• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: Dávám si na to měsíc (minimální průměr je 60km denně, optimálně bych chtěl za den dávat 80-100 a každej 4-5 den mít oddychovej) a co nepotřebuju to nevezu, jedu s 35l batohem, nejobjemnější bude spacák, když nebude počasí k tomu, budu spát po penzionech a hotelech, noproblema. K moři? tam jezdí každej, naše země je krásná a příhraničí ještě víc,..zatím kde jsem byl v příhraničí, všude bylo krásně, takhle budu mít možnost sfouknout celý český příhraničí během jedinýho tripu, navíc nejsem nějak moc mořomil..jinak vezu jen hadry co budu mít na sobě a druhý jen spodní prádlo co budu točit a sušit na batohu, všechno oblečení kromě softshellový bundy bude z merina, asi nejlepší matroš pro většinu outdoorovejch aktivit (jestli neznáš tak si zjisti, stručně: je to vlna z ovcí, která jim narůstá na zimu, je přirozeně antibakteriální a tahle vlastnost je trvalá, v čase nemizí, zapáchat začne mnohem později než syntetický materiály, lidi např dávaj několikatýdenní treky v jednom triku a to bude i můj případ, je to funkční materiál, hřeje i když je to mokrý) budu mít 2x merino ponožky, 2x trencle, 2 merino spodní vrstvy - jedna dlouhej, jedna krátkej rukáv, jedna merino "mikina", bunda softshellka .. rozhodně si chci jízdu užívat, takže se nechci limitovat tím, že bych táhl nějakou krosnu s plnou polní .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC:

    Ou to muze bejt dost neprijemny :)
    Na jak dlouho ten trip vidis? Kolem cele cr to je na 2-3 mesice ne ? Se stanem a vsim na zadech? Nebylo by lepsi jet na tom rovnou k mori.. ?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: wheelbitu se nebojim mám to tak nějak podchycený, a railbite je zásek hranou desky o zem .) což se může stát právě u lowriderů celkem snadno, v nějakým větším náklonu .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co je to railbite? Zasek o trek? Baha na to uz se mi stal prudkej wheelbite na kopci i kdyz sem na miste to za boha tolik neseslap :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: jsou to DH trucky český výroby ( http://www.longboardshop.cz/products-page/longbird-trucks/longbird-precision-truck-set-pro/ .. www.longbird.cz tam zatím ale nic moc materiálu není .) používaj geometrii kterou vozí světová špička a kvalitativně předčí i Aera, jediná "konkurenční" značka, se kterými jsou ochotní se srovnávat je Ronin , pokud je namontuješ topmount, mají podobnou výšku jako běžné trucky (bear, paris, randal) drop-thru, tudíž jsou velmi nízké! taky trochu zkracují wheelbase proti běžným truckům. Tyto trucky namontované drop-thru hodí desku opravdu velmi nízko, což je pro můj účel pushingu ideální. Počítal jsem s tím, že s touto montáží a tak velkými koly možná nebudu moci skoro zatáčet, což se naštěstí nestalo a rozsah, ve kterém můžu zatáčet je naprosto úžasný a vůbec jsem to nečekal. Je to tak trochu štěstí na desku, že jí pan Škrabal vyrobil né příliš tlustou (s tlustší deskou by již rameno trucků/hanger, drhnul o samotnou desku, proto jsem nemohl použít drop-thru guardiany, protože tam na ně zkrátka nebyl prostor, nebo by se musela odfrézovat dosedací plocha baseplatu, jako to má třeba deska kebbek (http://www.kebbek.com/en/content/jimz-flushcut) Díky dostatečně zúženým patkám se pak našel i prostor pro zatáčení koleček. S né příliš utaženými bushingy (tvrdosti jaké mám mít na svou váhu) a extrémním náklonem, nenastává wheelbite (na místě), tak snad se to potvrdí i za jízdy :) Prkno je tak nízko, že i s takto velkými koly se víc než wheelbitu, budu obávat railbitu po tom, co se kola trochu sjedou. Už teď do railbitu nezbývá mnoho a budu to tedy za jízdy často kontrolovat..tipuji limitní velikost kol 75mm, až je sjedu o trochu víc, budu již muset trucky přehodit na topmount.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SGNLR: jakou tu desku od nich máš? o jakých že kolech jsi uvažoval? .) z levných trucků bych šel do nových Paris V2
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co to je za treky a na co sou ? Vypadaj přísně :)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    prosim poradte nejaky fr trucky s koleckama v nejaky rozumny cenovy relaci pls...chci zacit slidovat

    mam tuhle desku http://llisalongboards.com/longboards.html ale bez drop through

    premejslel sem o teghle abec 11 kolech taky..

    dik
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    woow, tak ten je krásnej, asi jsem se zamiloval... každopádně ať ti to krásně jezdí a hodně štěstí na cestě
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Tak za pár týdnů si to budu kolem čr švihat na tomhle krasavci

    víc fotek je zde http://pajasimi.rajce.idnes.cz/Around_Czech_republic_on_longboard_2013/ . Na prkně proběhne už jen pár úprav, možná pojedu double barelly. Mezi desku a trucky jsem nenapáchal podložky Riptide http://www.sickboards.nl/cs/prislusenstvi/2665-riptide-metal-dropthrough-backing-plate-102.html tak kdyby někdo měl zájem rád se jich zbavím .)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    nejezdite nekdo nekde kolem Pankrace? sem se sem prestehoval a obcas bych tady v okoli nekam vyjel...mam vlastne takovou spis olckulovou rybu s 150mm longboard truckama a kolama na cemz jezdim takovej street spis nez zkopce a pak ale i freeridovy prkno(na nej shanim sirsi trucky a vetsi kola) na kterym se ale potrebuju vic naucit(kdyis sem jezdil na normal skejtu, ale slidy apod jeste neumim..)
    DO_ME_NICK_A
    DO_ME_NICK_A --- ---
    Včera jsem videla kluky jak u nas sjizdej z Troji kopec dolu...myslim ze to je dobre misto...moc aut nejezdi a nahoru jede tramvaj :D
    DO_ME_NICK_A
    DO_ME_NICK_A --- ---
    Ze štěrku mam strach... je vsude :( a teď zase snih takze novej štěrk... no uvidíme, ale už by to jaro bylo good...
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Já už si minulej tejden v Brně dal pár cest do školy, ale nebylo to ono, už by mohli zamést štěrk :)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    LUCKY_MAN: no jezdili jsme v sobotu bylo trosku snehu ale sucho dnes to je max na snb
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    CHORBON: Čoveče, včera máš na mysli který den? Nasněžilo tu v Liberci už v úterý v noci přece;-)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    vcera uz jsem jezdil v liberci a dnes tu zase nasnezilo :(
    REN_REN
    REN_REN --- ---
    NILOR: bude hezky.. ;)
    NILOR
    NILOR --- ---
    REN_REN: docela vodvaz ta letní fotka "jako vážně" ? 30.března?
    DO_ME_NICK_A
    DO_ME_NICK_A --- ---

    tak me(pujcene prkno) a ma nova helma :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam