AUDIAC: Já ti nevim, ale mě pintail připadá určením spíš jako těžce škatulkující, než jako dobrej univerzál. Jsou jiný tvary, který opravdu dovedou plnit funkci univerzála. Pintail na carving asi super, ale v ostatních směrech se takřka nechytá. Na push je to moc vysoko, na dh a freeride nemaj klasický pintaily tvar a stabilitu ani omylem, na freestyle taky slabota. Tipuju že je na na učení lepší spíš nižší prkno. Co bych nazval univerzálem je třeba Bustin Boombox, Rayne Supreme/Rival nebo podobný alternativy s drop-thru (Landyachtz drop carve etc.).
PAZZITKA: To jsou (imho:) prkna co ti rychleji ukážou, jakým směrem se budeš v longboardingu chtít ubírat. A nemusí to bejt vůbec drahý, pan Škrabal vyrobí jakejkoliv tvar si zamaneš (
http://deskyskrabal.eshop-zdarma.cz/ ) drop (snížení stojící plochy vůči ploše kde se montují trucky) umí do 2cm, což bohatě stačí. Jestliže se ti zalíbí pintail, tak do něj jdi. Ale přijde mi škoda dávat prachy za tak zastaralej koncept, jestliže dnes existuje tolik mnohem funkčnějších tvarů a seženeš je za stejný prachy. Případně si několik prken vyzkoušej. Já si pintaila nechal kdysi rozmluvit z těch samých důvodů, kterýma argumentuju teď tady a jsem za to moc rád. Když se koukneš, tak z eliťáků to nevozí "nikdo". Firmy to drží z nostalgie, protože tyto tvary jsou počátkem. Zároveň to ale lidi pořád kupujou, v domění, že jde o supr univerzál. Já bych se na to bál stoupnout :P Ještě obligátní otázka, co s tím prknem chceš dělat? Máš aspoň trochu představu, jakej styl se ti líbí a jakým stylem bys chtěla jezdit?