• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    U myší zabírá vakcína proti stárnutí: Bude fungovat i u lidí? | 100+1 zahraniční zajímavost
    https://www.stoplusjednicka.cz/u-mysi-zabira-vakcina-proti-starnuti-bude-fungovat-i-u-lidi
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Lopraiz umřel na Covid (ověřeno), nevěřil očkování (neověřeno, z doslechu).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LIBRIUM: ok, dik. Tak to asi treti davku odlozim.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    87HIGHFLYER: minimalne 14 dni, ak mas moznost to rozdelit aspon o mesiac, tak by bolo fajn. Stamaril je ziva vakcina, aby mal moznost zabrat optimalne a vyrobit ucinnu imunitu proti zltej zimnici na zvysok zivota, nemal by byt pri a po ockovani "ruseny" imunitnou reakciou na ine vakciny.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Neví tu někdo, jaký odstup musí být mezi třetí dávkou Covid19 cominarti a žlutou zimnící (stamaril)? V očkovacím centru mají až do pondělí volno a potřeboval bych aspoň informativně co nejdřív vědět kolik mám na co času. Dík moc
    EKG
    EKG --- ---
    ASAFA: To te bude v karantennim tabore hrat.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    EKG: Ja si tvůj xicht pamatuju ty magore. See ya.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Omikron je naděje, očkujte a promořte se. Hostomský vs. Prymula o vývoji pandemie i útočné diskuzi
    https://www.youtube.com/watch?v=993TXtTVvT8
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AL_HEXTH: Stávající vakcíny pořád fungují až z 90 % proti hospitalizaci a úmrtí. Protože to je totiž ten "lehký průběh omikronu", infikuje i imunní lidi, ale nic hrozného jim nedělá.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    AL_HEXTH: "chripku" sposobuju virusy chripky typu A, virusy chripky typu B a virusy parainfluenzy. Chripka typu A, najcastejsia, najtazsie prebiehajuca a jedina, vyskytujuca sa v pandemickych variantach, ma okolo 40 roznych serotypov, ktore mozu cloveka nakazit a z kazdeho serotypu mozu vznikat nove varianty, pricom skrizena seroreaktivita medzi jednotlivymi serotypmi je obmedzena (viac, ak sa jedna o serotypy, zdielajuce niektory z H ci N proteinov, ak nezdielaju ani jeden z nich, nebyva). Cize ak mas proti chripke A napriklad typu H5N1 vakcinu, bude dobre imunizovat proti chripkam A H5N1, menej/nespolahlivo proti H5N(inym nez 1) a typov H(inym nez 5)N1, a vobec proti chripkam A typov H3N2, alebo inym influenzavirusom/ortomyxovirusom.

    Jednotlive druhy podrodu Sarbekovirus naproti tomu, vobec serotypy netvoria a vykazuju vzajomne skrizeu seroreaktivitu, tj. clovek, ktory przil roku 2003 prvy SARS, ma urcitu ochranu pred Sars2/kovidom, a naopak, clovek ktory bol ockovany Comirnaty, ma ochranu nielen pred kazdou variantou Sars2 (u inych variant menej, nez proti Wuhanu), ale do urcitej miery bude mat ochranu aj pred prvym Sarsom a dalsimi tymi netopierymi Sarsami. Preco sa bude dat urobit vakcina proti vsetkym Sarbekovirusom o dost jednoduchsie, nez proti vsetkym chripkovym virusom a po uspesnom zavedeni pansarbekovirusovej vakciny sa tie poznatky z jej vyvoja budu dat vyuzit pri vyvoji paninfluenzavirusovej vakciny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AL_HEXTH: Jenže chřipka se dá predikovat velice dobře, koronavirus je zatím dost nevyzpytatelný. Fakt ti dává smysl vyrábět a distribuovat vakcínu cílenou na omikron, když podle aktuálních pozorování omikron bude podle všeho za měsíc od začátku vlny zase mizet a po něm přijde něco jiného, co s ním nemusí mít ale vůbec nic společného a může to být bližší zase původním typům? Chřipka řádí celou zimní sezónu jedna a tatáž. Můžeš buď honit s plácačkou každého komára u rybníka, ale je jich víc a vždycky nějaký uteče. A nebo se můžeš nastříkat repelentem, ať bzučí, ale neublíží. Není to dokonalé řešení, komáry nevyhladí, ale funguje to a je to realizovatelné.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: vysvetlil ti to librium a me uz dej pokoj
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: Těch chytrých podle tvých kritérii je tak 5% populace. Tenhle přístup je neudržitelný a vede k tomu, k čemu vede.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: ale prosimte, hloupemu napovez, chytreho trkni
    GORG
    GORG --- ---
    HOWKING: No ano.. prestrelili to glorifikaci, takze se lidi citi podvedeni.
    To same s temi opatrenimi celkove.
    Ve Svedsku uz na zacatku rekli, ze nic nebudou prikazovat, protoze je to dlouhodobe neudrzitelne. A ze by to pravdepodobne vedlo k opacnemu efektu, kdy to lidi budou nakonec bojkotovat z principu. A to dnes jasne vidime.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: No a díky tomuhle přístupu je 40% neočkovaných. (a pokud se bude za očkovaného považovat jen ten, co má dávky tři, tak tuším, že se poměr i otočí)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: vystupujes se svou neinformovanosti dost odvazne, ale to je tvuj problem. nebudu ti citovat, ze 1 a 1 jsou 2
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PALEONTOLOG: Nejen mi. A místo abych je dostal, dostanu jen tvrzení, že mi chybí. To je dnes signifikantní.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HOWKING: chybi ti zasadni informace, co ja s tim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam