• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    A zítra:


    Přijďte podpořit squattery, squatterky, squatterčata i squatting sám!

    Přijďte podpořit squattery, squatterky, squatterčata i squatting sám!
    Na začátku letošního února policie vyklidila více než půl roku obývaný dům v pražské Neklanově ulici. Zbytečný zásah se jako obvykle neobešel bez násilí na straně policie, která krom obyvatel domu zadržela i čtyři lidi, kteří je přišli podpořit zvenčí. Po spektakulárním zásahu dva z nich skončili v cele předběžného zadržení a od rychlosoudu odešli s podmínkami za napadení veřejného činitele. Proti nesmyslným trestům se oba odvolali, ODVOLACÍ SOUD PROBĚHNE VE ČTVRTEK 5.6. OD 9:00 u Obvodního soudu pro Prahu 2 (Francouzská 19), PŘIJĎTE PODPOŘIT JE I SQUATTING!
    Squatting není problém, squatting je řešení!

    bubny, píšťalky a hluky všeho druhu, stejně jako vzkazy soudu i policii na transparentech a piketech, samozřejmě vítány!

    další akce budou následovat...

    [ Obsaď a žij před soudem! / ostatniother / 5.6.2014 / CR - Praha - Obvodní soud pro Prahu 2, Francouzská 19 ]
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Kdo jsou majitelé prázdných domů v Praze? Co spolu mají? A už jste viděli film Kmotr? Vztahy bližší, než si myslíte...

    Přijďte se přesvědčit na vlastní oči! Sraz: v sobotu 7.6.2014 ve 20:00 u fontány na Karlově náměstí (spacáky a pyžama až příště, tentokrát jdeme jenom na návštěvu:)

    [ NAŠE VĚC - OBSAĎ A ŽIJ! / partyparty / 7.6.2014 / CR - Praha - u fontány na Karlově náměstí ]
    AHJA
    AHJA --- ---
    KUKEN: vy ste stejně tak dobrý! občas se mi hodně stejská, třeba když si představuju, jak s zrzečkem grilujete na sluníčku a jíte u toho jenom pívo.
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    EMMMA: Je fakt, že jsem byl jen na prvním jeho soire v Sale a tam jsem si řekl never more (ve významu slovenském i anglickém). Rozhodně byl na můj vkus moc v pravo, i když tam o politice vůbec nemluvil.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    EMMMA: je asi dobré, aby všichni, kterých se to týká věděli, co je ve hře, což už se stalo dostatečně...
    ...víc si o tom velmi rád promluvim osobně, ale už ne tady - jakkoliv mi dost tvých pointů dává smysl a chápu..
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    jinak pokud to bude nejak pokracovat, asi mi neda na to nereagovat, pro me to ale skoncilo. dost sem zvazovala, jestli to sem psat, nejsem nadsena z toho, co to spustilo a nejspis se to dalo udelat lip, ale drzet hubu, prisla bych si jako pica.
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    FRUITS: hele ja netvrdim, ze se tam deli nejaky zverstva. verim, ze to mohlo bejt zajimavy, koneckoncu to jsou zajimavy temata a charismatickej clovek. ale ani sebezajimavejsi prednaska z myho pohledu nehazi jiny svetlo treba na kecy o homosexualnim komplotu.
    k tvy otazce - o tom, ze se mi zda divnej, sem rikala kazdymu, kdo se zminil, ze k nemu chodi. co prosimte delam s lidma kolem sebe?
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    SHM8:
    v tomhle foru se objevil divnej clanek na strankach protiextremistickyho o.s., prijde mi logicky reagovat zase v tomhlo foru (a vlastne si ani moc nedokazu predstavit, kde a jak to otevirat jinde, prip. se rada necham poucit).
    jinak skvely, ze se horyna zarucil za koralovu nestrannost a etiku jejich tricetiletym pratelstvim, ale nemuzu si pomoct, text na takovejhlech strankach fakt nestranej nebude, ani kdyby to spolu tahli dalsich tricet. ten zbytek snad radsi bez komentare. jen snad teda, ze je fakt dojemny, ze neco dela zadarmo. to je jasny, ze pak zadna diskuse, kritika ani "rozebirani" nepripada v uvahu.

    cela tahle kauza s clovekem, co prednasi na sale a zaroven moudre hovori o nebezpeci extremismu s fizlim anti-levicackym o.s. by mi prisla tak akorat na to lehnout smichy, kdybych od ty doby, co se objevil, neposlouchala podivnosti o tom, co v tech svejch pseudoterapiich dela.

    terapeuticky zazitky muzou rychle chytnout mega silu, ktera muze cloveku hodne dat, ale muze i brutalne rozmrdat. proto se k tomu procesu vazou nejaky pravidla, coz neni znamka rigidity nebo nejakyho dogmatu, ale snahy zachovat min bezpeci (doktor si taky umeje ruce nez pujde nekomu rozrezat bricho). ja sem sice na zadny jeho terapii nebyla (to ani jaksi nejde), zaroven nejsem hlucha, kdyz mi nekdo rika, co se tam odehrava. jasne, neni to prima zkusenost, ale je to docela dost zkusenosti neprimejch. jestli sem neco nepatri konkretne, tak je to tohle. i kdyz ale vezmu jen to obecny (napr. to, ze mezi lidma, ktery k nemu chodej sdili navzajem info o tom, co mu kdo povida), tak je to fakt haluz. treba jen za tohle by v rade zemi stal pred soudem. nerikam tim, ze uz nekomu ublizil, ale tohle je fakt hrani s odjistenym granatem (ale tak grandiozni osobnost jako on to ma jiste pod kontrolou). mimochodem, tahle jeho "upovidanost" me vraci k jeho fizl kamosum. nemyslim si ani, ze by byl fizl, ale verit, ze nekdo, kdo si s etikou vytira prdel v ramci terapie ma aspon dost soudnosti na to, aby se nepochlubil pred kamosema, kterejm bezmezne veri, co vsechno ze se u tech "extremisti" deje, me stoji docela dost usili.

    nevsimla sem si teda, ze by ho nekdo vyhanel (kde se to stalo?). jo, prijde mi z vic duvodu neduveryhodnej a nenechala jsem si to pro sebe, tece z nej ego (co je pro terapeuta opravdu prima kvalifikace) a teda priznavam, ze tim svym otec fura z pevnosti boyard stylem, je mi i trochu protivnej, ale uz od zacatku jsem (nejen tady) poptavala termin nejaky dalsi akce, protoze by me to zajimalo. wtf, ze jsem nekoho vystvala!
    jinak teda dobry, ze sam mele o zodpovednosti, ale kde je jeho zodpovednost za to, na jaky stranky ten rozhovor dava? doprdele dyt, kdyz dava anarchistum v terapii padesatiprocentni sleficku a ma jich u sebe tolik, tak by si i s ohledem na ne, mel nechat takovyhle rozhovory ujit, protoze tim mohl rozjet paranoiu i kdyby se to tady nerozmazalo. ale tak pro nekoho takovych kvalit je asi zbytecny se s etikou votravovat.

    nepopiram, ze nekomu mohlo povidani s nim pomoct. jestli je nekomu lip, tak je to skvely. moje neduvera k nemu a jeho praktikam tim ale nemizi. ostatne mluvila jsem s lidma, ktery si pochvalovali, jak uzasne jim pomohla terapeutka, ktera na sezeni zvala andely...
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Byl jsem na jedný jeho přednášce a nic závadnýho mi na ni nepřišlo. Žádný vykecávání, spíš hutný shrnutí nějakých teorií. Někde mám ještě popsanej papír zápiskama. Když jsem přišel na druhou akci s Horynou, to už bylo ke konci večera a hrála se tam nějaká hra s rolema. Jediný co mě na tom zarazilo, že sem poprvé přišel do Salé a nebyla tam ta divná atomsféra, žádný nevraživý pohledy. Naopak lidi se tam smáli a příjemně bavili. A to mě zarazilo hodně, ale příjemně.
    U známejch, který k němu chodili, sem byl zezačátku trochu nervózní, jak o něm mluvili, ale nakonec sem viděl, že se mu, aspoň krátkodobě, podařilo dostat ty lidi z různejch sraček.

    Nevim jesi to stačí pro to, aby z něj byl dobrej terapeut nebo cokoli, ale přišel mi celkem fajn. Taky by mě zajímalo, jestli jste LUPUSWONDERBOY: někdy těm svým kamarádům, co se s nim stýkali, řekli, co si o Horynovi myslíte... A vůbec mi přijde, že mu fakt hodně nakládáte.. Aby ste se radši podivali, co sami děláte s lidma kolem sebe.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    A ještě bych prosil diskuzi na téma "Cesty k lásce a porozumění" s Kebzou a Petřivalským! :))
    KLEMENT
    KLEMENT --- ---
    Dnešní skvělý tortily ze Salé jsou víc než národ (a Horyna) :)!

    Vzhledem k slabší prázdninové programové obsazenosti navrhuji v Salé udělat rockovou antikomunistickou pouštěčku s Petrem Korálem a na výročí od protestů proti MMF besedu Imperativu s policistou co stál hrdině na druhé straně barikády (jéé teď koukám na web, že jí už nenabízej - škoda, představoval jsem si to jak z Pelíšků "Příkaz zněl jasně, demonstranté nesmí projít..")
    LUPUSWONDERBOY
    LUPUSWONDERBOY --- ---
    KVIIIK: myslim, ze to trochu moc zjednodusujes, o horynovi posloucham z prvni i dalsich rukou hodne podivny zkazky cca pul roku a "clanek z internetu" byl jen takova posledni kapka; krom toho bych asi hodne rozlisoval mezi fantasmata o svetovym komplotu homosexualu (vo co je to ostatne lepsi nez kdyby rekl zidu) behem prednasky na sale a nejakym homofobnim vtipem v soukromi
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Hlavně aby hnutí zůstalo panensky čistý a nebavilo se s nikým, kdo ideově čistej bejt nemusí - a to by mimochodem při podrobnějším zkoumání nemusela bejt spousta lidí "zvenčí", kteří už v Salé někdy nějaký program měli. Vážně teď budeme zkoumat, jestli někdo náhodou neřek homofobní vtip, nemá v empétrojce Landu nebo za strejdu fízla, a to všechno za jeho zádama a ještě bez vyjádření toho, kdo ho sám pozval, protože ho zná?
    Na druhý straně okamžitě uražený ego a to se pak skvěle něco vyjasňuje, když jedna strana má ve všem jasno na základě článku z internetu a druhá se hned nasere a odmítne kontakt. Sorry jestli jsem se někoho dotknul, přijde mi to kapku uhozený od začátku do konce.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    LUPUSWONDERBOY: ano, řada otázek tu je a on jě nějakej, ale v první řadě člověk.. ovšem je velkej rozdíl mezi diskusí tam, kde je to na místě a šíření hateu skrze internet, kde mě až píská v uších z toho jakou prasečí hlavu mu nasazujete, ač dost vycházíte ze zprostředkovanejch informací. to vyjasnění si střetu zájmů, pravidel vedení "terapie" a podobně se dá uskutečnit bezpěčnější cestou, kde neriskujete, že zasáhnete člověka, kterej to dost možná opravdu dělal v první řade s dobrym úmyslem a lidem možná pomáhal.. můžete být spokojeni, dost možná se vám podařilo jej vyštvat..
    víc k tomu nemám co dodat..
    LUPUSWONDERBOY
    LUPUSWONDERBOY --- ---
    SHM8: svym pusobenim tenhle clovek vyvolava radu otazek - postojem k homosexualum, kontaktama s bejvalejma fizlama, ktery maj protiextremistickou neziskovku, kterejm vyklada, jak sam bojuje proti extremismu ostatne (cti a proto) diskutuje s mladymi anarchisty, porusovanim zakladnich terapeutickej pravidel - je preci legitimni o tom diskutovat, nevim proc bych k tomu mel mlcet, nebo mu snad volat, abych si to nechal vysvetlit & tezko nest zodpovednost za jeho urazeny ego
    LUPUSWONDERBOY
    LUPUSWONDERBOY --- ---
    SHM8: naprostej souhlas, ale o tom ta debata nebyla
    ROMANITO: to je takovy emo, ze numuzu jinak:

    V. Mečiar: S pánom Bohom idem od vás
    https://www.youtube.com/watch?v=VXinPo2dyIY
    SHM8
    SHM8 --- ---
    ROMANITO: pojmenoval to velmi trefně.. bohužel
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    Lidé,
    minulý rok jsem začal terapeuticky pracoval s několika lidmi od vás. Při práci jsme narazili i na komunitu SALÉ a po čase vznikl nápad, že bych mohl přijít a popovídat o psychické pohodě, duševním zdraví a jako starší bývalý hippie besedovat o kontinuitě nezávislých komunit. Přijal jsem tuto možnost jako vzájemnou dohodu. Věnoval jsem tomu osobní čas a zadarmo. S naprosto čistými úmysly jsem chtěl být nápomocen prožitou zkužeností a odborným vzděláním, zaměřeným tímto směrem. Pouze lidsky. Jiné ambice jsem neměl.

    Jsem otevřený, svobodný člověk, který si sebepřijetí musel odžít ve velkých průserech. Za bolševika jsem za své názory byl ve vazbě a osm let žil velmi těžce, protože jsem byl na seznamu závadových osob. Věřte, že jen těžko si můžete dnes představit, jaké peklo bylo být perzekuován totalitním režimem. Nevzdal jsem to. V osobním odporu jsem pokračoval i po revoluci protože nesouhlasím s tím, jak naše společnost žije. Více o tom píši v odpovědích Petru Korálovi v rozhovoru pro Imperativ. Dnes jsem naprosto apolitický člověk. Lidská existence je krásná, bolestná ačstojí mnoho práce na sobě učit se jí žít, co nejpravdivěji a nejplnějž. Už nemám tolik času, abych se zabýval věcmi a jevy, které svým odporem stejně nezměním. Mohu měnit jen sebe a tou změnou ovlivnit malý kousek světa, který mám k dispozici.

    Před pár týdny mne požádal Petr Korál, hudební publicista, celoživotní punker, opravdu velmi slušný člověk (známe se třicet let, to je dost dlouhá doba poznat, jaký ten člověk je), zda bych mu neodpověděl na pár otázek pro sdružení Imperativ. Jeho osoba je pro mne zárukou nestrannosti. Petr mě měl mnohokrát na rozhovoru na Rádiu Beat, napsal o mne za život mnoho článků. Nikdy se nezpronevěřil novinářské etice. Sdružení Imperativ jsem nezkoumal. Psal jsem to pro Petra a odpověděl jsem po pravdu. Stojím si již mnoho let za svými názory, které jsou neměnné. Nepodléhají změnám ve společnosti. Normální přátelský rozhovor na témata, která vnímáme. Nic víc.

    A náhle se dozvídám, jak z vašich řad sílí názory o různých konspiracích, zpochybňování mé osoby a dokonce mé terapeutické práce. A to vše, aniž by se někdo z vás pokusil zeptat a ověřit, co se vlastně stalo. Jsem veřejně známý, svérázný a schopný samostatného kritického myšleni, a proto bývají na mou osobu normální protichůdné názory. Ale jen od veřejnosti, která mne nezná. Věřil jsem, že jsem v SALE i v terapiích vystupoval dost otevřeně a upřímně, a proto se mne hluboce dotklo, co se rozebírá. To podstatné, pro co jsem mezi vás přišel, jako by nebylo. Lidem, od vás, kteří to vnímali a měli ochotu tento kontakt sdílet se omlouvám, ale končím další spolupráci s vašimi komunitami. Bezdůvodné hanění, intriky, nepodložené soudy .... toho všeho jsem si užil dost za bolševika.


    Dan Horyna

    PS: Tím to pro mne končí a nebudu dál nijak reagovat. Přeji Vám mnoho požehnání
    BARUSHA
    BARUSHA --- ---
    S lítostí se oznamuje, ze zítřejší program - beseda o HIV se z důvodu nemoci odkládá na příští měsíc-datum bude upřesněno.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    ELZEE: souhlas!
    ..V Sale si sami musí rozhodnout, koho si tam pustí a proč..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam