• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LINY: A komu překáží ti, co jezdí přes sto třicet? Já vím, těm, co chtějí jet v levém stovkou :)
    LINY
    LINY --- ---
    ALRAUNE: Asi stejný důvod,jako mají ti co jezdí přes 130 :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jinak, jaký má člověk důvod, že předjíždí na dálnici stovkou? Tedy kromě poruchy auta a to bych zas nechápala to předjíždění. I z dvěstěpětky peugeota dostane člověk přes sto dvacet.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Mmch, ani kamiony nejezděj osmdesát :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LINY: Měl by předjíždět, ale rychleji. Nezlob se, ale jet za autem, které předjíždí stovkou a nejeví ani snahu zařadit se, ani zrychlit, tak nebudu zrovna nadšená, už kvůli tomu, že budu muset v levém hodně brzdit. Je to stejné jako kamion, prostě špunt.
    LINY
    LINY --- ---
    ALRAUNE: Promiň,ale pokud auto předjíždí o 20km/h rychleji,tak to neni bezdůvodné.Jede rychleji.... jede,tak proč by neměl předjíždět.
    To by se potom mohlo jevit jakékoliv předjíždění bezdůvodné a vlastně naprosto zbytečné.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    AXTHEB: No, pokud neomezí, nebo neohrozí :) Stovku už bych považovala vysloveně za bezdůvodně pomalé předjíždění, pokud není ledovka, nebo průtrž mračen.
    GIO
    GIO --- ---
    AXTHEB: dobre, to ale nic nemeni na tom, ze na mne to pusobi hulvatsky.. nevim, proste to tak mam,a taky to ve valne mire delaji ti ridici, kterym se dnes s oblibou rika pirati..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DIVA: Osova která chce jet 100kmh má úplně stejné právo na předjetí kamiónu (80kmh) jako ty.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GIO: Mimo obec můžeš dávat výstražné znamení, i pokud to není potřeba pro odvrácení hrozícího nebezpečí. Je tam i tehdy
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    A když nemůžu, tak na to šlápnu, myslím, že takových stošede prostě už musí každého uspokojit, vidí, že dopředjíždím a pustím ho, někdy i vyhodím blinkr, aby to chápal. Vadí mi najíždění, vybržďování a takové věci, ale prostě nebudu brzdit rychlé auto. DOkážu posoudit, na koho mám a na koho ne. Navíc jsem sama ze sporťáku za zadkem nervozní.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Mě je to jedno... beru to tak, že mě upozorňuje, že chce dopředu, spěchá, atd. Když můžu, tak prostě uhnu, nic mi to neudělá, vyhoupnu se zas za něj, je to otázka minuty.
    TIMA
    TIMA --- ---
    TAPINA: Pokud má na autě zetko, tak mu budiž odpuštěno :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    DIVA: Lépe bych to neřekla :))
    GIO
    GIO --- ---
    no, to je dost hruby vyklad zakona, odvraceni hroziciho nebezepec lepit s enekomu zezadu na prdel, nebezpecny jespis ten, kdo blika. (pokud pomineme, ze neblika na dedka v klobouku jedouciho sedesat v levem pruhu, tam je dovoleno cokoliv, ale jinak je to fakt spis drzost a zneuzivani vykladu zakona. tot muj nazor.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GIO: §31
    „(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.

(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.“
    DIVA
    DIVA --- ---
    TAPINA: přizpůsobení jízdy v takovém případě imho spočívá především v nepředjíždění :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TIMA: Pak ale taky pořád platí, že řidič je povinen přizpůsobit rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, stavu silnice a svým schopnostem, nebo jak je to tam napsáno.
    Takže když někdo předjíždí sto dvacítkou (myslím rychlost, ne auto :D) může to být klidně tím, že je na dálnici poprvé, rychleji v životě nejel a zatím si netroufá. A je to v pořádku.
    GIO
    GIO --- ---
    GUDRUN: najdi citaci.)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIO: a pritom je to podle zakona v poradku :-) coz jsem az do vikendu netusila.
    GIO
    GIO --- ---
    to neni muj problem, ze nereaguji, ja zas reaguji pomerne popudlive na to blikani. vylozene je to jedna z veci, ktera me dovede vytocit. za volantem.proste mi to prijde jako neurvalost nejhrubsiho zrna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam