• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: Asi je to o zvyku ale pro mne by to nebylo vubec vhodne. Jak to ma hluboky drop tak mam sice nohy hezky zaprene, ale jak je mam v tom dropu tak jdou jakoby kolena k sobe a ne prirozene o sebe - mensi stabilita (rozlozeni vahy na prkne ) a komfort potrebny k tomu abych se nebal :) taky vzdalenost nohou od trucku.. na speed check je treba super si dat nohu az za zadni truck na kicktail (zaprit) Nizsi prkna mi jdou taky do standupu hure.. maj niz teziste a hur se mi "tahaj" zpatky ve slajdu. Nohy dobre podrzi samo kdejake prkno. Staci microdrop a hrubac, a lepi to silene (musis neco vylozene zmrvit aby ti sjela noha) dle meho tvuj cyclone jako top mount mnohem vhodnejsi. Nevim co je wedge a dewedge? Taky jezdim zadni truck mene tocivy a predni truck vice vepredu, ale moc to nepomaha musi to byt v nohach :)) video super ale rozhodne z nej nejde poznat jak maj nastaveny prkna.. navic to vypada ze by metrovej speed check vystrihli i na cruiseru od mindlessu v tescu mezi regalama...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: mě to právě vyhovuje protože dobře podrží nohy, můžeš se opřít do těch ohybů a nepustí tě to, ale hlavně jde o ten wedge a dewedge, mám při standupech problém neotočit to pokaždý do 180, a tim jak tady zadek točí míň a předek hodně, tak když se do toho slidu opřeš, zkrátka ten zadek je mnohem těžší přetočit do 180 a přitom už se vezeš ve slidu :) vypadá to pak nějak jako tady v tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=ZmbMmutFX-M
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: dost hluboký drop na standupy :) tak at to jezdi !
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Tak jsem si udělal zase po čase radost. Nový přírůstek v podobě prkna Omen Kush - hodil jsem na tom klouzavý kola, protože se mi na těhle prknech s wedge nosem a dewedge tailem dobře učí standup slidy.




    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SARKUF: vyzkoušej si normální long s revers king pin truckama... ;) možností je víc než dost.. kámoši, akce nebo třeba longboard salon...
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    AUDIAC: ok diky

    Mam tenhle na priblizovanii po meste a zatim vyhovuje. Lehkej, tak akorat velkej, obrubnik to sjede i ollie na tom jde... Prave jsem ani nevedel jak dlouho mi to vydrzi, tak spis zatim zkousim jestli to pro me ma vubec dlouhodobe cenu. Jestli jo a bude to tak spatny jak rikate, tak holt prikoupim nejaky veci a pak casem nasetrit na nejaky to BMW.)

    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    dneska jsem jel prvně do práce (a vlastně prvně v životě) cca. 2km na kámikově longboardu (spíš shortboardu http://www.mindlesslongboards.com/mindless_products/daily-247/) a nadřel jsem se jako vůl ;) ale nerozbil jsem si držku (pořád rovinka na cyklostezce) a to se počítá.. supr!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SARKUF: ono to jezdí, ale je to prostě ošizený. slečna a její sestra si MS koupily a jezily v pohodě, ale třeba ložiska jsem jim musel prakticky hned vyměnit, pač to bylo strašně pomalý a člověk se zbytečně nadřel. aniž bych tam cpal nějaký hiend keramiky (bones red a zealous, oboje cca 400), tak byl projev úplně někde jinde. to samý kolečka. na druhou stranu pro někoho, kdo na to stoupne jednou za měsíc to imho není žádná tragedie a taky si může průběžně dělat radost novejma lepšíma komponentama, u kterejch hnedka uvidí ten rozdíl.

    nadsázka
    možná tenhle přístup má něco do sebe, aspoň člověk vidí ty rozdíly, taky je lepší začít řídit felcku a ne rovnou bmw m5 :)
    /nadsázka
    JANREITMAJER
    JANREITMAJER --- ---
    dlouhý dropnutý prkno (jako ten Devill Interstate) je špicovní na dlouhý cesty a cyklostezky. ale ve městě s ním nesjedu obrubník, protože se zaseknu spodkem prkna a na rohu ulice ani neotočím prkno o 90 stupňů, protože nemá patky. až se jednou přestěhuju do města, tak přemýšlím na něčím jako je Landyachtz Peacemaker. odlschool tvar, jedna patka vzádu, myslím, že na vyblbnutí to bude akorát. možná bych nějakou takovou desku nechal udělat u pana Škrabala...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: Můžu tě uklidnit, že Parisy jsou, co se drop-thru montáže týká, jedny z nejvděčnějších :) Ty namontuješ snad na jakoukoliv desku s "dírou" :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SIMEC: mam klasiku - paris 180mm a letim pryc. Deska se mi do kufru nevejde a premyslim, ze bych vzal jenom trucky a kola a pak na miste koupil drop-through desku. Takze trucky se mi hodit budou, ale musim si dat pozor, aby sedely k desce, co budu kupovat

    Btw. mam pintail a muzu potvrdit, ze na pushing je to peklo.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: Existuje mnoho druhů trucků, a tyto se od sebe více nebo méně odlišují v mnoha směrech. Rozpitvávat to budu jen pokud budeš chtít:) Abych ti rovnou odpověděl. Speciální drop-thru trucky asi nenajdeš. Všechny trucky používané pro dt montáž namontuješ i klasicky, tedy topmount (caliber, paris, bear, randall, gunmetal atd. bavíme-li se o nejčastějších 180-200 mm širokých typech pro lnb). Proti tomu také řada trucků drop-thru montáž (z různých důvodů) neumožňuje (některé trucky je pak dt možné namontovat jen na prkna určitých parametrů, rozhodující bývá hlavně tloušťka desky - třeba české precision Longbirdy namontuješ dt jen na relativně "tenká" prkna, protože mají velmi nízkou výšku - tyto trucky jsou při topmountu podobně vysoké, jako jiné trucky drop-thru...pokud se ti tedy podaří longbirdy namontovat drop-thru, dostaneš prkno ještě níž). Co se týká pintailů, používají výrobci různé trucky a ovlivněno to bývá hlavně cenou. U těch nejlevnějších jsou stále ještě občas k vidění trucky s kingpinem směrem dovnitř, tedy tak, jak se to používá u skejtů, jen širší. U těch "normálních" pak narazíš na klasiku ala paris, bear, caliber, randall atd atd,... Je to tedy hlavně o desce.. ani u desek nejsou otvory pro dt standardizované, např. na svůj Nelson Cyclone nenamontuji trucky Sabre drop-thru (musel bych vzít pilník a desku upravit), ale jiné trucky ano. Přičemž trucky Sabre na jiné prkno drop-thru namontuješ v pohodě.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Lisi se necim trucky drop-through a pintailu, nebo je to pouze o desce?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: já myslim, že v pohodě :) jen se ptej na cokoliv - důležitý přece je, abys nešáhel vedle :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    dyť jasně ;) vážim si toho. pravda, musim si o tom víc nastudovat, ale na koupi spěchám (jak jinak) tak jsem šel nejlínější cestou a pokládám lama dotazy v auditku kde už toho musej mít plný zuby :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: Mluvim jen ze zkušenosti, pár tisícovek km už mám na lnb za sebou. Na klasickým pintailu bych nechtěl jet ani 10 kiláků .)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SIMEC: to co píšeš dává smysl. dík
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: Pro účely dopravy je tenhle typ prkna typem, na kterým se nadřeš asi nejvíc. Plocha na který stojíš (zkrátka deska) je tak vysoko, že už to vejš nejde (šlo by, ale není důvod). Lepší bys měl nějaký droplý prkno (jak jsem posílal odkaz, chilli dropdown), nebo když rovnou desku, tak s drop-thru montáží trucků (třeba to druhý chilli prkno). Tenhle klasickej pintail (rovná deska a topmount montáž trucků) je imho až moc oldschool, až moc přežitý a velmi málo funkční....
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    a co Hammond? http://www.longboardee.cz/...longboards/5/704-Hammond-Longboards-Organic-Pintail-longboard-longboard tenhle se mi celkem líbí a kámik by mi na něj dal cenu..
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SIMEC: ok diky, no uvidim co to vydrzi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam