• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: Jj, já to vím :-). Já se jenom vymezuju proti postoji, že by západní medicína neřešila příčiny, zatímco východní ano :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: mno... tak zrovna v tomto případě - první, kdo experimentoval s vakcinací (nebo teda variolací, protože se používal materiál z nakažených pravými neštovicemi), byli... Číňani v 15. století.
    Fakt. Do Evropy to následně přišlo přes Turecko. A používalo se to až do Jennerovy vakcíny z kravských neštovic (málokdo si uvědomuje, že slovo vakcína je od vacca, tedy kráva) v roce 1796.
    IORETH
    IORETH --- ---
    CORNELA: Což je trestuhodné zanedbání! To východní medicína, jako pravý řešič příčin, vyhubila pravě neštovice... oh wait!
    BAAL
    BAAL --- ---
    Co s nim taky s blbeckem:)))

TAPINA
    TAPINA --- ---
    -Západní medicína léčí následky a ne příčinu! To východní medicína vezme zdravé lidi, naučí je, jak o sebe pečovat, jak nemocím předcházet a pak nemusí léčit následky, protože žádné nejsou!
    -Prosímvás, nechte se naočkovat a do té doby se 1x týdně otestujte antigenním testem.
    -Proč bych měl cokoliv dělat, když jsem zdravej????
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: necháš-li uhynout hostitele, vyhubíš patogen.
    Ale možná jim křivdíme, možná ti, co šli k jejich lékaři, dostali pokyn umýt si ruce, nevylézat ven a hlavně nechodit na náboženská shromáždění.
    Nesmírně s těmi naprosto bezmocnými lidmi soucítím. Jejich život je prostoupený vírou a neúčastnit se rituálů je pro mě cesta do velkých problémů, zpochybnění svého vidění světa, vzdání se boží pomoci, postavení se své obci a rodině. A zúčastnit se je cesta k nákaze. Takový rozpor si neumíme představit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRAELECTRA: takže... bakteriální infekce a clostridium tetani jsou civilizační následek. Ou-Kej.
    Mimochodem, víš, že na bakteriální infekce i na tetanus umírají vcelku často i volně žijící zvířata, a to nejspíš už od pravěku (ten tetanus třeba je doloženej minimálně od 1500 BC)? Nějaké vysvětlení, jak jim to způsobuje civilizace?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETRAELECTRA: podívej se, já jsem si začala sumírovat delší vlídný vysvětlující příspěvěk. A pak jsem toho nechala. Na co plýtvat časem na lidi, kteří se chtějí špracnout a protestovat proti systému, zdravotnicví a západní medicíně, ač toho zjevně moc nenastudovali a nepromysleli? A věta "západní medicína léčí jen následky a ne příčiny" tě tam prostě snadno pasuje.

Mimochodem každý milovník východní medicíny se může právě teď vypravit do Indie podívat, jak jejich medicína odstraňuje příčinu.

Jo, mohla jsem mlčet.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    MAR_TINA: nerozumím, tak napíšu, že je někdo blbej, někdy je lepší mlčet
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    TRISSIE:civilizační následek bych řekla, takže vrozenej
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PETRAELECTRA: jo a taky se doporucoval nikotin a kokain, ale pak se zjistilo, že nic moc...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: dárek k očkování, něco roztomilýho, za 29 kč (a zdražit o pade)?

TRISSIE: to by u nás musely hygieny začít opravdu makat a opravdu trasovat a posílat do karantén. Všimli jste si, jak to trasování utichlo? Pod tisícovku denně by mělo fungovat skvěle. A po roce nácviků...
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: V souvislosti s tim - kdyz mu po 3 dnech samovolne upadla umolousana naplast, kterou za zadnou cenu nechtel sundat, maminka mu nabidla novou. "Ne, ja nechci, chci novy ockovani, bez ockovani novej naprstik nechci!"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETRAELECTRA: ty jsi hlavně blbá jak necky
    GOR
    GOR --- ---
    TAPINA: Tak my jsme v zime mladyho opichali na klistovku a uz nam prines 3 klistata, kali mi radost jen absence vakciny na boreliozu, z predstavy, ze do nej cpeme antibiotika me jima hruza (kvuli scenam, ne ze bysme mu je dat nechteli).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: na to by pak mohlo zabírat, až ti neočkovaní skončí po kontaktu v karanténě a budou moct tak akorát smutně koukat na své očkované kolegy/kamarády, kteří si i nadále užívají normálního života.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Jo, ono by to celkově líp fungovalo, kdyby člověk nějak v reálném čase viděl, kde všude mu to očkování právě zachránilo pozadí :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: já teda nevím, mám děti očkované proti neštovicím a ten nával endorfinů pokaždé, když se ve školce objevila cedule "pozor, neštovice!" a já věděla, že NÁS SE TO NETÝKÁ!, tak ten byl k nezaplacení :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PETRAELECTRA: me treba prekvapoujou lidi ochotny si narysovat na stul, ktery zaroven neveri farmaceuticky kvalite :)
    Pri vsech konspiracich, covid si nikdo jen tak nevymyslel, a ackoliv na tom trhne vyrobce vakcin peknej ranec, tak je to vicemene jedina moznost.
    Urcite ma smysl tyhle veci od sebe odlisit, protoze pak postoj alespon nepusobi jako emocionalni vystrel
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když ten obchod se strachem tak dobře vynáší, tak proč sakra u veterinářů každej obrací korunu, než ji pustí, a ještě nám to na nějakém semináři vysvětlovali z psychologického pohledu tak, že prostě máme smůlu, protože nenabízíme okamžitou radost?
    (Lidi jsou schopni utratit za zvířata tisíce a tisíce za úplné krávoviny jako obojky s kameny Swarowski a značkové oblečky, ale pětistovka za očkování je móóóóc. Protože při nákupu těch barevných blbinek se jim vyplaví endorfiny jednak při tom nákupu a potom pokaždé, když se na to načančané zvíře podívají. Zatímco k nám chodí, když je něco špatně, mají strach, spojí si to s negativními emocemi, a navíc odejdou bez peněz a v nejlepším případě se zvířetem stejným, jako předtím, než nastal důvod přijít. )
    Obchod se strachem funguje jenom když to hradí pojišťovna, z vlastní kapsy ten strach ažtak velkej není :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam