• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jezdila jsem dlouho s Favoritem, který prostě do kopce jel 120, ale i tak jsem potřebovala na dálnici předjet ty kamiony, co jely do kopce 80. A řidiči, co mají za to, že levý pruh je na to, aby v něm oni cestovali a zbytek světa jim nepřekážel, mi to věru neusnadňovali. Nejrychlejší pruh je na to, aby se dalo bez problému předjíždět, a holt máme u nás většinou pruhy jenom dva.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Na spotřebu je to dobrý, ale jinak je to otravná rychlost, musíš být v podstatě pořád v pravém, kde jsou kamiony a halda zmatkářů.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: taky většinou jezdím kolem těch 120 a když předjíždím kamiony, co jedou 90-100 a za mnou dojede nějaký vyblikávač, jsem ochotná zrychlit na 130, max. 135, protože víc prostě nejezdím.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja jsem ted zacla jezdit v levym, ale sleduju a uhybam, aniz by muselo dojit k problikavani
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ANABEL_LEE: Jasně, ale přece jen, sto dvacet je v levém prostě málo. Všechna má auta byly dvoulitry, ale starší, takže na bávo samozřejmě neměla, ale snmažím se dopředjíždět rychle. Když jedeš stodvacet, tak to vypadá, že nemáš snahu :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ANABEL_LEE: to je otázka, těžko se rozhodnout. jinač já se stáhnu i mezi ty kamiony, nesnáším když se na mě někdo lepí a mám tendence jet rychleji než je mi příjemné. zvlášť ve služebním, což bývá vždycky slabá a neaerodynamická kocka co se při předjíždění 150km/h+ vedle kamionu míhá jak houpací síť
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DIVA: to is myslim ze je lepsi bliknout nez podjizdet zprava, jakkoliv blikani nesnasim, presne v te situaci jak popisovala gudrun - jedu treba 120, vedle me kamionada, tak je proste predjizdim, a za mnou celej kilometr nalepeny nejaky bavorak nebo audina, zurive blika, lepi se na me, vpravo, vlevo... kam si jako mysli ze uhnu, mezi ty kamiony asi ne?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TAPINA: Co by panikařil, ve městě je souběžná jízda a taky nikdo nepanikaří. Jasně, je to přestupek, ale někdy mi to připadá jako nejjednodužší řešení. Zejména třeba v kopci.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TAPINA: třeba zrovna minulý týden. skoro prázdná dálnice FM - Ova, k půlnoci, dojíždím auto v rychlém pruhu. dojedu těsně, ono nic. aha, nevidí mě. najedu krapet nalevo, ale zřejmě nevnímá. zkusím se trochu vzdálit a znova ho dojet, ale zas nic. ok, přejedu do pravého a najíždím těsně za něj (v úhlopříčce), nic. tak pomalu přiberu plyn a vníždím na jeho úroveň čumákem a zas se stahuju. čekám, teď už se musí přesunout... no tak to teda lámu přes koleno a objíždím ho zprava

mi osobně přijde nebezpečnější ho oslňovat nebo troubit. říkám si esi vůbec věděl, že co po něm chcu. ne každý ví (opravdu, ověřeno) že zprava se objíždět nemá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DIVA: No vidíš, jsou mimo, nechápou a ty se jim zjevíš v pravém zrcátku, což je naprosto nestandardní úkaz. Fakt se nediv, až někdo zpanikaří a naboří to do tebe nebo někam. Zprava se prostě neobjíždí a má to nějaký důvod.
    DIVA
    DIVA --- ---
    taky objíždím zprava. ale ti lidi co se šourají v rychlém pruhu sou kolikrát fakticky mimo. to člověk manévruje a naznačuje a ono to nic, tak si říkám že asi prostě nechápou co vlastně chcu
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Imho stačí, každopádně se mi nikdy nestalo, že by na mě někdo začal odbočovat. Myslím, že si mě všimnou až když je předjedu. Ale fakt je, že to dělám, jen když je relativně volno. V podstatě ty lidi nechci prudit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALRAUNE: 30 metrů je na dálnici nic, v těch rychlostech.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    No, proto to nesmí být myška. Když se zařadím třicet metrů za ním tak proč by mi uhýbal?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALRAUNE: Do té chvíle, než tě někdo z nich v tu samou chvíli zrovna uvidí a přesně v tentýž okamžik ti začne uhýbat.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Tedy, není to hezký, ale přiznávám, že když je pravej volnej, tak ty lidi prostě podjedu. Plynulosti jízdy to prospívá.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SMALLRICCIO:
    ALRAUNE: ja bych si predevsim prala, aby plaz vysmahl do pravyho...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Když začneš předjíždět dost daleko od plaza, budeš tam mít víc... i když tě asi vybliká stejně :) D je snad nejprasáčtější dálnice v celý Evropě.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    vcera vecer cestou do jiznich cech a dneska vecer zpatky na tom kousku D1 opakujici se situace, tri pruhy, v prostrednim se nekdo sune 90, nepredjizdi kamion, ale setrvale jede... dojedu, chci predjet v rychly, jedu tak 115, dojede me frajer 150tkou a vyblika. Ze se na to nevybodnou.
    MASOO
    MASOO --- ---
    jo, to ten muj super pan blinkr taky vubec nedal, jeste k tomu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam