• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: No a ty spalničky se dávaly nějak sezónně, všem na jaře, nebo jak to bylo, takže tys je měla pěkně v roce po všem, já je měla strčené do toho okna mezi 15 týdny a 8 měsíci :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ale tos měla říci hned, pilné pionýrky očkovací průkaz mají. Vydaný 1978, snad to dopočítám na týdny.

3 dny - TBC, později jen testovaná imunita
    10 týdnů - záškrt, tetanus a dávivý kašel (jedna vakcína)
    13 týdnů - pravé neštovice (heč, já je nedostanu)
    15 týdnů - záškrt, tetanus a dávivý kašel
    8 měsíců - záškrt, tetanus a dávivý kašel (znova ve 3 letech a pak po 10, 15 letech)
    11 měsíců - obrna, přeočkovaná ještě 4x, naposledy ve 13 letech
    12 měsíců - spalničky, přeočkování ve 14 letech

později jsem si zaplatila klíšťovou encefalitidu a žloutenky a před cestou do Ruska znova záškrt a dávivý kašel

příušnice a zarděnky jsem měla

TAPINA
    TAPINA --- ---
    Záškrt, no bóže, tak ho nebudeme očkovat kojencům. Maximálně si zase se tu a tam nějaký malý Bobeš zaraduje, že má bratříčka, a za pár měsíců si pobrečí, že už ho zas nemá. Normální běh světa, že jo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Neprodělala jsem ani jednu z těch tří nemocí. Ba naopak jsem minimálně proti zarděnkám a spalničkám byla, světe div se, očkovaná. Příušnice pravda nevím, teď ten očkovací průkaz u sebe nemám. Ale onehdá jsem si ho prohlížela a byl to v kontextu dnešní hysterie celkem masakr. Během prvního roku života prakticky co měsíc, to vakcína. Zaplaťpánbu za dnešní kombinované.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETEKKA: takže být rodič má vyšší váhu než třeba rozumět pojmům a pokusit se je někomu vysvětlit.
    Popírání existujích fakt je v pořádku. Popírání smrtelnosti nemocí je v pořádku. Tak jo. Hlavně že se budete bavit sluníčkově, to zabraňuje přenosu černého kašle na kojence nejvíc.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Tato diskuze má sloužit primárně pro rodiče a jejich zkušenosti s očkováním svých dětí. Vítáni jsou jak rodiče, kteří své děti očkují, tak neočkují, nebo pro rodiče, kteří žádají individuální přístup.

Prosím o diskuzi na úrovni!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: já bych teď napsala něco strašně, ale strašně ošklivého... ale nenapíšu, protože lidem opravdu nepřeju nic zlého. Jen pevně doufám, že se moje a tvoje kruhy opravdu nikde a nikdy neprotnou. A přeju pevné nervy všem lékařům a zdravotnickým pracovníkům, kteří s tebou kdy budou mít něco společného.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOTENCE: cernej kasel a zaskrt tak to uz jsi hodne mimo realitu
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: Bavim se celou dobu o MMR, mozna uz to zaniklo.
    Ale nenutila bych ani cernej kasel a zaskrt, ke vsemu u nekolikamesicnich miminek, tohle je fakt kazdyho vec. Vis jak, kdo se boji, sere v sini a taky nesmi do lesa. Nikdo nikoho nenuti chodit ven mezi lidi a riskovat tim vlastni zivot :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: vážně? Ty jsi v předškolním věku prodělala záškrt, obrnu nebo černý kašel?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA:No vsak taky jo! Nikdo me nenuti si kupovat hotovy jidlo od prodejce bez rukavic. Proc me nekdo nuti zbytecne ockovat dite? Ja uz nechci dalsi kolecko o kolektivni imunite a bla bla... Bavime se o ockovani beznejch deckejch nemoci, ktery vetsina z nas prodelala v predskolnim veku, neni duvod tim plosne ockovat deti jeste pred nastupem do skolky a ten tim podminovat. Klidne to muze pockat na 10-12 let.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETEKKA: Moje dcera dostala první dávku hexavakcíny někdy v 7,5 měsících, protože i naše doktorka patří mezi ty pediatry, kteří nechtěj očkovat dítě pod 5 kg živé váhy. Což teda sice měla někdy v necelém půl roce, jenže to ji zas na základě výtěrů z krku odhalili jako našeho rodinného bezpříznakového přenašeče streptokoka (starší syn měl v těsném sledu za sebou dvě angíny, tak nás doktorka nahnala na výtěry celou rodinu).
    SIG
    SIG --- ---
    PETEKKA: vzhledem k natlaku jsme dali prvni davku pediacelu ve trech a pil mesicich. par dni pote jsem slysela M. poprve plakat! doktor ti sice rekne hlidat dva dny kvuli reakcim. ano, to jsou reakce fyzicke, ale +- 4. 5. den se projevi (muze a nemusi) to jak to zamava s nervovym systemem. proockovaci lide mi oznamili ze je to vekem, ze zacala.plakat, strasne, bez zjevneho duvodu, dlouho.... a ja si rikam vazne se Ten vek projevil zrovna po ockovani? nebo znam ja lip svy dite?
    dalsi davku mela dostat minulej tejden. mezitim jsem stihla zmenit pediatra a vakciny zustaly u toho predchoziho. Nicmene co jsem ti vsim chtela rict.... do pul roku jede diteti tvoje imunita ziskana behem tehotenstvi, zaroven se tvori jeho vlastni... myslim ze je skoda do toho takhle zasahovat. a nejradsi bych si omlatila hlavu o zed, ze jsem se nechala zahnat do kouta a podlehla natlaku pediatra. jestli, tak to doockujem az ji bude rok, driv ne. a budu trvat na testu na protilatky predem
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: 2+1 je normalne mozne a nejsou s tim zadne potize, co se legislativy tyce.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETEKKA: naš pediatra (velice proočkovací) říká, že v 9. týdnech vždy trne. Že 6 měsíců jí přijde ideální pro imunitní vyzrálost zdravého dítěte.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETEKKA: ja jsem chtela stihnout ockovani pred zimou.
    v 9. tydnech nas dr poslal domu, pac eda jeste nemel 5 kg, ockovali jsme pak asi o dva nebo tri tydny pozdeji klasicke schema.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: díky!takže vy budete čekat min.do půl roku..
    schema 2+1 bych taky brala, ale nejsem si jistá, jak je tohle platné "dle zákona" ?

MUFLONEK: to je super,že tě do ničeho netlačila..to nta moje je taková "přísnější",očkovala by hned, nicméně jsme vyfásli papír o odkladu a do příště si máme promyslet,kdy chceme očkovat,vyplnit to do papíru a podepsat.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Pockala bych aspon do tech trech mesicu. Nase mudra drive neockuje. Ale my odkladame min do 6m a pak se uvidi. A budeme ockovat schema 2+1. Rozhodne neockovat pokud budes mit pocit, ze na kohokoli v rodine neco leze, nedejboze ma neco prcek. Nekteri dr dokonce ockujou i s rymou a nekteri davaji vic vakcin najednou. To bych nedelala taky. A kdyz je ditko starsi, lip poznas, jestli byla nejaka reakce, protoze uz je ditko vic akcni, nez ted. A je rozdil kdyz tu dardu dostane 5kg dite nebo 8kg. A tak dale a tak dale. :) drzim palce at se co nejlip rozhodnes.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Já se rozhodla Marečka nechat oočkovat první hexou přesně ve třech měsících. Už nyní má 5,3 kg.o) Doktorka mě do toho nijak netlačila. Nabídla mi očkovat hned v 9 týdnech, to jsem jí odmítla. Nijak na mě netlačila. Očkuje Hexacimou. A chci se zeptat - někdo říká, že Hexacimou nejde očkovat ve schématu 2 + 1? Jak to je?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PETEKKA: na jaře jsou chřipky a rýmy, ne že ne. a navíc zátěž pylem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam