na hygienu, tak je v naprostém pořádku, když si v souladu se svým názorem nemyje po WC ruce a pak ti s nima bez rukavic podává jídlo? Odlišný názor si můžeš prosazovat u věcí, které ovlivňují jen tebe, ne u věcí, které ovlivňují ostatní.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    V pátek máme jí na očkování hexou v 9.týdnech. Očkování chci odložit. Nechali byste očkování až na jaro (tzn.v 6.měsících),nebo očkovali během zimy? Jaký je váš pohled na věc?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IOM_NUKSO: Jo, to beru. Nekoho desi predstava, ze by rocne umrela stovka lidi na zardenky, me naopak znervoznuje, ze se rodi vic lidi, nez umira.
    Ja se neztotoznuju s tim, ze je potreba si vazit i jednotek zivotu, jak spravne o nasi spolecnosti napsala MAR_TINA: . Jako chapu, ze tvari v tvar umirajicimu decku, cloveka zavali spousta emoci, ale resenim stejne neni snazit se neumirat.
    Ale hlavne me sere, ze je na me tlaceno jednat proti vlastnimu presvedceni. Obzvlast u takovy pitomostiti, jako je MMR. Urcite vic zivotu riskuju, kdyz jedu autem na dovolenou...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOTENCE: stejne jednou vyhyneme. Nejsme prvni zivocich v historii Zeme, ktery se prespecializuje a pak jde dolu vodou. Otazka je, nakolik je jakasi 'spravnost' ziti dulezita a jestli je vubec mozne prijit na to, co je 'spravne' a 'prirozene'. Mnoho lidi oddeluje prirozenost od neprirozenosti a nasi dnesni spolecnost shledava neprirozenou. Ovsem my jsme porad organismy, ktere se nejakym zpusobem vyvinuli samy od sebe, nemame v sobe nic ciziho, nic, co by nas ridilo z vnejsku, nejsme tudiz 'neprirozeni'. A pokud nas possibly 'neco z vnejsku' ridi (treba nejake bytosti vyssiho nebo nizsiho radu), tak ani to bych zcela nenazvala 'vnejsek' a neprirozenost. Nic, co existuje, neni neprirozene.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TARI: Píšu, že je to pro mě extrém. Neříkám, že by lidi neměli využívat moderní medicínu. Ať si lidi dělaj, co chtěj, klidně děti ze zkumavky a klidně ať si je očkujou i proti chřipce, každýho věc. Stejně tak bych byla ráda, kdybych si mohla nechat jako svojí věc, jestli naočkuju svoje batole.
    Tohle má každej jinak a nevím, proč bych se měla ohledně zdraví svý rodiny řídit názorem většiny (?). Například existuje nemálo matek, který běžně dávaj dětem na horečku dva druhy léků najednou! Pro mě úplný WTF, není divu, že s takovejma mám odlišnej názor i na očkování.

Podle mě je úplná nehoráznost, jakým způsobem je tu očkování vynucovaný.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    NEMESISS: Zajimava by byla situace, kdyby deti, ktere rodice nechteli nechat ockovat, chodili do skolek, kde by byly pouze neockovane deti. Spolu s nimi by tam mohly chodit nenaockovane deti ruznych pristehovalcu. Casem by se ti rodice mozna divili, kdyby se deti najednou nevezly na vlne kolektivni imunity.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TRISSIE: hmm...

to je sice logicky, ale podle me dost omezeny pohled. vazne by jsi jako rodic ditete, ktery ma kontraindikovany ock. verila tomu, ze ve chvili, kdy proockovanost populace klesne pod 90%, tak by ho pred nakazou ochranilo to, ze je ve skolce s ciste ockovanejma detma? to byste jako uz nejeli nikdy mhd, nesli do obchodu, zdrzovali se ostatnich (nejen) detskych kolektivu? a jako v tyhle bubline, kde byste byli s tema ockovanejma, byste byli "v bezpeci"?

jako sorry, chapu princip kolektivni ochrany, ale vynucovat ho zakazem vstupu neock. do skolek mi prijde jak stupidni, tak bohuzel i dost neefektivni. spis bych videla reseni v primarni prevenci, tedy celospolecensky osvete, cimz by se mohla otevrit moznost dialogu "Bohu lekaru" s "obycejnymi lidmi" a ve chvili, kdy by zmizelo soucasny napeti (vznikly imho timhle debilnim systemem), byl by prostor pro zodpovedny a empaticky pristup jak doktoru k rodicum a detem, tak i potencialne neockujicich rodicu vuci kolektivni ochrane.

jinak klid, ono se to za par generaci procisti i tady.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: Já mám na tyhle pochybnosti o tom, jestli úmrtnost na nemoci klesla očkováním nebo hygienou, zpravidla jednoduchou odpověď - vzteklina. No ale možná že si české lišky prostě mejou ruce, že jo. Relevantní data o tom nemáme.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: kolektivni imunitu evidentne chape kazdej po svym. To tvy nasledny povidani v dalsim prispevku - jo tak to vidim taky. Ale verejne je to pouzivany jinak. Nejcasteji Chlibek se verejne vyjadruje v tom smeru, jak je KO dulezita a ze nyni je chraneno treba 95% populace. splacava to dohromady. Navic zadna 90procentni ci jak vysoka proockovanost neexistuje. je to od nej naprosto manipulativni lez, nedisponuje statistikama o proockovanosti cizincu a dospelych, proste placne nejaky cislo a ani ho nenapadne to rozdelit demograficky ani jinak. Treba podle toho, proti ktery nemoci jsme takhle proockovani. Urcite ne proti vsem.  hlavne ze podle
    TRISSIE:
     MAR_TINA:
     ignoruju tvrda fakta. jiste ze ano, pokud ta fakta pochazej od podobnych naprosto neobjektivne vystupujicich lidi. Stejne jako vy ignorujete fakt,  ze firmy, ktery vyrabej vakciny, jsou chlebodarci tech, co zadavaji popr. vypracovavaji vama opevovany studie. Ale jasne, konspiracni teorie, to je jedinej protiargumet. Popirate tehle fakt, stejne jako fakta, ze ockovani zpusobuje klidne i zavazny zdravotni problemy. Vetsinou casto jen docasny, ale bohuzel i trvaly nasledky. Vcetne neurologickejch. Zaroven temhle ucinkum je vystaveno daleko vic deti, nez nemocem samotnejm. Ohanite se nakazama/umrtnosti ze sedmdesatejch let. Umrtnost je uz fakt nekde jinde. Takze kazdej evidentne ignoruje ta fakta, ktery se mu nehodej do kramu. Nic novyho pod sluncem. Nevim, cemu se divite.

umrtnost na nemoci klesala davno pred zavedenim ockovani. jelikoz medicina pokrocila, pouzivaji se atb. Umrtnost jak jsem rikala je miziva. Takze tenhle vykrik TRISSIE: ze zasnou umirat stovky lidi.. to je co za udaj? Stovky jako rocne? Na jakou nemoc? To je prosimte naprosta blbost. Ale chapu, ze v tom umele vyvolanym strachu tomu fakt veris. To neni moje vec.

Ockovani nechrani na sto procent. Doktori se casto vubec neobtezujou hlasit negativni reakce. Kmeny nemoci se meni. Nikdo se nenamaha zjistit u kohokoliv protilatky. To radsi narvou o ockovaci davku navic. Stat pouziva represe a nekolikanasobny tresty. Viz pokuta pro kazdeho rodice zvlast. Plus neprijmuti do skolky. A dalsi level zakaz skol v prirode a lyzaku, ackoliv se pred tim provadeji lekarske prohlidky atd. Je to k smichu. Orwell by o tom moh napsat dalsi roman. Takze souhlasim s vama v tom, ze spoustu faktu, kterejma se ohanej zastanci ockovani, ignoruju. Neverim jim, nepresvedcily me, povazuju je za zmanipulovany nebo lzivy. Nepresvedcily ani spoustu lidi medicinsky vzdelanejch, vcetne pediatru. Neveri jim spousta farmakologu.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    po tehle vakcine by jste se holky mohli utlouct ;)

The Pentagon’s alarming project: Avian Flu Biowar Vaccine | Global Research - Centre for Research on Globalization
    http://www.globalresearch.ca/the-pentagon-s-alarming-project-avian-flu-biowar-vaccine/9833
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: musím říci, že tak mocné popírání faktů, jaké předvádíš ty se jen tak nevidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Biologie pracuje s pravděpodobností, protože v ní neexistuje nic, co by bylo stoprocentní. Takže já mám nějakou odolnost, šance, že bych se po kontaktu s infekčním jedincem některou tou jednou konkrétní nemocí nakazila, je řekněme 50 %. Nechám se naočkovat a šance, že mě očkování ochrání před pomnožením infekčního agens v organismu, je 80 %. Kdybych byla jediná očkovaná v davu nemocných, tak to není žádná výhra ale furt je to lepší, než nic. Jenže ti ostatní se nechají taky naočkovat, všichni, kdo jsou toho zdravotně schopni. 90 % z nich je očkováno a každého z nich také vakcína z 80 % ochrání a když ne, tak mají ještě 50% šanci, že ani tak neonemocní.
    Ergo.... šance, že se v tomto kolektivu setkám s jedincem, který bude nemocný, infekční, nakazí mě a já onemocním taky jeeee...... asi jako že tipnu správně všechna čísla ve sportce (a taky se to každou chvíli někomu povede, že?)
    TOTO je kolektivní imunita.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ALI_EN: Že to tobě přijde, by mě nepřekvapovalo, zabedněncům se sposta věcí zdá nebo nezdá různě podle nálady. Fakty se zjevně nezatěžuješ, informacemi z relevantních zdrojů taky ne.
    Sranda na tom je, že evropská zdravotnictví vesměs považují to naše za jedno z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: Kolektivní imunita je nesmysl tak možná v tom kontextu, v jakým ho ty chápeš. V kontextu, v jakém je skutečně používaný, je to naprosto fungující a snad i pochopitelný jev.

PERSEEIDA: Co si budeme povídat - jediný rozdíl oproti dřívějším a dnešním vakcínám, který jde PROTI těm dnešním, je v tom, že o nežádoucích účincích těch starých neplkali všichni se všema na netu.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BLONDYNKA: zajimavy mi prijde, ze vetsina zapadni evropy se zvladla v oblasti hygieny vyvinout i bez tak silenyho ockovaciho kalendare...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ALI_EN: Odhlédnouc od grafu, který postovala TRISSIE, tak například zavedení plošného očkování také patří mezi ony faktory "pokroku, kterej udelaly treba lekarska veda a zmenam hygienickym standardum", žeano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam