• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    FLOE: :) ať už ta vylejvárna skončila v poště či tady na zdi, výslednej efekt je stejnej - pěkně jsem si u snídaně zaplakal a s myšlenkou v hlavě můžu vyrazit do práce, kde o sobě celej den můžu přemejšlet, jestli bych se třeba neměl změnit a tak... .)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: PS: v mým konkrétním případě to o zasraných ujetých kilometrech právěže je, pokud mám cestu dokončit v daným termínu, je to můj malej závazek vůči firmě, která mě zaměstnává
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: Maminčin mazánek, kterej se o sebe stará od patnácti, pro upřesnění :) Hobík, kterýho kolo 6 měsíců v roce živí (guiding+stavba a úprava trailů). Na věci si vydělávám sám. To že šetřim na jinejch věcech, jako je kouření, chlast a jinej spotřebák, abych měl kvalitní výbavu pro sport, je moje věc.
    ESPRIT1
    ESPRIT1 --- ---
    To SIMEC-- Ne ze bych ti neveril, o tom psat vubec nechci. Lhar nejsi. Ale po precteni tehle skupiny, uz me dosla trpelivost s tvym vsechno umim, takhle a takhle, tohle je dobry, tohle spatny, jsem primarne biker...Kolo za X desitek tisic je zgarb, (mozna ze je, ale ne kazda rodina ma 120 litru a ti co neco dokazali byli radi za cokoli a se nebavim o tom jak to jde dopredu) ,vsechno vim, vsude jsem byl dvakrat. Si nejakej Marosi, Prokop ty bikere? Ty jsi hobik, zadnej guru. Mozna pro lamy v parku. Ale klidne si to mysli. Muj oblibenec proste byt nemuzes. V zahranici jsou davno lidi sponzorovani longb. firmama, ale ti me bavi a mam je rad- smeju se. Proste si namyslenej mamincin mazanek a starosta v jednom. Ty si reklama na sama sebe.
    Doufam, ze te tva cesta nekam lidsky posune, protoze toto neni o zasranych ujetych kilometrech, ale o ......
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: aha kurva ja sem kreten:)) oni to maj blbe naprogramovany

    je to tahle



    DORADA ale bez drop through(uz ji mam, chvili sem na ni jezdil s 150mm paris truckama a chce to sirsi.kola mam taky maly na mestskou rybu orangatang 65mm fat free 83a)

    diky
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: good luck!!!!
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Držte palce, abych místo na longboardu, nemusel jet na běžkách :D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    mate nekdo zkusenosti s prepravou longboardu letadlem?
    NILOR
    NILOR --- ---
    REN_REN: docela to vyslo na to že má zítra sněžit ... dobrý stěstí
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: tak na kole dělám tu stovku v terénu, dá se i víc, na silnici to vyzkoušený nemám páč po ní na kole nerad jezdim, na longu jsem dal na podzim rovnou stovku, jel jsem to od rána do večera bez tréninku a z toho 50km jel semnou kamarád, kterej to celý neskutečně brzdil a do toho jsme měli enormně dlouhý přestávky, až jsem za ten den měl pocit, že se vlastně ani moc nejelo. v případě tohodle tripu je 100 denním maximem, určitě se budu držet raději optima - 80km.. 60km je pak denní minimum, abych to stihl za měsíc
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SGNLR: víš jak, posíláš furt ten samej link na hlavní stránku s výběrem prken, proto jsem se ptal na název prkna co od nich chceš .) Psal si, že chceš trucky a kola na freeride, to si 83mm flywheely určitě nekupuj..i v 76mm jsou to docela diskutabilní kola na freeride, zatímco dělají pro tenhle účel vhodnější kola.. flywheely (v 83mm+ tuplem) jsou kola těžce sjezdový, případně vhodný na long distance pushing setupy. v 76mm to semtam někdo na freeride vozí, slide-able jsou, ale spíš už musí bejt člověk v tomhle celkem dost zkušenej..jinak je určitě lepší volba vzít od nich 72mm freerides..ať už centerset nebo ne
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: jasny tak drzim palce, 100 kilaku denne bych nedal ani na kole :D
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: ty abec11 co mas na svoji desce sem myslel. a desku tuhle sory:) http://llisalongboards.com/longboards.html

    jsou uz u nas ceny stejny jako po evrope nebo se porad vyplati kupovat nekde v zahranici(nejak to nesleduju a vy evidentne jo tak se ptam:)?dik za rady
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: Dávám si na to měsíc (minimální průměr je 60km denně, optimálně bych chtěl za den dávat 80-100 a každej 4-5 den mít oddychovej) a co nepotřebuju to nevezu, jedu s 35l batohem, nejobjemnější bude spacák, když nebude počasí k tomu, budu spát po penzionech a hotelech, noproblema. K moři? tam jezdí každej, naše země je krásná a příhraničí ještě víc,..zatím kde jsem byl v příhraničí, všude bylo krásně, takhle budu mít možnost sfouknout celý český příhraničí během jedinýho tripu, navíc nejsem nějak moc mořomil..jinak vezu jen hadry co budu mít na sobě a druhý jen spodní prádlo co budu točit a sušit na batohu, všechno oblečení kromě softshellový bundy bude z merina, asi nejlepší matroš pro většinu outdoorovejch aktivit (jestli neznáš tak si zjisti, stručně: je to vlna z ovcí, která jim narůstá na zimu, je přirozeně antibakteriální a tahle vlastnost je trvalá, v čase nemizí, zapáchat začne mnohem později než syntetický materiály, lidi např dávaj několikatýdenní treky v jednom triku a to bude i můj případ, je to funkční materiál, hřeje i když je to mokrý) budu mít 2x merino ponožky, 2x trencle, 2 merino spodní vrstvy - jedna dlouhej, jedna krátkej rukáv, jedna merino "mikina", bunda softshellka .. rozhodně si chci jízdu užívat, takže se nechci limitovat tím, že bych táhl nějakou krosnu s plnou polní .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC:

    Ou to muze bejt dost neprijemny :)
    Na jak dlouho ten trip vidis? Kolem cele cr to je na 2-3 mesice ne ? Se stanem a vsim na zadech? Nebylo by lepsi jet na tom rovnou k mori.. ?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: wheelbitu se nebojim mám to tak nějak podchycený, a railbite je zásek hranou desky o zem .) což se může stát právě u lowriderů celkem snadno, v nějakým větším náklonu .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co je to railbite? Zasek o trek? Baha na to uz se mi stal prudkej wheelbite na kopci i kdyz sem na miste to za boha tolik neseslap :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: jsou to DH trucky český výroby ( http://www.longboardshop.cz/products-page/longbird-trucks/longbird-precision-truck-set-pro/ .. www.longbird.cz tam zatím ale nic moc materiálu není .) používaj geometrii kterou vozí světová špička a kvalitativně předčí i Aera, jediná "konkurenční" značka, se kterými jsou ochotní se srovnávat je Ronin , pokud je namontuješ topmount, mají podobnou výšku jako běžné trucky (bear, paris, randal) drop-thru, tudíž jsou velmi nízké! taky trochu zkracují wheelbase proti běžným truckům. Tyto trucky namontované drop-thru hodí desku opravdu velmi nízko, což je pro můj účel pushingu ideální. Počítal jsem s tím, že s touto montáží a tak velkými koly možná nebudu moci skoro zatáčet, což se naštěstí nestalo a rozsah, ve kterém můžu zatáčet je naprosto úžasný a vůbec jsem to nečekal. Je to tak trochu štěstí na desku, že jí pan Škrabal vyrobil né příliš tlustou (s tlustší deskou by již rameno trucků/hanger, drhnul o samotnou desku, proto jsem nemohl použít drop-thru guardiany, protože tam na ně zkrátka nebyl prostor, nebo by se musela odfrézovat dosedací plocha baseplatu, jako to má třeba deska kebbek (http://www.kebbek.com/en/content/jimz-flushcut) Díky dostatečně zúženým patkám se pak našel i prostor pro zatáčení koleček. S né příliš utaženými bushingy (tvrdosti jaké mám mít na svou váhu) a extrémním náklonem, nenastává wheelbite (na místě), tak snad se to potvrdí i za jízdy :) Prkno je tak nízko, že i s takto velkými koly se víc než wheelbitu, budu obávat railbitu po tom, co se kola trochu sjedou. Už teď do railbitu nezbývá mnoho a budu to tedy za jízdy často kontrolovat..tipuji limitní velikost kol 75mm, až je sjedu o trochu víc, budu již muset trucky přehodit na topmount.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SGNLR: jakou tu desku od nich máš? o jakých že kolech jsi uvažoval? .) z levných trucků bych šel do nových Paris V2
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co to je za treky a na co sou ? Vypadaj přísně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam