• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: abys nemusel furt psát "To Někdo", stačí kliknout na ikonku a dát "odpovědět" .)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: Poslyš, ty jsi mi teda dobrej floutek. Co potřebují firmy odemně, je mezi mnou a nimi. Kdyby ses mě zeptal rovnou, co firmy odemně potřebují, tak ti to řeknu, a nemusíš tady vařit z vody, i když máš částečně pravdu. Samozřejmě, že firmy potřebují aby to bylo vidět, neasi (požadavky jednotlivých firem se ale tak rapidně liší, že to tvoje sesumírování, který vzešlo z tvý nevědomosti, je naprosto zcestný a zavádějící, a jestli si to tu někdo čte kromě nás dvou, podal jsi mu absolutně mylnou informaci.. a to například proto, že firma která mě podporuje nejvíc, po mě nepožaduje téměř nic, ve srovnání s jinými firmami, kteří třeba za mnohonásobně menší podporu požadují více materiálu atd.. Někdo chce text, někomu stačí fotka mě a produktu před jízdou a během jízdy a tečka..). Samozřejmě, že o tom napíšu (po skončení, cestou se ke kompu nedostanu, budu psát deník a uvidíme co z toho vzejde .. stejně tak se teprv uvidí, jestli to zaujme nějaký média, náš firemní novinář již tiskovou zprávu poslal..jedno interview budu dělat cestou, atd.). Nejsem typ člověka, co by do toho šel s tím, že to neujede, to bych na to mohl rovnou bodnout. Mám spočítaný že to ujet jde (V TERMÍNU!!! DELŠÍ DOVOLENOU NEMÁM SAKRA.. nehledě na to, že mi firma platí registraci rekordu a tam jsou termíny jasně daný, není to úplně levná prdel abych k tomu zaujímal prapodivnej amatérskej postoj, jakej máš ty). Může se vloudit plno nečekaných věcí co to můžou překazit, ale na tyhle věci nemyslím, nepotřebuji si je takto dopředu "objednávat". Prapůvodní myšlenkou byl můj osobní cíl, prostě si dát 1000 mil protože chci..žádnej vyšší záměr, a toho se držim. K této cestě nebudu přistupovat stylem, který ty popisuješ, stylem který jezdí Adam Colton atd. K jiné třeba někdy ano, ale k této ne, protože nemám neomezeně času na trip bez cíle a bezstarostné toulání. Budu potřebovat být neustále v pohybu, těším se na kochání se krajinou ale času na vedlejší aktivity mnoho nebude.. Pevně doufám že zbyde aspoň nějaký. K poznámce o psychice. Byť tohle bude muj největší jednorázovej sportovní výkon, mám za sebou taky hromadu a hromadu jiných. Vim do čeho jdu a vim že to bude velký.. Vadí mi, že místo abys zjišťoval informace odemně, když už se tedy mou cestou "zabýváš", vymýšlíš si svá nepodložená tvrzení ve své hlavě a ty mi tu podsouváš.. a já abych si z tebe ukroutil krk. Co jsi vůbec zač? Nejdřív mi tady sestavuješ jakejsi osobnostní profil založenej na hatingu a teď mi radíš co mám a nemám dělat, jsi muj fotr?. Čekal jsem ve tvé druhé reakci úplně něco jiného. Buď omluvu za toho mazánka a hobíka, když jsem ti objasnil, jak se věci mají. Nevíš nic. Taky mě trochu mrzí, že jsi nepřitvrdil, těšil jsem se na pořádnou hádku..tohle nikam nevede, běž se bodnout :)
    ESPRIT1
    ESPRIT1 --- ---
    To Simec- Vubec to nemusis ujet cely. Firmy potrebuji, aby tvoje clanky mely odezvu a ne lamace rekordu. A to bude zalezet jak to pojmes, co se ti stane, jak poutave o tom kolem tebe budes umet psat. Neni to o km, ale primarne o tvoji OSOBNOSTI, psychice, ktera te po ctrnacti dnech muze prekvapovat. Popisovani okoli a lidi na ktery narazis- normalni cestopis. Kdyz dva pojedou jednu trasu, tak jeden bude mit vic shlednuti jak druhej a muze to byt klidne ten, ktery tu cestu z nejakeho duvodu ani nedokonci. Ctenost budes mit takovou, jak tu cestu budes sam vnimat a jak to budes umet predat dal a ne jestli to dojedes v terminu. Ani vlastne nevim kam budes psat, jestli vubec a jakou formou.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    FLOE: :) ať už ta vylejvárna skončila v poště či tady na zdi, výslednej efekt je stejnej - pěkně jsem si u snídaně zaplakal a s myšlenkou v hlavě můžu vyrazit do práce, kde o sobě celej den můžu přemejšlet, jestli bych se třeba neměl změnit a tak... .)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: PS: v mým konkrétním případě to o zasraných ujetých kilometrech právěže je, pokud mám cestu dokončit v daným termínu, je to můj malej závazek vůči firmě, která mě zaměstnává
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: Maminčin mazánek, kterej se o sebe stará od patnácti, pro upřesnění :) Hobík, kterýho kolo 6 měsíců v roce živí (guiding+stavba a úprava trailů). Na věci si vydělávám sám. To že šetřim na jinejch věcech, jako je kouření, chlast a jinej spotřebák, abych měl kvalitní výbavu pro sport, je moje věc.
    ESPRIT1
    ESPRIT1 --- ---
    To SIMEC-- Ne ze bych ti neveril, o tom psat vubec nechci. Lhar nejsi. Ale po precteni tehle skupiny, uz me dosla trpelivost s tvym vsechno umim, takhle a takhle, tohle je dobry, tohle spatny, jsem primarne biker...Kolo za X desitek tisic je zgarb, (mozna ze je, ale ne kazda rodina ma 120 litru a ti co neco dokazali byli radi za cokoli a se nebavim o tom jak to jde dopredu) ,vsechno vim, vsude jsem byl dvakrat. Si nejakej Marosi, Prokop ty bikere? Ty jsi hobik, zadnej guru. Mozna pro lamy v parku. Ale klidne si to mysli. Muj oblibenec proste byt nemuzes. V zahranici jsou davno lidi sponzorovani longb. firmama, ale ti me bavi a mam je rad- smeju se. Proste si namyslenej mamincin mazanek a starosta v jednom. Ty si reklama na sama sebe.
    Doufam, ze te tva cesta nekam lidsky posune, protoze toto neni o zasranych ujetych kilometrech, ale o ......
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: aha kurva ja sem kreten:)) oni to maj blbe naprogramovany

    je to tahle



    DORADA ale bez drop through(uz ji mam, chvili sem na ni jezdil s 150mm paris truckama a chce to sirsi.kola mam taky maly na mestskou rybu orangatang 65mm fat free 83a)

    diky
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: good luck!!!!
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Držte palce, abych místo na longboardu, nemusel jet na běžkách :D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    mate nekdo zkusenosti s prepravou longboardu letadlem?
    NILOR
    NILOR --- ---
    REN_REN: docela to vyslo na to že má zítra sněžit ... dobrý stěstí
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: tak na kole dělám tu stovku v terénu, dá se i víc, na silnici to vyzkoušený nemám páč po ní na kole nerad jezdim, na longu jsem dal na podzim rovnou stovku, jel jsem to od rána do večera bez tréninku a z toho 50km jel semnou kamarád, kterej to celý neskutečně brzdil a do toho jsme měli enormně dlouhý přestávky, až jsem za ten den měl pocit, že se vlastně ani moc nejelo. v případě tohodle tripu je 100 denním maximem, určitě se budu držet raději optima - 80km.. 60km je pak denní minimum, abych to stihl za měsíc
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SGNLR: víš jak, posíláš furt ten samej link na hlavní stránku s výběrem prken, proto jsem se ptal na název prkna co od nich chceš .) Psal si, že chceš trucky a kola na freeride, to si 83mm flywheely určitě nekupuj..i v 76mm jsou to docela diskutabilní kola na freeride, zatímco dělají pro tenhle účel vhodnější kola.. flywheely (v 83mm+ tuplem) jsou kola těžce sjezdový, případně vhodný na long distance pushing setupy. v 76mm to semtam někdo na freeride vozí, slide-able jsou, ale spíš už musí bejt člověk v tomhle celkem dost zkušenej..jinak je určitě lepší volba vzít od nich 72mm freerides..ať už centerset nebo ne
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: jasny tak drzim palce, 100 kilaku denne bych nedal ani na kole :D
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: ty abec11 co mas na svoji desce sem myslel. a desku tuhle sory:) http://llisalongboards.com/longboards.html

    jsou uz u nas ceny stejny jako po evrope nebo se porad vyplati kupovat nekde v zahranici(nejak to nesleduju a vy evidentne jo tak se ptam:)?dik za rady
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: Dávám si na to měsíc (minimální průměr je 60km denně, optimálně bych chtěl za den dávat 80-100 a každej 4-5 den mít oddychovej) a co nepotřebuju to nevezu, jedu s 35l batohem, nejobjemnější bude spacák, když nebude počasí k tomu, budu spát po penzionech a hotelech, noproblema. K moři? tam jezdí každej, naše země je krásná a příhraničí ještě víc,..zatím kde jsem byl v příhraničí, všude bylo krásně, takhle budu mít možnost sfouknout celý český příhraničí během jedinýho tripu, navíc nejsem nějak moc mořomil..jinak vezu jen hadry co budu mít na sobě a druhý jen spodní prádlo co budu točit a sušit na batohu, všechno oblečení kromě softshellový bundy bude z merina, asi nejlepší matroš pro většinu outdoorovejch aktivit (jestli neznáš tak si zjisti, stručně: je to vlna z ovcí, která jim narůstá na zimu, je přirozeně antibakteriální a tahle vlastnost je trvalá, v čase nemizí, zapáchat začne mnohem později než syntetický materiály, lidi např dávaj několikatýdenní treky v jednom triku a to bude i můj případ, je to funkční materiál, hřeje i když je to mokrý) budu mít 2x merino ponožky, 2x trencle, 2 merino spodní vrstvy - jedna dlouhej, jedna krátkej rukáv, jedna merino "mikina", bunda softshellka .. rozhodně si chci jízdu užívat, takže se nechci limitovat tím, že bych táhl nějakou krosnu s plnou polní .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC:

    Ou to muze bejt dost neprijemny :)
    Na jak dlouho ten trip vidis? Kolem cele cr to je na 2-3 mesice ne ? Se stanem a vsim na zadech? Nebylo by lepsi jet na tom rovnou k mori.. ?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: wheelbitu se nebojim mám to tak nějak podchycený, a railbite je zásek hranou desky o zem .) což se může stát právě u lowriderů celkem snadno, v nějakým větším náklonu .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co je to railbite? Zasek o trek? Baha na to uz se mi stal prudkej wheelbite na kopci i kdyz sem na miste to za boha tolik neseslap :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam