GRANTORINO: to jo. A každý říká něco jinýho. Máma má protilátky 5000+ a doktorka ji řekla, že to má snad na celý život.
My jsme měli covid a pak ho měli naši o měsíc později (normálně jsme tam chodili a pomáhali, objímali se a libali), tak tim se mohla imunita posilit na stejným principu, jako to dělá druhá dávka očkování. Vim, že očkování má v sobě látky na podporu ty imunitní reakce a přirozeně se to teda asi nemusí stát tak dokonale.
Já doufám, že se teď naočkují, kdo na to spěchají, tím klesnou ta čísla a sníží se tlak na ostatní. Sama bych to potřebovala ještě chvíli sledovat.
Btw. jak je to vůbec s těma spalničkama a dalším dětským očkováním? To mi nikdo nenabízí přeočkování. Jen na tetanus a černý kašel.
FLAVIGNY: to bylo obecný doporučení. Bez souvislosti s nějakou diagnózou. Zdá se mi, že i ty odborný názory se liší. Nevím, jestli by stačilo protilátky checkovat třeba každý druhý rok na prevenci. To by mi přišlo nejsnazší. (+ rozumím, že je teď spěch a není čas na individuální řešení každýho případu, ale jsem ochotná si připlatit)
Je to blázinec