• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    NRG: Prosím šlo by jít dělat uplného idiota někam jinam? Vakcinuje se proti mnohým virům už mnohá desetiletí samozřejmě. A každý kdo není uplný kretén to chápe. Třeba proti spalničkám, což je virové onemocnění, se u nás očkuje už od sedmdesátých let.
    NRG
    NRG --- ---
    DRZEEF: před covidem se obecně tvrdilo, že proti viru neexistuje vakcína... No, před dostavbou Temelína zase Čecháčkům slibovali, že když ho nebudou bojkotovat, nebude se zdražovat elektřina... IMHO LOL
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Před 10 hodinami

Taky mi zemřel kamarád týden po očkování a před tím úplně zdráv. Sice jsem se ho ptal, jestli se nebojí. Odpověděl mi, že chodí na všechna očkování a nikdy neměl potíže. Prý sraženiny krve přivodily infarkt. Z čehopak ale vznikly ty sraženiny krve?

A uznal to někdo jako následek očkování nebo se to zase zametlo pod kobereček?

Samozřejmě se to zametlo. Byl to přece infarkt.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Jsem zdravotní sestra, mám za sebou Covid s těžším průběhem, tříměsíční pracovní neschopnost.Očkovat se rozhodně nedám.Proč???To je mé rozhodnutí a nikdo mě nedonutí ho změnit.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Počkejte si na českou vakcínu (neberte ty vrazedne experimentalni preparaty)

Vakcina mohla byt uz v srpnu...

Výhoda české vakcíny

Už v březnu prohlásil v Rozstřelu Marek Petráš, přednosta Ústavu epidemiologie a biostatistiky 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, že jeho tým připravil prototyp vakcíny, který je funkční a imunizující. Je to konzervativní typ látky, tedy klasická inaktivovaná vakcína, která se hodí i na infekce. Ty, podobně jako covid-19, poměrně často procházejí procesem mutací.

V tom vidí výhodu také ministr zdravotnictví. „Způsob, kterým se tyto vakcíny vyrábějí, je relativně jednoduchý. Podobně postupuje třeba i jeden z čínských výrobců. Ale je potřeba zachovat náležitý postup. My jsme teď ve fázi, kdy jsme schopni potvrdit, že výrobní kapacity mohou být k dispozici v řádu měsíců.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/coronavirus-ockovani-ministr-zdravotnictvi-petr-arenberger-covid-pas-majetkove-priznani.A210512_124140_domaci_vov
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Gates owns investments in COVID vaccine stocks

While continuing to recommend against COVID vaccine companies releasing their patents, Gates is personally invested in at least one of the companies, BioNtech. “In September of 2019, Bill Gates spent $55 million on a pre-ipo equity investment into BioNtech, which later partnered with Pfizer to make its mRNA vax. That Gates investment is now worth over $550 million dollars,” independent journalist Jordan Schachtel tweeted in April 2021.

“In quarter four of 2020 Gates Inc. dropped another $85 million into BioNtech stock. That investment is now worth about $200 million … I am kind of fascinated by some critiques of this claiming that Bill Gates is super rich so the fact that he made $500 million is not a big deal. If it’s not a big deal, why doesn’t he advocate that vax companies he has equity in just release their patents for the good of public health?” he added.

It’s a fair question, but one with a simple answer: again, greed. Gates morphed from a ruthless technology monopolizer into a saintly, generous philanthropist in 2000 when he launched the Bill & Melinda Gates Foundation. But cracks are continuing to emerge in his carefully constructed image. As The New Republic put it:

“COVAX presents a high-stakes demonstration of Gates’s deepest ideological commitments, not just to intellectual property rights but also to the conflation of these rights with an imaginary free market in pharmaceuticals — an industry dominated by companies whose power derives from politically constructed and politically imposed monopolies.

“Gates has been tacitly and explicitly defending the legitimacy of knowledge monopolies since his first Gerald Ford-era missives against open-source software hobbyists. He was on the side of these monopolies during the miserable depths of the 1990s’ African AIDS crisis.

“He’s still there today, defending the status quo and running effective interference for those profiting by the billions from their control of Covid-19 vaccines.”

What is perhaps most disturbing of all is, despite the immense power he yields, Gates wasn’t elected into this position. Nick Dearden, executive director of Global Justice Now, called Gates’ defense of vaccine patents “disgusting” and poignantly added, “Who appointed this billionaire head of global health? Oh yeah, he did.”
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    pro mne to bylo konec sveta uz napodzim (a to jsem si vsimnul neuveritelne pozde, pac jsem resil leky na virus), ted kdyz se na to podivam tak je to tak banalni zalezitost, 2. nebo 3. rocnik VŠ, tzn. ze vedec v oboru co se nad tim zamyslel, tak mu to muselo dojit uz v breznu... komplicita bude nekonecna

lidi si mysleli ze je to "Oxford" (Astra) a "Pfizer" (Rna).... jakoze "jit na Pfizer"...

Pfizer byla nejlepsi farmaceuticka firma, bez obrich skandalu, ted je z Pfizerem konec
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    US Coronavirus Vaccine Progress Tracker | Vaccinations by State | USAFacts
    https://usafacts.org/visualizations/covid-vaccine-tracker-states/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    ‘A toxic cocktail:’ Panel delivers harsh verdict on the world’s failure to prepare for pandemic | Science | AAAS
    https://www.sciencemag.org/news/2021/05/toxic-cocktail-panel-delivers-harsh-verdict-world-s-failure-prepare-pandemic
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Experimentalni preparaty (ne-vakciny na covid-19) jsou vedecky a technicky ekvivalent Cernobylu

U.S. 150 megashot
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    atd

Odpůrci mění názor na očkování. Vakcínu proti covidu chtějí tři pětiny Čechů - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odpurci-meni-nazor-na-ockovani-vakcinu-proti-covidu-chteji-tri-petiny-cechu-154216
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Můj názor, jakožto zaměstnance ve zdravotnictví je stále stejný, očkovat se určitě nenechám. Víte, moje matka ročník 71 nyní leží po infarktu ve FN Brno, kde ji rozpouští sraženinu v srdci. Jistě, nemusí na to mít vliv to, že má 14 dní po II. dávce. Ale..
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Lež jako věž......každý, kdo se nechá očkovat má před sebou maximálně 5 let života, proč pořád lžete.......

Pro 30 stříbrných půjdete do pekla.....!
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Podle mého názoru je velmi smutné, že se většina lidí nechá očkovat neznámou a neotestovanou látkou jen proto, aby mohli na dovolenou, ke kadeřníkovi, na pivo atd. O zdraví tady vůbec nejde, jelikož vakcíny nezaručují prakticky nic (očkovaný se může nakazit, může vir dále šířit, musí nosit respirátor atd.) Souhlasím s tím, že vakcína možná zaručí lehčí průběh, ale pro koho, když naprostá většina měla lehký průběh nebo o nemoci ani nevěděli?
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Najednou se očkování nebere primárně jako ochrana vlastního zdraví, najednou je na očkování nahlíženo jako na jakousi vstupenku do „normálního“ života, jako na možnost získat výhody a větší práva oproti těm, co očkováni nejsou. Z očkování se tak stává zcela viditelný nástroj segregace. Najednou je nám říkáno, že základní lidská práva a svobody, které nám vláda v rozporu se zákonem mafiánsky zcizila, nám milostivě vrátí jedině tehdy, necháme-li se očkovat a dobrovolně se vzdáme svého soukromí v podobě státní aplikace s QR kódem. Tato perverze je navíc vydávána za novou normalitu. Najednou se medicínský rozměr očkování změnil v cosi jiného. Očkování v rukou státu se tak stává nástrojem, jak si vynucovat slepou poslušnost bez otázek. Místo přesvědčování a vysvětlování vidíme nátlak, vyhrožování a podmiňováni si. Chování státu, jeho představitelů a státem placených nomenklaturních odborníků tak připomíná ve stále větší míře chování šmejdů, kteří vám pod nátlakem chtějí prodat rezavé, předražené hrnce.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Jsem středního věku, SŠ s maturitou, podnikatelka. Na vládu ani ekonomiku nemám žádný extra názor, tedy spíš mám dlouhodobě stále stejný (covid necovid). A můžu s čistým svědomím prohlásit, že se nenechám očkovat nikdy, pokud mne k tomu nedonutí v rámci mého výkonu pracovní činnosti. Místo koncertů, kina nebo večeře si raději vyjedu do přírody v okolí a bude. Možná, až se proočkuje dostatek těch, co do toho půjdou "dobrovolně povinně", časem se vše uklidní a už žádný covidpas nebo jak tomu říkají nebude potřeba. Tak si holt počkám. A nebude-li to nutné, nehodlám se ani dobrovolně testovat. Ani měnit respirátory jak ponožky a zahlcovat planetu dalším nehorázným odpadem. Od března nosím stále týž respirátor (je tedy fakt, že chodím nakupovat ale jen cca 1x za dva týdny...). A kultura a ekonomika si holt na moje útraty počká taky. Jsem znechucená z té propagandy v různých médiích a mazání videí s opačnými názory (např. smazání otevřeného dopisu lékařům vládě z Youtube), cenzura neskutečná... A moje matka, 72 let, to vidí naprosto stejně. Z covidu za celou dobu měla mnohem menší strach (spíš žádný) oproti mně a očkovat se také nehodlá. Apropo, vůbec bych se nedivila, kdyby to neustálé (dle mne podezřelé) klesání nových nákaz bylo také plánované a výsledky manipulované, aby se ukázalo, jak to opatření vlastně bylo účinné, jak to zafungovalo, a jak je potřeba vše dodržovat a očkovat se - a jak to vláda vlastně všechno zvládla (před volbami).
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    170 000 poskozenych Biontech (Pfizer) shot EU 12/05, cca 30-60k zmrzacenych
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Někteří 45+ naočkováni ještě týž den - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nekteri-45-naockovani-jeste-tyz-den-40359947
    IORETH
    IORETH --- ---
    Haló, je mezi přítomnými lékař? :-O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam