• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SIMEC: asi máš pravdu, ale když já mam ty pintaily tak rád :) jsem se nechal unést...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    PAZZITKA: Boomboxem nic nezkazíš, je to klasická ukázka do-it-all prkna! Případně Nelson Tempest, či drop-thru verze Cyclone (oba tyto kousky dovede pan Škrabal výborně naklonovat!) Možná bych ale v tvým případě pokukoval po tom Boomboxu

    JANREITMAJER: Nebudeš litovat, s pintailem bys daleko nedojel! Pokud si člověk nelibuje v dělání dřepů na jedné noze, nemůže snad o pintailu na delší vzdálenosti ani uvažovat. Co máš za desku? Já se se svým pushovacím prknem dostal na hodnotu 7cm - vzdálenost plochy, kde stojíš od země a to i s velkými 83mm koly. Přitom drop desky jsou nevelké 2cm. Udělaly to ty ultranízké precision trucky namontované d-thru .) Je docela sranda položit vedle toho Cyclona se 75mm Landslidama, který proti 83mm Flywheelům vypadaj jak prdítka, a přesto je to prkno výrazně vejš od země. Ale to už jsme jinde..
    JANREITMAJER
    JANREITMAJER --- ---
    já chtěl taky hned na začátek koupit pintail, protože se mi prostě líbí ten ouldskůl trvar. pak jsem o tom víc číst a přemejšlet a nakonec jsem skončil s parádní dropnutou deskou, protože budu jezdit hlavně mimo město, spíš delší trasy po cyklostezkách, ale taky bych se chtěl časem propracovat k nějakýmu dh či fr. zatím jsem na tom vrávoral jen párkrát, ale určitě si připadám stabilnějc než na tom pintailu, kterej sem chtěl původně... tak hodně štěstí při výběru ;)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    AUDIAC: nekoho kdo umi nastesti mam, dik za link btw.. presne prvni co se budu chtit naucit je brzdit a prduceji zatacet, nechci se hned zabit zejo.. vubec fajn stranka, super, ze to nekdo udelal :)

    SIMEC: prave jeste ani poradne nevim co od toho cekat krom zajimavejsiho transportu po meste, i proto vubec netusim co hledam. Urcite neco co rozumne pojede pres vsechny obvykly mestsky povrchy. Kvuli tomu se tu s vama radim o vyberu. (se bojim ze se prerazim nekde o patnik kdyz se budu vyhejbat autu jen proto ze to nezvednu) :D
    Jestli se mi nejaky styl zalibi tak asi pujde hlavne ruku v ruce s tim co mi nejlip pujde, ale o tom se jeste neda bavit... zatim si ho pujcuju tak na jizdu krokem a po rovince :D
    Neco jako Bustin Boombox by mohlo bejt na takovy uceni idealni, co myslis? Ja soudim akorat podle youtube videi tedka, takze nevim :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    AUDIAC: Já ti nevim, ale mě pintail připadá určením spíš jako těžce škatulkující, než jako dobrej univerzál. Jsou jiný tvary, který opravdu dovedou plnit funkci univerzála. Pintail na carving asi super, ale v ostatních směrech se takřka nechytá. Na push je to moc vysoko, na dh a freeride nemaj klasický pintaily tvar a stabilitu ani omylem, na freestyle taky slabota. Tipuju že je na na učení lepší spíš nižší prkno. Co bych nazval univerzálem je třeba Bustin Boombox, Rayne Supreme/Rival nebo podobný alternativy s drop-thru (Landyachtz drop carve etc.).

    PAZZITKA: To jsou (imho:) prkna co ti rychleji ukážou, jakým směrem se budeš v longboardingu chtít ubírat. A nemusí to bejt vůbec drahý, pan Škrabal vyrobí jakejkoliv tvar si zamaneš ( http://deskyskrabal.eshop-zdarma.cz/ ) drop (snížení stojící plochy vůči ploše kde se montují trucky) umí do 2cm, což bohatě stačí. Jestliže se ti zalíbí pintail, tak do něj jdi. Ale přijde mi škoda dávat prachy za tak zastaralej koncept, jestliže dnes existuje tolik mnohem funkčnějších tvarů a seženeš je za stejný prachy. Případně si několik prken vyzkoušej. Já si pintaila nechal kdysi rozmluvit z těch samých důvodů, kterýma argumentuju teď tady a jsem za to moc rád. Když se koukneš, tak z eliťáků to nevozí "nikdo". Firmy to drží z nostalgie, protože tyto tvary jsou počátkem. Zároveň to ale lidi pořád kupujou, v domění, že jde o supr univerzál. Já bych se na to bál stoupnout :P Ještě obligátní otázka, co s tím prknem chceš dělat? Máš aspoň trochu představu, jakej styl se ti líbí a jakým stylem bys chtěla jezdit?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PAZZITKA: ideální je jet s někým, kdo už umí jezdit, jinak základy třeba tady: http://www.longboard.cz/category/skola-longboarding/
    no a prkno pro začátek je imho nejlepší nějakej pintail, to je takovej univerzální tvar. klidně jetej nebo nějakej low-cost, stejně v začátcích nepoznáš, jestli máš ložiska za tři stovky nebo keramický za dvojku :)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    cau, co byste doporucili zacatecnici? jaky prkno si poridit, koho sledovat at se priucim a nestojim na tom jak trotl a tak? Predem dik za kazdou radu :]
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    SIMEC: Si zabil!!!! :D :D :D
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ELESDY: Varianta B.. prkno půjčuju jen kamarádům a slušným lidem :) ( rozhodně ne žádným amatérům http://nick.amateri.cz/esprit1 :DDDDDDDDDD )
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ELESDY: jj přesně závisti jsme tohle chování přisuzovali, když jsme byli mladší .. bylo to vlastně to první co mě napadlo, ale nechtěl jsem to říkat abych zase nebyl za toho namachrovance namachrovanýho co snědl hovno světa :D
    NILOR
    NILOR --- ---
    ESPRIT1: koukám ty spíš jedeš " jeden pořádnej výlev za půl století" zlobíš se vlastně na sebe ? někoho jiného ? na čechy ? na nespravedlnost ?
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    nechápu ten hate prostě... proč bys měl být jeho oblíbenec? že jede kolem čech znamená že musí být tvůj oblíbenec nebo co?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: abys nemusel furt psát "To Někdo", stačí kliknout na ikonku a dát "odpovědět" .)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: Poslyš, ty jsi mi teda dobrej floutek. Co potřebují firmy odemně, je mezi mnou a nimi. Kdyby ses mě zeptal rovnou, co firmy odemně potřebují, tak ti to řeknu, a nemusíš tady vařit z vody, i když máš částečně pravdu. Samozřejmě, že firmy potřebují aby to bylo vidět, neasi (požadavky jednotlivých firem se ale tak rapidně liší, že to tvoje sesumírování, který vzešlo z tvý nevědomosti, je naprosto zcestný a zavádějící, a jestli si to tu někdo čte kromě nás dvou, podal jsi mu absolutně mylnou informaci.. a to například proto, že firma která mě podporuje nejvíc, po mě nepožaduje téměř nic, ve srovnání s jinými firmami, kteří třeba za mnohonásobně menší podporu požadují více materiálu atd.. Někdo chce text, někomu stačí fotka mě a produktu před jízdou a během jízdy a tečka..). Samozřejmě, že o tom napíšu (po skončení, cestou se ke kompu nedostanu, budu psát deník a uvidíme co z toho vzejde .. stejně tak se teprv uvidí, jestli to zaujme nějaký média, náš firemní novinář již tiskovou zprávu poslal..jedno interview budu dělat cestou, atd.). Nejsem typ člověka, co by do toho šel s tím, že to neujede, to bych na to mohl rovnou bodnout. Mám spočítaný že to ujet jde (V TERMÍNU!!! DELŠÍ DOVOLENOU NEMÁM SAKRA.. nehledě na to, že mi firma platí registraci rekordu a tam jsou termíny jasně daný, není to úplně levná prdel abych k tomu zaujímal prapodivnej amatérskej postoj, jakej máš ty). Může se vloudit plno nečekaných věcí co to můžou překazit, ale na tyhle věci nemyslím, nepotřebuji si je takto dopředu "objednávat". Prapůvodní myšlenkou byl můj osobní cíl, prostě si dát 1000 mil protože chci..žádnej vyšší záměr, a toho se držim. K této cestě nebudu přistupovat stylem, který ty popisuješ, stylem který jezdí Adam Colton atd. K jiné třeba někdy ano, ale k této ne, protože nemám neomezeně času na trip bez cíle a bezstarostné toulání. Budu potřebovat být neustále v pohybu, těším se na kochání se krajinou ale času na vedlejší aktivity mnoho nebude.. Pevně doufám že zbyde aspoň nějaký. K poznámce o psychice. Byť tohle bude muj největší jednorázovej sportovní výkon, mám za sebou taky hromadu a hromadu jiných. Vim do čeho jdu a vim že to bude velký.. Vadí mi, že místo abys zjišťoval informace odemně, když už se tedy mou cestou "zabýváš", vymýšlíš si svá nepodložená tvrzení ve své hlavě a ty mi tu podsouváš.. a já abych si z tebe ukroutil krk. Co jsi vůbec zač? Nejdřív mi tady sestavuješ jakejsi osobnostní profil založenej na hatingu a teď mi radíš co mám a nemám dělat, jsi muj fotr?. Čekal jsem ve tvé druhé reakci úplně něco jiného. Buď omluvu za toho mazánka a hobíka, když jsem ti objasnil, jak se věci mají. Nevíš nic. Taky mě trochu mrzí, že jsi nepřitvrdil, těšil jsem se na pořádnou hádku..tohle nikam nevede, běž se bodnout :)
    ESPRIT1
    ESPRIT1 --- ---
    To Simec- Vubec to nemusis ujet cely. Firmy potrebuji, aby tvoje clanky mely odezvu a ne lamace rekordu. A to bude zalezet jak to pojmes, co se ti stane, jak poutave o tom kolem tebe budes umet psat. Neni to o km, ale primarne o tvoji OSOBNOSTI, psychice, ktera te po ctrnacti dnech muze prekvapovat. Popisovani okoli a lidi na ktery narazis- normalni cestopis. Kdyz dva pojedou jednu trasu, tak jeden bude mit vic shlednuti jak druhej a muze to byt klidne ten, ktery tu cestu z nejakeho duvodu ani nedokonci. Ctenost budes mit takovou, jak tu cestu budes sam vnimat a jak to budes umet predat dal a ne jestli to dojedes v terminu. Ani vlastne nevim kam budes psat, jestli vubec a jakou formou.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    FLOE: :) ať už ta vylejvárna skončila v poště či tady na zdi, výslednej efekt je stejnej - pěkně jsem si u snídaně zaplakal a s myšlenkou v hlavě můžu vyrazit do práce, kde o sobě celej den můžu přemejšlet, jestli bych se třeba neměl změnit a tak... .)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: PS: v mým konkrétním případě to o zasraných ujetých kilometrech právěže je, pokud mám cestu dokončit v daným termínu, je to můj malej závazek vůči firmě, která mě zaměstnává
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESPRIT1: Maminčin mazánek, kterej se o sebe stará od patnácti, pro upřesnění :) Hobík, kterýho kolo 6 měsíců v roce živí (guiding+stavba a úprava trailů). Na věci si vydělávám sám. To že šetřim na jinejch věcech, jako je kouření, chlast a jinej spotřebák, abych měl kvalitní výbavu pro sport, je moje věc.
    ESPRIT1
    ESPRIT1 --- ---
    To SIMEC-- Ne ze bych ti neveril, o tom psat vubec nechci. Lhar nejsi. Ale po precteni tehle skupiny, uz me dosla trpelivost s tvym vsechno umim, takhle a takhle, tohle je dobry, tohle spatny, jsem primarne biker...Kolo za X desitek tisic je zgarb, (mozna ze je, ale ne kazda rodina ma 120 litru a ti co neco dokazali byli radi za cokoli a se nebavim o tom jak to jde dopredu) ,vsechno vim, vsude jsem byl dvakrat. Si nejakej Marosi, Prokop ty bikere? Ty jsi hobik, zadnej guru. Mozna pro lamy v parku. Ale klidne si to mysli. Muj oblibenec proste byt nemuzes. V zahranici jsou davno lidi sponzorovani longb. firmama, ale ti me bavi a mam je rad- smeju se. Proste si namyslenej mamincin mazanek a starosta v jednom. Ty si reklama na sama sebe.
    Doufam, ze te tva cesta nekam lidsky posune, protoze toto neni o zasranych ujetych kilometrech, ale o ......
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIMEC: aha kurva ja sem kreten:)) oni to maj blbe naprogramovany

    je to tahle



    DORADA ale bez drop through(uz ji mam, chvili sem na ni jezdil s 150mm paris truckama a chce to sirsi.kola mam taky maly na mestskou rybu orangatang 65mm fat free 83a)

    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam