• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    GARFIELD: treba tady v tom videu to je pekne videt asi kolem 2:07
    Longboarding, Paul's to the Wall: Training for a Marathon Pt. 1 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7WZD1kQoQRo
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    GARFIELD: To nedavas predni nohu dozadu,ale predni nohu sundavas z prkna a tou pushujes (rika se tomu na Mongola), aby si nemusel porad pushovat jen zadni nohou. Proste se treba 5x odrazis predni nohou a pak 5x zadni ;-)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SIMEC: mozna jsem to dobre nepochopil, ale proc davas svoji front nohu dozadu?


    OSTOSEDM: todle se musim naucit :)
    FLOE: dik za tip
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    OSTOSEDM: se žlutýma otangama to jde samo.)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    vyrobil jsem malej návod jak líp pushovat, hodí se to obzvlášť na delší vzdálenosti, nohám se strašně uleví a přitom je jízda stále rychlá, rychlost +- stálá a navíc příjemně a plynule regulovatelná..jestli měly kolečkový brusle výhodu v tom, že mají rytmus, může ho mít i longboard:)

    angličtina není jistě problémem

    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: každý prkno se může chovat jinak při stejný pozici nohou, jezdi tak, jak se ti to líbí a užívej si, že máš nohy volný .. rukavice si můžeš za pár šupů vyrobit, nemusíš kupovat originály .. stačí kvalitní rukavice v pracovních oděvech, kvalitní suchý zipy v galanterii, na puky např kuchyňský prkýnko a chemopren..já jsem teda zvyklej jednu rukavici vždy vozit protože rád jezdim rychle všude i ve městě a brždění přes rukavici je prostě jistota, když chceš, stojíš hned
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SIMEC: ja jsem zvyklej na skate nosit boty na odpis, takze s tim problem nemam. To rozkmitani byla urcite z vetsi casti nesikovnost, ale presne, vnimam to jako nouzovku.

    Ok, takze musim sehnat rukavice rikas :)) Ten longboarding se krute prodrazi :)

    S tim gripem je to zajimavej tip, to by me nenapadlo. Taky jsem vcera zkousel na tom mym pintailu neco jako ollie a ta deska se netvarila, ze by to neslo. Akorat to bude chtit hodne sily a jinej timing, jak to nejde kopat pres patku.

    Btw. je normalni, ze nejlepsi pozice pro delsi oblouky mi na tom pintailu prisla takova, ze jsem mel obe nohy v prvni polovine desky?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: brždění: footbrake mi přijde blbej spíš kvuli botám, nicméně zkoušel jsem ho i na nejvíc flexy prkně, Maestru a šel, takže rozkmitnání bych přisuzoval možná spíš tomu, že máš nějak blbě nohu na prkně..zkus zkoušet různý pozice, ale přesto je footbrake spíš taková nouzovka si myslim..ale určitě dobrý zvládat, takže vem nějaký starý boty a zkoušej .)) brzdit přes rukavici mi nepřijde extrémní, je to prostě nejjistější způsob brždění a rozhodně se to přes rukavici naučíš dřív, než ve stoje (když budeš zkoušet jen slidy ve stoje a přes rukavici ne, tak se situace samo mění.) ale obecně je standup sliding řádově o moc těžší, než sliding přes rukavici, kterým za dopoledne zvládneš zastavit, a za odpoledne to i vracet do směru jízdy..

    grip: mám grip jen tam, kde stojim při standup slidech + úzký proužek uprostřed prkna, který dva větší celky spojuje, má to tak plno lidí, na velký ploše prkna grip vůbec nepotřebuješ, .. pak se problém s nošením vyřeší .. pro ukázku kámoš to má tak: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/536508_3074167260117_1441759638_32074662_943221915_n.jpg já aktuální fotku nenašel ale mám uprostřed ještě větší prázdnou plochu
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak jsem vcera to moje prkno konecne poradne projel. Je hodne pruzny (oproti Landyachtz Wedgeflex s kerym jsem mel moznost srovnani) a takovy hravejsi. Pumping na nem jde uplne skvele a delsi obloucky se taky daji. Delsi oblouky delam tak, ze mam teziste hodne vepredu a nohy hodne docela blizko u sebe (porovnavam s normalnim skatem). Je to zabavny a hezky to kraji.

    Jediny s cim mam problem, je brzdeni. Footbrake mi pri vyssich rychlostech prijde dost neprijemnej, protoze jak je to prkno pruzny, tak se docela hodne rozkmita a je tezsi na nem drzet stabilitu. Zatim se mi bohuzel vubec nepovedlo to prkno "urvat" ve stoje a to i presto, ze mam primarne slidovaci kolecka. Nejaky tipy, jak na to? Nemam rukavice a zatim je ani neplanuju. Ve meste mi prijde trochu extremni brzdit v takovym tom pololehu s rukou na zemi.

    Jo a taky jeste jeden poznatek a to ten, ze grip mi rozdira ruce (oproti normalnimu skatu je to fakt jak brousek) a longboardshopu mi ho nalepili tak, ze tam jsou na par mistech bubliny. Ale predpokladam, ze to se asi ochodi, ale je to vcelku neprijemny a musim si davat pozor, jak desku chytat a jak ji nosit.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    REN_REN: utažení trucků je otázka deseti vteřin, abys vyzkoušela, jestli je to tím:)..o postoji je to taky, však koukni na videa jak stojí, důležitý je hlavně mít dobře váhu, spíš víc na přední noze..no jinak hodně dělaj bushingy takže kdybys problém vyřešila utažením trucků na úkor točivosti, která je u longu kor takovýdleho ražení žádoucí, pak bych řešil tvrdší bushingy a příp. jinej tvar bushingů..ty trucky co tam jsou neznám, takže nevim jaký tam jsou stock bushingy, takže bych to musel vidět víc z detailu
    MIA_RSC
    MIA_RSC --- ---
    asi sem se zamilovala

    Lost in Spain- The Snake's head
    http://vimeo.com/42507723
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: tak aspoň že 81čky.) já je mám v 84a a ty jsou teprve "slidy" .) viděl bych na tomhle prkně třeba zigzagy nebo kdyby to konstrukce prkna umožňovala tak bigzigy
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SIMEC: tvrdost 81a

    ja se tech slidu nechtel vzdat :) ale primarne slidovat zase asi uplne nechci (a to sem rikal i prodavaci). Ted dyz ctu popis, tak mi to je uplne jasny, ze to nedrzi. Tak treba se v tom najdu - jsem chtel zkusit od kazdeho neco.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: zajímavá kombinace prkna a koleček..jasně že to víc sliduje když to jsou PRIMÁRNĚ slidovací kolečka.) tim spíš když máš centerset verzi (v jaký je máš tvrdosti?) na cruising/carving by to rozhodně chtělo spíš kola (desce adekvátní) s hranatým profilem a offsety, spíš měkčí.. co drží..no alespoň se s těmahle můžeš naučit slidy, ty se ti neztratí, naopak
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    tak jsem do toho nakonec prastil poradne :) dneska sem koupil fibretec surfcruiser s paris truckuma a abec 11 koleckama


    Paris Truck 180mm Red set 2 :: Longboarding.cz
    http://www.longboarding.cz/products/paris-truck-180mm-red-set-2/
    ABEC 11 centerset FREERIDES 72mm « ONE15 Longboard Shop Praha – první longboard shop v ČR a prodej těch nejkvalitnějších longboardu na světě!
    http://www.longboardshop.cz/products-page/kolecka/abec-11-centerset-freerides-72mm/

    dneska sem to projel z prace domu a prijde mi, ze to trochu vic sliduje teda, ale jinak pocit dobrej a uplne jinej nez na skejtu :)
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    OSTOSEDM: to moc nadějně nevypadá, ale za pokus to stojí, díky
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    prosím nevíte někdo kde bych v Praze koupil nový Wave cam (bushing) do Original trucku? jedu tam zítra na tejden chtěl jsem pojezdit a dneska mi prasknul...
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    SIMEC: konečně srozumitelný návod, díky moc!
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: aby to nestálo v koutě právě proto, žes koupil (třeba) nějakej lacinej šunt .)) ne tak jako daj se sehnat za míň dobrý prkna, ale jedině pokud jsou zlevněný
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SIMEC: no idealne do 4k. Chapu, ze ty lepsi komplety stojej proste vic, ale rad bych zjistil, jestli teda na tom longu vydrzim nebo ne. Aby to pak nestalo nekde v koute.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam