• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: to jo. A každý říká něco jinýho. Máma má protilátky 5000+ a doktorka ji řekla, že to má snad na celý život.
    My jsme měli covid a pak ho měli naši o měsíc později (normálně jsme tam chodili a pomáhali, objímali se a libali), tak tim se mohla imunita posilit na stejným principu, jako to dělá druhá dávka očkování. Vim, že očkování má v sobě látky na podporu ty imunitní reakce a přirozeně se to teda asi nemusí stát tak dokonale.
    Já doufám, že se teď naočkují, kdo na to spěchají, tím klesnou ta čísla a sníží se tlak na ostatní. Sama bych to potřebovala ještě chvíli sledovat.

Btw. jak je to vůbec s těma spalničkama a dalším dětským očkováním? To mi nikdo nenabízí přeočkování. Jen na tetanus a černý kašel.

FLAVIGNY: to bylo obecný doporučení. Bez souvislosti s nějakou diagnózou. Zdá se mi, že i ty odborný názory se liší. Nevím, jestli by stačilo protilátky checkovat třeba každý druhý rok na prevenci. To by mi přišlo nejsnazší. (+ rozumím, že je teď spěch a není čas na individuální řešení každýho případu, ale jsem ochotná si připlatit)
    Je to blázinec
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak už tady na nyxu někdo zmiňoval, že se mu neprokazaly protilátky už po čtvrt roce po prodělaném Covidu. To je taky vabank, myslet a houby vědět.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOTENCE: tak si nech nabrat protilatky a uvidis, jak na to jsi. cekal bych, ze zrovna imunologie se podle titru protilatel bude chtit ridit.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: nevím. Mně na tom zase tak nezáleží. Ani ta oficiálně nastavená pravidla nedávají úplně smysl. Takže jde fakt hlavně o ten princip.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Čím má imunoložka to doporučení podložené? To mi přijde jako plácnutí prvního kulatého termínu, co ji napadl. Spoléhat na to, že imunita vydrží celý rok je hodně optimistické a očkovat je třeba dřív, než úplně vyprchá, když to nechceš chytit. K tomu covid v březnu vychází při očkování po půl roce na čerstvou vakcínu na to nejproblémovější období zimy, zatímco při očkování po roce to znamená zimu s nejistou imunitu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GOR: je mi fuk, či je to výmysl. Pointa je jinde.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMIRA: Jo, omlouvam se, blbej priklad. Ja tim zkratka miril na ten detskej vzdor, kterym ve vysledku dite ublizi sobe. U ockovani proti snadno prenosnejm nemocem je "bonus" skody spolecnosti.
    GOR
    GOR --- ---
    KOTENCE: Uvedomujes si, ze 180 je nejaky sirsi mezinarodni konsenzus a nema to zadnou vazbu ani na Andreje ani na Adama?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: Já tě chápu, taky mě štvou kokoti co si hrajou na autority a zakazujou mi jezdit 180 km/h před mateřskou školou, proto jsem si vybral jako autoritu Jesefa Nováka, řidičského matadora z bistra Panda ve Vršovicích, kterej tvrdí, že jezdit 180 km/h před mateřskou školou je v poho :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: jo, no. Totiž ty kokoty ve vládě fakt za autoritu nepovažuju.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "...a poslouchat autority, který si vyberu"

to by mohlo jít do názvu diskuze :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PISISKVOR: tak třeba já: covid v březnu. Podle imunoložky z Motola je ideální se očkovat nejdřív po roce. Líbí se mi tenhle názor a ráda bych se jim řídila. Jenže ochrana státu proti ty diskriminaci trvá jen 180 dní. Tak jsem nasraná. Nikoho neohrožuju, chci se chovat zodpovědně ke svýmu zdraví i společnosti a poslouchat autority, který si vyberu.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    PISISKVOR: ale ono to tak v zasade je - kazdej muze uplatnovat sve pravo na zachovani telesne integrity do te miry, dokud tim neporusuje obdobne pravo jinych osob
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: ne, není, nečištěním zůbů ohrožuješ tak maximálně svojí pusu, tím že odmítáš očkování protože *doplň si argument znuděné vegety* ohrožuješ lidi okolo sebe
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    mozna jsem prilis zaujata, ale ja tohle vnimam tak, ze pokud chci vyuzivat benefitu zivota ve spolecnosti, tak mam vuci te spolecnosti i urcitou odpovednost a povinnosti.
    takze kdo se ockovat nechce, tak samozrejme. ale pak je nutno odtahnout nekam do prdele, kde se o sebe bude starat sam a svepomoci bez vydobytku civilizace, ale zato si muze v klidu vychutnavat integritu tela.
    co na tom nedava smysl?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GOR: jo, to je podobný. Dobrej postřeh. Rozhodovat o sobě chce člověk asi tak od dvou let, je to přirozený. A někdo víc, někdo min vzdoruje, když je mu v tom bráněno. Pro mě je to třeba jedna z nejdůležitějších věcí (moct si svobodně rozhodovat o těle), takže i když mi očkování nijak nevadí a vítám ho, musím se postavit na stranu těch, kdo se očkovat nechtějí.
    Nechci se dohadovat, co je dobře a co špatně. Ani jaký má kdo mít priority. Jen můj pohled na věc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Můžeš jít na ulici nahá, když máš pocit, že tě oblečení škrtí na těle? Nemůžeš, tak jaké bezvýhradní vlastnictví svého těla? Vlastníš ho do té míry, dokud to někoho negativně neovlivňuje.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    KOTENCE: zde se dostáváš nějakým kotrmelcem z toho že ty máš nějakou potřebu k "velké části lidí" - ty nejsi velká část lidí a je jen hubris předpokládat, že potřeby jednotlivce jsou takto snadno extrapolovatelné na společnost.
    GOR
    GOR --- ---
    KOTENCE: Já ti nevím, mně tohle přijde podobný dětskýmu vzdoru. "Ne, já si ty zuby vyčistit nenechám!! Je to moje pusa!!!"
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GREATDRAKE: Protože když společnost zvolí strategii, která vede moc velkou část lidí do odporu, tak to nebude fungovat. A my přece chceme, aby to fungovalo, ne?
    Že ti nepřipadaj potřeby lidi relevantní - nevím, co na to říct. Mně naopak připadá důležitý s nima pracovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam