Docela přemýšlím nad tím, jak dál s GateCraftem. Vzhledem k současné situaci, kdy se to s každým "opravným" updatem rozpadá víc a víc, mi začínají připadat mé sny (o serveru daleko za hranicemi běžného minecraftu) jako utopie.
Dnes jsem si všiml, že vyšla nová verze bukkitu, a sestřelilo to další 2 pluginy, takže jsem to musel vrátit zpět. Kdyby alespoň aktualizovali changelog, ale tam je stejná hláška už snad tejden "We're just getting the CraftBukkit recent change list in the background...".
Situace je prostá: když budu aktualizovat, server na tom bude jen a jen hůř, a navíc já nemám čas se srát s každou opravou a hrát si na lovce záhad, které neberou konců. Nemluvě o tom, že má server jediného donátora, a já už fakt jen mrhám časem, který bych mohl uplatnit na něčem smysluplnějším.. No, a na druhou stranu, když neaktualizuji server na verzi aktuálního klienta, hráči vymizí, protože zmáčknout v klientovi tlačítko "force update" zvládne každej, ale downgradovat buď neumí, nebo na to jednoduše serou a radši hrajou tam, kde je to aktuální. Úplně nejlepší je pak argument: "Proč neupgraduješ bukkit? Jinde na serveru to mají a jede jim to bez problému.." To mě pak mohou vzít všichni čerti.
..no, možná už začínám rozumět tomu, co znamená datum 21.12.2012