• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SNICKERS: no mě taky přijde že to v tomhle sportu má každej hozený někam a nějaká pyramida skills nejde dost dobře postavit..kámoš třeba dává standupy v pohodě, ale přes rukavice neumí slidovat vůbec..speedcheck u mě OK, ale podrženej standup to je zkrátka horší, jde mi to jen trochu a jen za určitých podmínek..poprvý jsem se v něm projel na Lokostroji (a tak dobře jsem to zatím na jiným prkně nezopakoval), proto jsem se rozhodl pro Kushe (už aby přestalo pršet)..jestli to budu někdy líp dávat na jiným prkně? kdo ví, jsou to jen desky a Kush se neztratí .. tečka :)
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    nechápu proč tak hrotíte vybavení. jo mafire má dobrý argumenty, akorát se každýmu učí dobře na něčem jiným tak co. je sice divný že dáváš speedchecky ale ne standupy ale ok, to jenom potvrzuje jak jiný to každý má.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: "Nahrazovat toto konstrukci prkna mi prijde opravdu nevhodne." a mě to nepřijde nevhodný, je to jen jedna z variant, jak to jezdit :)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Nesmysl sem psal ze je aby ti sjela noha z cereal bowlu (cyclone) kdyz to hrozne nezmrvis...
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Omg co mi to cpes do pusy za blbost?? Nic takoviho sem nerekl o par prispevku niz sem psal ze totak taky jezdim (zadni vic utazenej a predni vic v predu. Coz sem myslel ze chapes ze znamena tocivejsi predek a min zadek) tak co to placas. Koncim du jezdit..
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SIMEC: právě kvůli tomu netočivýmu zadku což ty považuješ za nesmysl:) já zase než abych tam cpal podložky s různýma úhlama nebo sháněl jiný baseplaty, tak si prostě pořídim prkno s wedge nose&dewedge tail :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: zatim zůstanu u standupů s prknama typu Kush, s nima mi to jde samo a nemusim to tak hrotit :)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    No tak jsem to myslel.. :) prekonej strach, budes odmenen
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: na nedroplým prkně nemám strach to napálit, ale brzdit musim přes rukavici, do standupu se mi na tom moc nechce :)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Prijde mi to jako kdyby ses jen na nedroplem prkne bal poradne rozjet. Cyclona sem uz prodal ale vuuuuuubec se nemusis bat toho microdropu! Drzi masakr moc... noha nesjede to je nesmysl.. leda bys to fakt zmrvil coz se stane ale v tom pripade sem rad ze me prkno pusti a muzu utikat :)

    Congrats k prvnimu switch toesidu :) hrozna vrazda to udelat v rychlosti... well done
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: no jedna věc je speedcheck, a druhá věc je hrozně se v tom standupu projet:) co se týče speedchecků nebo slidování přes rukavice, tam jsem na tom s jakýmkoliv prknem podobně (kupodivu i ten dlouhatánskej interstate se mi sliduje docela dobře, na to jakej jsem prcek) když se ale zkoušim ve standupu víc projet, pak třeba cyclona věčně přetáčim, nebo se s nim bojim jít do toho ve větším speedu, páč je to skoro jak rovný prkno, drop fakt malej až moc na mě..s interstatem mi to vycházelo jak kdy, ale ještě předtím jsem právě měl na testování lokostroje, tedy obdobu kushe a s nim jsem se ve standupu poprvé projel bez přetočení...pak jsem to zkoušel zase s interstatem a s klouzavýma kolama to celkem šlo, ale je to na mě přecijen dost dlouhý prkno, proto kratičkej Kush teď.. vidim že cyclona máš rád, takže i chvála na něj, včera jsem na něm poprvý otočil toeside 180 ve switchi .)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Teda jako sorry ale jak.muzes mit problem s pretacenim kdyz das speedcheck na vsem???
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: nezkazil, já měl vyzkoušený z lokostrojů, že se mi na tomhle typu prkna standupuje nejlíp proto jsem koupil kushe, speedcheck dám na všem +- stejně, ale až s takovýmhle prknem se v tom slidu víc projedu, na Interstatu taky dobrý, na nelsonu to tam jde taky zarvat, ale nevěřim tomu mikrodropu právě. Vim že konstrukce tak je dělaná pro dh, evo je legenda, že jo, kush je prakticky kratší evo..ale mě se s tim standupuje krásně :) no a když dojde na dh a tuck, tak se na tom jede parádně
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Plus mit nohy co nejblize k truckum a microdrop nebo vubec drop aby jsi mel velky prostor pro vyvazovani.. tedse cejtim trochu blbe ze sem ti to rekl k novemu prknu, nechci kazit radost, ale rozhodn sis s nim nic neulehcil do toho speedchecku :) za me tedy radsi oprasit topmount na cyclonu nebo rovnou slide desku..
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Kdyz se dostanes do standupu tak chces prkno symetricke aby te nikm netahlo a pekne se ti jelo bokem. Kdyz z toho chces udelat speed check tak chces predni truck vice vepredu a zadni vice utazeny popripad baseplate s mensim uhlem. Nahrazovat toto konstrukci prkna mi prijde opravdu nevhodne.
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: jo tohle myslis tak to je konstrukce a ne nastaveni. Videa sou pekna ale opravdu tam teda nevidim ze by to nekam nekoho "tahlo" jak pises, ale to je jedno treba jenom blbe koukam, ale podle me je to z 90% o nohach - vlastni zkusenost. HLAVNE ta konstrukce je delana takhle kvuli stabilite ve velkych rychlostech! Ne kvuli standupum! Tyhle prkna se hodi na velkou rychlost a push. Nikoliv standupy. Ta rozdilna konstrukce uchyceni ma zabranit rozklepavani prkna a zapricinuje spatnou tocivost. Na stanupy potrebujes velikou. Nemuzes davat na ukazku video maxe wipermanna na evu. Je to jeden z nejlepsich jezdcu na svete a z tohoto videa by sis opravdu nemel brat priklad. Dela si tam z toho vyslovene prdel a opravdu to neznamena ze je to prkno vhodne na standupy, ale prave naopak!
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: a do třetice, ještě jedno videjko kde je dost patrný, jak se tenhle typ prkna ve standupech chová :) http://www.youtube.com/watch?v=i_951TrGKMM
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: "video super ale rozhodne z nej nejde poznat jak maj nastaveny prkna", nemůžu souhlasit: právě že tam jde hrozně moc vidět vliv wedge/dewedge, předek do toho slidu chce a zadek ne a ne, z toho pramení to, že v tom standupu místo toho abys jel jakoby rovně, pořád tě to víc táhne směrem, kterým zatáčíš, taky na standupování s takovýma prknama potřebuješ trochu víc prostoru :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: s postojem nemám problém, hlavní je přední noha a tu si i u prkna s dropem dovedu dát lehce šikmo abych měl ideální postoj.. o speed checku vůbec nemluvim to je to nejmenší i v normálním postoji :) Hrubý gripy mám na všech deskách, jemnej bych na lnb ani nechtěl. S Cyclonem se sliduje taky ok (i bez topmount, kterej mi tam moc nesedl), ale Kush je pro mě zkrátka boží prkno právě kvůli wedge a dewedge. Mrkni na desku z profilu, nose je ohlej nahoru, tail směrem dolu, to právě ovlivňuje tu točivost - předek točí moc, zadek málo. Mrkni jak týpek na Evu zabíjí ve switchi (evo má taky wedge/dewege nose a tail, jen je delší než kush) http://www.youtube.com/watch?v=BpZ4qbI68Io
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SIMEC: co s tyce pretaceni mel sem stejny problem ale pramenilo to ciste z toho ze jsem se ve slajdu malo projel nebo temer vubec jenom jsem s otocil o 180.. nejvice mi pomohlo se este vice posadit do toho... uz se mi nikd nestalo potom ze bych chytl hranu... budto se to povedlo nebo jsem ho dal do zastaveni..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam