• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    AUDIAC: mrkni na desku kterou jsem tu postoval já, ten pusher ;)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    PRDELMRDEL: Jo, to neni problém, kamarád měl klon, kde bylo vše k nerozeznání od originálu, kromě dropu, kterej tehdy ještě neuměl udělat. Co se ale týče konkávy tak to je to nejmenší a neni problém. Teď už umí i drop. Pusher, kterýho od něj mám má 2cm dropu a velmi mírný w-čko, který bylo opravdu milým překvapením. Mrkni k němu na web co už udělal za desky + na facebooku "mania skateboard decks" taky něco najdeš a v případě dotazů neváhej kontaktovat přímo jeho, odpoví ti ochotně a líp než já na veškeré otázky.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    zdá se mi to, nebo Mr. Škrabal nedělá/neumí drop-thru? na eshopu jsem neviděl ani jedno dt prkno, všechno topmount...
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    SIMEC: Hele a zvladne i tu Nelsonskou konkavu?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    AUDIAC:
    BECKOU: Nic proti nim nemám. Ale nevidím moc smysl v tom spokojit se s něčím, co mi, byť bohatě stačí, když za ty samý prachy můžu mít něco, co mi nejen stačí, ale co předčí to, co mi jen "stačí":) Pochopím to v situaci, kdy se člověku ten tvar prkna vyloženě líbí :) Proti gustu..já jejich zastáncem nejsem z důvodů, které jsem uvedl dřív :)
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    pintaily jsou best :) a at si rika co chce kdo chce stejne vetsine lidi bohate stacej a komu ne, stejne nezustane u jednoho prkna, viz zdejsi osazenstvo
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SIMEC: asi máš pravdu, ale když já mam ty pintaily tak rád :) jsem se nechal unést...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    PAZZITKA: Boomboxem nic nezkazíš, je to klasická ukázka do-it-all prkna! Případně Nelson Tempest, či drop-thru verze Cyclone (oba tyto kousky dovede pan Škrabal výborně naklonovat!) Možná bych ale v tvým případě pokukoval po tom Boomboxu

    JANREITMAJER: Nebudeš litovat, s pintailem bys daleko nedojel! Pokud si člověk nelibuje v dělání dřepů na jedné noze, nemůže snad o pintailu na delší vzdálenosti ani uvažovat. Co máš za desku? Já se se svým pushovacím prknem dostal na hodnotu 7cm - vzdálenost plochy, kde stojíš od země a to i s velkými 83mm koly. Přitom drop desky jsou nevelké 2cm. Udělaly to ty ultranízké precision trucky namontované d-thru .) Je docela sranda položit vedle toho Cyclona se 75mm Landslidama, který proti 83mm Flywheelům vypadaj jak prdítka, a přesto je to prkno výrazně vejš od země. Ale to už jsme jinde..
    JANREITMAJER
    JANREITMAJER --- ---
    já chtěl taky hned na začátek koupit pintail, protože se mi prostě líbí ten ouldskůl trvar. pak jsem o tom víc číst a přemejšlet a nakonec jsem skončil s parádní dropnutou deskou, protože budu jezdit hlavně mimo město, spíš delší trasy po cyklostezkách, ale taky bych se chtěl časem propracovat k nějakýmu dh či fr. zatím jsem na tom vrávoral jen párkrát, ale určitě si připadám stabilnějc než na tom pintailu, kterej sem chtěl původně... tak hodně štěstí při výběru ;)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    AUDIAC: nekoho kdo umi nastesti mam, dik za link btw.. presne prvni co se budu chtit naucit je brzdit a prduceji zatacet, nechci se hned zabit zejo.. vubec fajn stranka, super, ze to nekdo udelal :)

    SIMEC: prave jeste ani poradne nevim co od toho cekat krom zajimavejsiho transportu po meste, i proto vubec netusim co hledam. Urcite neco co rozumne pojede pres vsechny obvykly mestsky povrchy. Kvuli tomu se tu s vama radim o vyberu. (se bojim ze se prerazim nekde o patnik kdyz se budu vyhejbat autu jen proto ze to nezvednu) :D
    Jestli se mi nejaky styl zalibi tak asi pujde hlavne ruku v ruce s tim co mi nejlip pujde, ale o tom se jeste neda bavit... zatim si ho pujcuju tak na jizdu krokem a po rovince :D
    Neco jako Bustin Boombox by mohlo bejt na takovy uceni idealni, co myslis? Ja soudim akorat podle youtube videi tedka, takze nevim :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    AUDIAC: Já ti nevim, ale mě pintail připadá určením spíš jako těžce škatulkující, než jako dobrej univerzál. Jsou jiný tvary, který opravdu dovedou plnit funkci univerzála. Pintail na carving asi super, ale v ostatních směrech se takřka nechytá. Na push je to moc vysoko, na dh a freeride nemaj klasický pintaily tvar a stabilitu ani omylem, na freestyle taky slabota. Tipuju že je na na učení lepší spíš nižší prkno. Co bych nazval univerzálem je třeba Bustin Boombox, Rayne Supreme/Rival nebo podobný alternativy s drop-thru (Landyachtz drop carve etc.).

    PAZZITKA: To jsou (imho:) prkna co ti rychleji ukážou, jakým směrem se budeš v longboardingu chtít ubírat. A nemusí to bejt vůbec drahý, pan Škrabal vyrobí jakejkoliv tvar si zamaneš ( http://deskyskrabal.eshop-zdarma.cz/ ) drop (snížení stojící plochy vůči ploše kde se montují trucky) umí do 2cm, což bohatě stačí. Jestliže se ti zalíbí pintail, tak do něj jdi. Ale přijde mi škoda dávat prachy za tak zastaralej koncept, jestliže dnes existuje tolik mnohem funkčnějších tvarů a seženeš je za stejný prachy. Případně si několik prken vyzkoušej. Já si pintaila nechal kdysi rozmluvit z těch samých důvodů, kterýma argumentuju teď tady a jsem za to moc rád. Když se koukneš, tak z eliťáků to nevozí "nikdo". Firmy to drží z nostalgie, protože tyto tvary jsou počátkem. Zároveň to ale lidi pořád kupujou, v domění, že jde o supr univerzál. Já bych se na to bál stoupnout :P Ještě obligátní otázka, co s tím prknem chceš dělat? Máš aspoň trochu představu, jakej styl se ti líbí a jakým stylem bys chtěla jezdit?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PAZZITKA: ideální je jet s někým, kdo už umí jezdit, jinak základy třeba tady: http://www.longboard.cz/category/skola-longboarding/
    no a prkno pro začátek je imho nejlepší nějakej pintail, to je takovej univerzální tvar. klidně jetej nebo nějakej low-cost, stejně v začátcích nepoznáš, jestli máš ložiska za tři stovky nebo keramický za dvojku :)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    cau, co byste doporucili zacatecnici? jaky prkno si poridit, koho sledovat at se priucim a nestojim na tom jak trotl a tak? Predem dik za kazdou radu :]
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    SIMEC: Si zabil!!!! :D :D :D
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ELESDY: Varianta B.. prkno půjčuju jen kamarádům a slušným lidem :) ( rozhodně ne žádným amatérům http://nick.amateri.cz/esprit1 :DDDDDDDDDD )
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ELESDY: jj přesně závisti jsme tohle chování přisuzovali, když jsme byli mladší .. bylo to vlastně to první co mě napadlo, ale nechtěl jsem to říkat abych zase nebyl za toho namachrovance namachrovanýho co snědl hovno světa :D
    NILOR
    NILOR --- ---
    ESPRIT1: koukám ty spíš jedeš " jeden pořádnej výlev za půl století" zlobíš se vlastně na sebe ? někoho jiného ? na čechy ? na nespravedlnost ?
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    nechápu ten hate prostě... proč bys měl být jeho oblíbenec? že jede kolem čech znamená že musí být tvůj oblíbenec nebo co?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: abys nemusel furt psát "To Někdo", stačí kliknout na ikonku a dát "odpovědět" .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam