• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    THE_DARKNESS: U Biontechu ("Pfizer") je problém až se druhou dávkou, která Tě může škaredě poškodit, jako mladší 35, resp. 40 let. Široké spektrum nežádoucích účinků. Tvoji rodiče nic netuší.
    KULA
    KULA --- ---
    THE_DARKNESS: opět se točíme v bludném kruhu. Bába co se rozhodla nedůvěřovat, protože se pro změnu rozhodla důvěřovat někomu, o kom pravděpodobně nikdy neslyšela.
    Celá tahle nedůvěra vychází z lenosti uvažovat. Je výrazně snažší dělat "ne ne ne" než chtít po sobě něco objektivně zhodnotit.
    Jak by řeklo jedno místí ID - Anál je bezva. Ale všichni víme, kolik je kolem toho keců.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THE_DARKNESS: hele jedna kolegyně celou dobu se tvarila, ze je covid politikareni a kampan, ale jak mohla, hned se nechala ockovat dikybohu
    Vetsina kolegu jde na ockovani. Celkem převládá racionalni pristup u nas.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    I kdyby vláda komunikovala skvěle, lidé jí prostě nevěří, komentuje expertka očkovací kampaň | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/ockovaci-kampan-udelejme-tecku-denisa-hejlova_2105210701_kuc
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    GRANTORINO: presne tak, po vakcine mam dobrou naladu (takze pozitivni vedlejsi ucinek :D), protoze jsem konecne naockovana - proockovanost populace se zvysila + sama jsu lepe chranena. tu malou pravdepodobnost nezadoucich vedlejsich ucinku klidne risknu, protoze ty nemoci jsou o dost horsi. Jako dite lekaru, ktere driv dost cestovalo, jsu proockovana vsim moznym, a nikdy nebyl zadny problem. zaroven nic nevytykam kolegynim, ktere se ockovat odmitly, protoze mam pocit, ze za to, ze k vakcine nemaji duveru, nemohou ony, ale prave to, ze se antivaxerum dava velky medialni prostor. A hejtovat kolegyne k nicemu nepovede
    mam za sebou prvni davku pfizeru a v pohode, jen me trochu bolela ruka, ale za to si muzu sama, bo jsem nedodrzela klidovy rezim a drzela v ni strunovku
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: testuju se občas kvůli zahrádkám a spol., tak 1x týdně, takže jo. dík
    Asi bych to nehrotila i proto, že počet nakažených velmi klesl.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Testuješ se občas kvůli práci? Jestli jo, tak bych to nehrotila. Pokud budeš v inkubační době, stejně to test nezachytí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    čekám zatím na termín první dávky.
    Dotaz je : má smysl se v den očkování nechat testovat (antigen), aby člověk vyloučil možnost, že se půjde očkovat v době bezpříznakové nemoci?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    CORNELA: on tu spamoval uz driv, "inteligentne" prepinal mezi svyma fejkovyma id a postoval sem bludy. Vyhodis ho dverma a vleze oknem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    IORETH: taky mám pocit, že antivax mají dostatek prostoru, kde chtějí a tady bych uvítala racionální přístup. Dobře, že se to tu v diskuzi nebude tolerovat.
    Mně naopak připadá, že odpůrci jsou všude slyšet víc, protože ti očkování to prostě neřeší a nevypisujou.
    Já jsem naočkovana zatim jednou dávkou a psychicky se cítím o dost lépe, když vím, že tím snižuju riziko, že to chytnu a budu šířit dál. Prostě už ten pocit je dobrej. Samozřejmě dál dodržuju rozumná opatření, ale doufám, že je to krok správným směrem, abychom se z toho vymotali.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Jako je mi jasné, že to tu nikdy nebude sluníčkově pohodový klub, ale prosím o trochu kultivovanější tón.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KOTENCE: Osobně se na to dívám tak, že historicky je ověřené, že očkování je statisticky vzato velké dobro a zachraňuje životy ve velkém. Současně je fakt, že pharma firmy nad sebou potřebují kontrolu a nové věci je nutné testovat (a výsledky zveřejňovat), pročež považuju za OK bavit se o nežádoucích účincích a podporuju, aby se reportovaly. Může to umožnit definovat rizikové faktory a lidem, kteří je mají, pak očkování nepodoručit.
    Můj osobní pohled je takový, že člověk jako jedinec je součástí společnosti a jako takový je vázán určitými nepsanými pravidly, aby ta společnost jako celek prosperovala. Kromě takových těch obligátních případů jako pustit babičku sednout v tramvaji tam řadím i ochotu přispět svým dílem ke kolektivní imunitě proti nemocem, které mohou chod společnosti ohrozit. Náš stát tohle do jisté míry kodifikuje, některá očkování jsou povinná.
    Chtěla bych, aby tohle povědomí o kolektivní zodpovědnosti za všeobecné zdraví bylo dost rozšířené na to, aby pokrylo tu malou část společnosti, která se jí ze zdravotních důvodů sama účastnit nemůže, a také tu (doufám co nejmenší) část společnosti, která na to nepřistoupí kvůli osobnímu rozhodnutí. Dokud ta poslední část bude dostatečně malá, nebude potřeba ji řešit, společnost v součtu funguje. Nepopuzí mě jednotliví věřící, kteří se nenechají očkovat kvůli víře (dokud očkují své děti), jednotliví vystrašení jedinci, kteří mají strach, že jim vakcína ublíží, protože někdo v okolí měl divnou reakci.
    Já mám velký problém s lidmi, kteří aktivně tlačí na to, aby se ta poslední část společnosti zvětšovala. Aktivní antivaxeři, kteří tapetují libovolnou dostupnou plochu dezinterpretovanými poloinformacemi nebo rovnou vylhanými poplašnými zprávami a aktivně vzbuzují v lidech nechuť podílet se na kolektivní imunitě. Influenceři šířící konspirační teorie o plánované nadvládě, zotročení nebo vyhubení lidstva pomocí vakcín. Tihle lidé tady prostor mít nebudou.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    KOTENCE: antivax boji vůbec něco vypustit z pusy. Protože ten hejt, co se tu na nyxu jede na všechny, co nesouhlasí s ofiko postupem, je fakt neprijemnej.

Ano, to je normální a v pořádku. Stejně jako je v pořádku, že lidé kteří mají pocit, že je normální v restauraci kálet na stůl se vůbec bojí něco vypustit z pusy protože "ten hejt co se na ně snese je nepříjemný" -antivax přístup do racionální debaty nepatří vůbec.
    IORETH
    IORETH --- ---
    ERIN23: Admin: Podobné příspěvky jsou tu nežádoucí. Za další takovej následuje RO na 14 dní, pak na 30 dní a pak trvalé.
    (Je přípustné linkovat osobní zkušenosti, ale ne náhodné výkřiky z webu, u kterých není možné doložit pravdivost.)
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    AstraZeneca Vaccine Causes Clots

April 22, 2021

Scientists Find How AstraZeneca Vaccine Causes Clots
    https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210422/scientists-find-how-astrazeneca-vaccine-causes-clots
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    CORNELA: Neobtěžuj v auditkách. Měla jsi zde ban za obtěžování a napadání.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KULA: nejsem si jistý není dotaz. Ale co třeba: jak dlouho bude vakcína účinná? Vyplatí se mi to řešit každý rok, když je z toho člověku pár dní blbě a z covidu taky? Co víme o mRNA vakcinach? Nezasahuje to i nějak jinak a nevhodně do regulace buňky? Kdy po covidu se nechat očkovat? Prý po třech měsících, ale v Motole říkali ideálně až po roce. Je dobrý si nejdřív nechat změřit protilátky? Dostanu se do nebe, když nebudu v souladu s přírodou a pichnu do sebe nějaký umělý věci?
    ... Lidi můžou napadnout různý věci. I integrita těla pro mě je platný argument, proč se neočkovat. Pro někoho to může být fakt důležitý.

Nikdo to tu neřeší, tak asi všichni ví nebo nepotřebují vědět. Nebo se možná váhající a antivax boji vůbec něco vypustit z pusy. Protože ten hejt, co se tu na nyxu jede na všechny, co nesouhlasí s ofiko postupem, je fakt neprijemnej.
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    CORNELA: Ty jsi zde měla dlouhodobý ban za neetické chování, který ti byl odebrán. Ja jsem nevinná.
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    “Young men, 18-30 years old, going through mild to severe cardiac events post vaccine,” Schulz writes. “This is scary. It’s official. I have myocarditis.”

“My cardiovascular system is completely normal & healthy,” wrote Tom Schulz. “But last week I took the Pfizer vaccine and there are reports that it’s been causing heart complications.”

Doctors evaluating Schulz have ruled out most other potential causes of the heart attack. The only common denominator was the Pfizer injection, which even mainstream media outlets are admitting is linked to “heart inflammation” and myocarditis.

Schulz apparently did some research of his own and found that many people, specifically younger men, are suffering similar outcomes post-injection. Even people within his “immediate network,” he says, are experiencing deadly complications.

“‘Low odds of happening’ doesn’t seem too low from where I’m sitting,” Schulz wrote.

Schulz’s doctor says there have been other young men admitted to the same hospital with the same complications. Both the Moderna and the Johnson & Johnson (J&J) injections are causing these problems as well.
    KULA
    KULA --- ---
    KOTENCE: já když slyším - nejsem si zatím jistý - tak se ptám čím vlastně. Imho Ti, co neumí v jedné věci vyjádřit smysl/jádro své otázky patří mezi ty, kteří chtějí být jen ápriory v opozitu, protože jinak by po nich pes neštěkl. Tímhle přístupem se dožadují jen pozornosti, je jim to u prdele ale vědí, že mohou dělat vlny a dostanou se tak do konfrontace pro uvolnění svých flustrací.
    Takové už se nezdráhám častovat výrazem a pokytem - vypadni pitomče.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam