• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    TRISSIE:
    MUFLONEK:
    Moc děkuji za vysvětlení a odpověď, proto jsem se přidala do diskuze, abych mela vice pohledů na stejnou věc. Kdyby malá neměla špatnou kožní reakci ,tak to vůbec nereším ale teď mě to nutí sbírat informace.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DREDKKA: Ne, obdobím vzdoru to nenazývám. Ale prostě se třeba momentálně dítě soustředí na nové dovednosti. Až je bude umět, přidá k nim to co už umělo. Možná ho něco stresuje... A jak dlouho to trvá nevím. Moje dítě (2,5) je v období vzdoru už rok.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DREDKKA: dvě moje děti (nejstarší a nejmladší) měly ukázkovou reakci na MMR vakcínu (nespaní, u staršího pláče atd) v těch 13/15 měsících...
    až na to, že nejstarší měl MMR posunutou na 18 měsíců kvůli odstupu od tuberkulózy, a nejmladší má dlouhodobou kontraindikaci a MMR nemá ani ve dvou letech.
    Podobné příběhy (strašlivá a ukázková reakce v den plánovaného očkování.... které bylo kvůli rýmě odsunuto na jindy atd) jsem slyšela od víc lidí.

Děti, no. Vyvíjející se nervová soustava i imunitní systém, které umí reagovat někdy fakt dost divně i bez jakéhokoli spouštěče.
    (čímž neříkám, že reakce na očkování neexistuje. Existuje, akorát že stejné projevy se mohou objevit i bez toho očkování, a v těch prvních 18 měsících života dítě dělá takové vývojové skoky, že "normální" a "dočasné" může být ledacos)
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    PASTEL: pokud pošles relevantní zdroje třeba do pošty budu ráda.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    MUFLONEK: Myslíš tedy ,že když bylo dítě naučené na nočník a najednou se začalo počůravat a přestalo mluvit je jen období vzdoru?
    Jestli ano tak by me ještě zajímalo jak dlouho to trvá?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DREDKKA: Třeba to, že obdobī se u dětí střídají. Spicí dítě může začīt ponocovat, jedlik nejíst...
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Hezky vytržené z kontextu , i přes to všechno mám dítě očkované a tim rozaliem jsem chtěla poukázat na to ,že ty reakce na očkování prostě jsou.
    Kdyz to teda neni očkovaním jaka je podle tebe příčina změn chovaní?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DIVER: Nebo můžeš taky Martině Suchánkové vypláznout pěťo za její fundovanou přednášku.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DREDKKA: "Doktoři se snaží vždy najít jinou příčinu než očkování"

a přitom víme, že očkování může za všechno. "mentální narušení", počůrávání a křik malých dětí. "stačí přečíst na rozalio.cz nějakou brožurku".

tak jo, no :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DREDKKA: Rozalio? Spolek prodejců homeopak a právniček vydělávajících na podílech z odškodnění fakt není relevantní zdroj informací.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    ALI_EN: Je to tak , to cislo v globálním měřítku není vysoké ,na druhou stranu nikdy nevis jestli to nebude zrovna tvoje dítě ...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    DREDKKA: chtela jsem odpovedet a misto toho te zaplusovala :) no nic, ted jsem nekde cetla, ze SUKL udava, ze hlaseno je jen 5% NU. Snazila jsem se to dohledat, abych si to potvrdila, nez to sem napisu, ale uz nevim kde jsem na to narazila. Ale je to uplne jedno - i kdyby to bylo 15 %, je si jasny, ze je to fakt malo

mmch tady o tom, co se ma hlasit
    Nežádoucí účinky po očkování
    https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Odškodnění by byla hromada času a papírů, kožníma reakcema se nezabývají jsou podle nich banální.
    Sousedka má chlapečka, co po očkování přestal mluvit ,začal se zase počůrávat a neustále křičí.... Ta by asi něco na péči požadovat mohla.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Pracuji ve stacionaři a máme v kolektivu 14 lidí z toho jsou 2 lidi po očkování mentálně narušení. (Jsou jako ostatní netřeba je dávat někam extra.)
    V bývalém zaměstnání jsem taky narazila na pár jedinců takže si osobně myslím ,že jich bude určitě víc než 5/rok.
    Doktoři se snaží vždy najít jinou příčinu než očkování - stačí přečíst na rozalio.cz nějakou brožurku.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Dcera dostala opravdu velmi ošklivou vyrážku s mokvajicima puchyřema po celém těle. Trvalo měsíc než se z toho dostala ale kůži má slabou a často suchou. Máme ve zprávě lékaře ,že se jedná o reakci na očkování.
    S horečkama jsem počítala ale, že budu půlroční dítě cpát diazepamem a 3 dny srážet ledovým zábalem 41,5 .....na to mě nikdo nepřipravil.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DREDKKA: můžu s dovolením pár dotazů?

- co to znamená "vytáhla černýho Petra"? o jaké nežádoucí účinky po očkování šlo?
    - jak jsou prokazatelné (myslím, že by se pak snadno dalo dosáhnout odškodnění - i vzhledem k současné politice MZ a návrhu zákona o takovém odškodnění)
    - co je "domov pro postižený"?
    - kolik takových postižených po očkování v tom domově je? (podle odhadů k výše zmíněnému návrhu zákona půjde ročně o asi pět případů - to je nějak speciálně shromažďujete?
    - trochu mířená otázka: nejde podle tebe o autismus "po očkování"?
    TOFI
    TOFI --- ---
    Spalničky už letos chytilo přes čtyři sta lidí. Podívejte se v interaktivní mapě, kudy se nákaza šířila — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...icky-ma-uz-pres-ctyri-sta-lidi-podivejte-se-kde-je-situace-nejhorsi
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    FLAVIGNY:( dítě jsem ockovala a cernyho Petra vytahla)
    Na jipce možná nejsou ale u nás v "domově pro postizeny" jich máme dost
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Ke spalničkám za mne, protilátky jsem neměla, starala se o syna se spalnickami a nedostala je. Syn je dostal i po 2 dávkách očkování, protilátky neměl. Od očkování mu uplynulo jen pár let.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Když se očkovaní lidé nepotkávají s virem spalniček, jejich imunita vyhasíná • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...dyz-se-ockovani-lide-nepotkavaji-s-virem-spalnicek-jejich-imunita-vyhasina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam