• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    MUFLONEK: Myslíš tedy ,že když bylo dítě naučené na nočník a najednou se začalo počůravat a přestalo mluvit je jen období vzdoru?
    Jestli ano tak by me ještě zajímalo jak dlouho to trvá?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DREDKKA: Třeba to, že obdobī se u dětí střídají. Spicí dítě může začīt ponocovat, jedlik nejíst...
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Hezky vytržené z kontextu , i přes to všechno mám dítě očkované a tim rozaliem jsem chtěla poukázat na to ,že ty reakce na očkování prostě jsou.
    Kdyz to teda neni očkovaním jaka je podle tebe příčina změn chovaní?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DIVER: Nebo můžeš taky Martině Suchánkové vypláznout pěťo za její fundovanou přednášku.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DREDKKA: "Doktoři se snaží vždy najít jinou příčinu než očkování"

a přitom víme, že očkování může za všechno. "mentální narušení", počůrávání a křik malých dětí. "stačí přečíst na rozalio.cz nějakou brožurku".

tak jo, no :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DREDKKA: Rozalio? Spolek prodejců homeopak a právniček vydělávajících na podílech z odškodnění fakt není relevantní zdroj informací.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    ALI_EN: Je to tak , to cislo v globálním měřítku není vysoké ,na druhou stranu nikdy nevis jestli to nebude zrovna tvoje dítě ...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    DREDKKA: chtela jsem odpovedet a misto toho te zaplusovala :) no nic, ted jsem nekde cetla, ze SUKL udava, ze hlaseno je jen 5% NU. Snazila jsem se to dohledat, abych si to potvrdila, nez to sem napisu, ale uz nevim kde jsem na to narazila. Ale je to uplne jedno - i kdyby to bylo 15 %, je si jasny, ze je to fakt malo

mmch tady o tom, co se ma hlasit
    Nežádoucí účinky po očkování
    https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Odškodnění by byla hromada času a papírů, kožníma reakcema se nezabývají jsou podle nich banální.
    Sousedka má chlapečka, co po očkování přestal mluvit ,začal se zase počůrávat a neustále křičí.... Ta by asi něco na péči požadovat mohla.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Pracuji ve stacionaři a máme v kolektivu 14 lidí z toho jsou 2 lidi po očkování mentálně narušení. (Jsou jako ostatní netřeba je dávat někam extra.)
    V bývalém zaměstnání jsem taky narazila na pár jedinců takže si osobně myslím ,že jich bude určitě víc než 5/rok.
    Doktoři se snaží vždy najít jinou příčinu než očkování - stačí přečíst na rozalio.cz nějakou brožurku.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    DIVER: Dcera dostala opravdu velmi ošklivou vyrážku s mokvajicima puchyřema po celém těle. Trvalo měsíc než se z toho dostala ale kůži má slabou a často suchou. Máme ve zprávě lékaře ,že se jedná o reakci na očkování.
    S horečkama jsem počítala ale, že budu půlroční dítě cpát diazepamem a 3 dny srážet ledovým zábalem 41,5 .....na to mě nikdo nepřipravil.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DREDKKA: můžu s dovolením pár dotazů?

- co to znamená "vytáhla černýho Petra"? o jaké nežádoucí účinky po očkování šlo?
    - jak jsou prokazatelné (myslím, že by se pak snadno dalo dosáhnout odškodnění - i vzhledem k současné politice MZ a návrhu zákona o takovém odškodnění)
    - co je "domov pro postižený"?
    - kolik takových postižených po očkování v tom domově je? (podle odhadů k výše zmíněnému návrhu zákona půjde ročně o asi pět případů - to je nějak speciálně shromažďujete?
    - trochu mířená otázka: nejde podle tebe o autismus "po očkování"?
    TOFI
    TOFI --- ---
    Spalničky už letos chytilo přes čtyři sta lidí. Podívejte se v interaktivní mapě, kudy se nákaza šířila — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...icky-ma-uz-pres-ctyri-sta-lidi-podivejte-se-kde-je-situace-nejhorsi
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    FLAVIGNY:( dítě jsem ockovala a cernyho Petra vytahla)
    Na jipce možná nejsou ale u nás v "domově pro postizeny" jich máme dost
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Ke spalničkám za mne, protilátky jsem neměla, starala se o syna se spalnickami a nedostala je. Syn je dostal i po 2 dávkách očkování, protilátky neměl. Od očkování mu uplynulo jen pár let.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Když se očkovaní lidé nepotkávají s virem spalniček, jejich imunita vyhasíná • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...dyz-se-ockovani-lide-nepotkavaji-s-virem-spalnicek-jejich-imunita-vyhasina
    MONI
    MONI --- ---
    Z dnešního článku na idnesu: https://www.idnes.cz/...palnicky-nemoc-ockovani-epidemie-lekari-hygienici.A190325_093338_domaci_jadv
    „Odběr materiálu a vyšetření protilátek je možné uhradit v případě, že k tomu existují objektivní důvody, například daná osoba byla vystavena riziku nákazy a tento zdravotní výkon je pojištěnci indikován k tomu příslušným lékařem,“ sdělilo MF DNES ministerstvo zdravotnictví. Jenže Všeobecná zdravotní pojišťovna to vidí jinak a k úhradě se nemá.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ALI_EN: no právě Eleková a Strunecká a na druhý straně Chlíbek a Prymula, do toho Jílková a máme perfektní cirkus, kterej si mele svoje polopravdy a není schopen odborné debaty.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Třeba hasiči Karlových Varů byli povinně testováni všichni na protilátky. no a protilátky jich má jen pár z nich (většinou to jsou ti, co spalničky měli nebo se nechali sami očkovat). A vedení by rádo mělo chráněné všechny zaměstnance, jenže nařídit jim, aby se šli očkovat za svý peníze, nemůže. Takže teď řeší, kde v rozpočtu na to vzít..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JESTEDMAN: v mé bublině (těhotné, matky ještě neočkovatelných mimin nebo vůbec malých dětí) se to řeší hodně, na testy protilátek chodí, a v té skupině 30+ je to tak půl na půl, že protilátky nemají.

Je pravda, že za poslední měsíce se rozšířil počet míst, kde se ty testy dají udělat, reakční rychlost laboratoří, a klesla i cena (ne všude, ale někde jo). Když jsem to řešila loni na podzim (u manžela v práci byl jeden nakažený a naše nejmladší má dlouhodobou kontraindikaci živých vakcín a současně je dost riziková), tak si mě předávali jak horký brambor a výsledky slibovali do týdne až deseti dní - dneska už není problém mít je odpoledne v ruce.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ALI_EN: teda nevim, proc pisu "na druhou stranu" .. je to ten samej pripad, jak Flaigny pises
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam