• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KULA: to sice chapu, ale tyhle eufemismy a uhybani pred realitou tomu dodavaji asi tolik duvery jako kdyz stat oznacuje "muceni" za "intenzivni vyslechove techniky"

tzn. nevim, jak tyhle terminy vnimate vy, ale
    "fanousek" vidim podobne jako TRISSIE - clovek nadseny pro danou vec (wikitionary: "náruživý až fanatický příznivec nějaké činnosti,")
    z toho mi vychazi, ze "nefanousek" je clovek, kteremu je dane tema ukradene a nezajima se o neho
    pokud tam ale pridas "aktivne vystupuje proti", tak dotycny klade odpor, tzn. "odpurce" je imho vystizny termit (wikitionary: "osoba, která se staví proti určitému stanovisku")
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QWWERTY: taky přemýšlím, co je takový "nefanoušek"... fanoušek obvykle bývá člověk, kterého něco baví, minimálně aspoň sledovat, když už ne participovat.

za sebe, že by mě nějak vzrušovalo, když do mě někdo bodá jehlou, nebo se koukat na jiné lidi, jak je někdo bodá jehlou, tak to ani ne - platit daně mě nadchne ještě řádově míň, ale tak nějak jako civilizovaný člověk s mírným vhledem do fungování ekonomiky a medicíny chápu, že pro efektivní chod společnosti je potřeba obojí :-)
    KULA
    KULA --- ---
    QWWERTY: víš, já mám pocit, že když se řekne odpůrce, je to hned negativní, tak jsem nechtěl být přehnaně tvrdý a trochu té věci odlehčit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KULA: "nefanoušků očkování, kteří aktivně vystupovali proti ..." .... takovym lidem se imho rika "odpurce" ne eufemisticky "nefanousek"
    jinak to zni jako pripad ala "nelituju toho co jsem udelal, ale lituju, ze me u toho chytli"
    KULA
    KULA --- ---
    EKG: Taky si myslíš, že odpůrce neumí přinést víc, než infantilní výkřiky a pocit trapnosti z jejich záměrně odpírané logiky?
    EKG
    EKG --- ---
    KULA: Nekdo si hodi korunou, jestli je podplatili vyrobci vakcin, nebo je dostala CIA, a nic. Jede se dale.
    KULA
    KULA --- ---
    Čistě ze zvědavosti, dotaz na odpůrce - Co si myslíte o smrti xy nefanoušků očkování, kteří aktivně vystupovali proti očkování, nakonec se sami nakazili, vytěžovali lékařská zařízení a před svoji smrtí brečeli, že udělali chybu?

Co si jeden břeh myslí o původně svých souputnících, kteří nejenom že zradili ale i umřeli?
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    CORNELA: Ted jsem stravila nejaky cas hledanim toho papiru s vysledkama a musim konstatovat, ze jsem ho uspesne ztratila. Nicmene si pamatuju, ze tam byla jako minimalni protektivni hladina protilatek 7 neceho/neco :) Bliz uz si nevzpomenu. A ja mela asi kolem 2. Jestli te to zajima, klidne muzu zasdilet pristi vysledek. Ted me taky zajima, jak to teda vlastne meri :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MORGAN: tak uvidíš.
    Právě kvůli nemocným lidem je trudný, jak zdraví mladí (nejen mladí, zdravíme tchyni) nechtějí očkování.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORGAN: ok
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    MAR_TINA: fakt testuji hladinu protilatek...nevim, ve vyzkumny stanici se tvari, jako ze to testovat jde :) Byla jsem na testu 5 tydnu po druhe vakcine, bylo tam leda hovno. Ted v pondeli jdu na druhe testovani, to bude 3 mesice po druhe vakcine, tak uvidime.
    PALEONTOLOG: no existuje, asi jich neni mnoho, proto bych jmenovanim dost urcite prozradila, co mi je a nevim, jestli jsem uz pripravena na coming out :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: ale po očkování nemáš protilátky jako po nemoci, po očkování má tvůj imunitní systém znalost, jak rychle vyrobit protilátky.
    Proboha, nikdy jsme nechtěla vědět tolik o očkování.
    Taky jsem nikdy nechtěla dělat vodu, ale to je jiné téma...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: tak asi hladina protilatek?
    MORGAN: a jaka medikace imhibuke ucinky vakcíny?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MORGAN: jak se to pozná? dá se otestovat imunita po očkování?
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    CORNELA: Prosim jen to ne. Mě vakcíny kvůli jiné medikaci nezabraly. Deti půjdou od září do školy. Snad mi zabere třetí dávka, než nám to děti donesou domů. A můžu jen doufat, že mě tihle antivax inteligenti nevezmou s sebou.
    SADY
    SADY --- ---
    CORDELL: prosim uz toho nech,
    jestli tomu spravne rozumim,
    tak jsi demotivovan a vystrasen
    informaci od znameho vedce a odbornika na epidemiologii
    co pracuje na zaklade based evidence
    znamym "majitelem restaurace",
    ktery ti rikal
    "at se mrknu na Brzen 2021 tolik mrtvych po vakcine co myslim ze to asi bylo"

?!?!??!?!?!?!?

chapes ze je to stejne relevantni zdroj informaci, jako holy z cerveneho trpaslika, kdyz ji klesne iq na 6 a jako jediny zdroj informaci ji poskytnes retezove emaily produkovane zaplacenou medialni agenturou optimalne z ruska?

nebo to nechapes?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORDELL: aha, takze ocekavas, ze nemocnice budou plne lidi s povinnym ockovanim, jehoz negativni dusledky se projevi za dlouhou dobu - a mas predstavu za jak dlouho?

A myslis, ze se stenym zpusobem neprojevi dlouhodoby dusledky covidu u lidi co ho chytnou neockovany?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORDELL: zlisti tolik, meb antivxx doktrina je plna blabolu, zpusobuje lidsky utrpwni nejenprimo alei neprimo.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: a aby to nebylo malo, mluvil jsem s majitelem restaurace, kterej ma zajem aby lidi chodili nez aby umreli na covid.
    Rikal sam, ze u nej rousku mit nemusi nikdo no a potom vockovani? Uvidime kolik jich zbude (at se mrknu na Brzen 2021 tolik mrtvych po vakcine co myslim ze to asi bylo)... takze me uplne demontivoval a jeste postrasil :(
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: hmm jen ty dementi ty slintaky ti zase naridi pres jinej zakon a soud nez rozhodne tak budem slintat do toho v tramvaji dal :(
    Stejneho nazoru je i policie, jsem jel s jednim ve vlaku a v kupecku mel radost, rozbalil si svacu a rousku zahodil jak byl stastnej a jeste rikal ze doufa ze ho neposlou zasahovat do restaurace :)
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    MAR_TINA: protoze tu vidim jen verici dementy, co asi maj velkou duveru ve farmacii a nebo vladu a mozna leti na test, dalsi test aby mohli jak blbouni do restaurace, kina a potom i mozna stoji frontu v obchodaku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam