• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Hm, couvat s vozíkem teda fakt neumím...
    Ale krásně jsem se naučila rozjíždět do kopce bez ruční brzdy, když jsem řídila dodávku, kde jsem na ručku prostě nedosáhla :).
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Super ovládá své auto, ale neorientuje se v provozu?

    Hele, já si fakt nemyslím, že je kumšt někam dojet, jen proto, že řidičei přejíždí z pruhu do pruhu a nedávaj blinkry. Kumšt je sednout si do cizího střepu a normálně s ním jet, kumšt je couvat s návěsem náklaďáku, kumšt je řídit některý veterány. Tohle, co ty popisuješ, plus špatně couvat a parkovat, tomu bych prostě neříkala jezdit dobře. Ani sama o sobě si nemyslím, že jezdím dobře a to s couváním, parkováním, ani s řízením dálek v cizině problém nemám. Myslím, že to by prostě člověk měl zvládnout za pár let od získání řidičáku. Ovládat auto, orientovat se v provozu, odhadnout plus mínus co si můžu dovolit. Opravdu dobrých řidičů je imho tak deset, patnáct procent maximálně, to jsou ti nadaní a nadané.
    A podélné parkování fakt není žádná vrcholná řidičská finesa, to je nutnost. Možná se toho lidi zbytečně bojej, protože se o tom moc mluví.
    GIO
    GIO --- ---
    TIMA: uplne ti rozumim, ja se chxstam na viano ci podobnou dodavku, to pak budu na tebe vzpominat, jak ti to jde.))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Alraune - ja myslim, ze bud sou dobrí řidici-ky nebo spatny - a ti spatni se bud vyjezdej a stane se z nich dobrej ridic, nebo zustanou spatnymi ridici porad, i kdyby jezdili kazdej den. proste na to nemaj "talet, sesty smysl..." a ja nevim co vsechno.
    o sobe si myslim, ze ridim dobre. parkovani a couvani ovsem ladit musim.
    ono jet z bodu A do bodu B je tezky - a je to kumst, vzdyt si vem, ze kazdej druhej ridic nedava blinkr, prejizdi nesmyslne z pruhu do pruhu, na kruhaci ti vjede do protismeru....
    znam holku , ktera super ovlada svy auto, dokaze si sama i neco orpavit, ale hrozne nerada s ni jezdim, pac jezdi spatne (zmatene, roztrzite, nediva se poradne do zrcatek atd atd...

    (ale takhle si to asi nejak myslela, ne?)
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Asi tak.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Jo, ještě k tomu parkování. Nechtěla jsem naznačit Kampě, že blbě řídí, spíš se tak nějak celkově zamyslet nad tím, čemu se říká "řídit obstojně". To, že člověk dojede z bodu A do bodu B prostě neznamená, že nějak zvlášť umí řídit a pokud takovému dojmu podlehne, může se dostat do průseru. Je pár lidí, o kterých si myslím, že umí řídit, všichni jezdí denně, daleko a s různými auty, auta prodávají, opravují a stejně mockrát bourali. Imho se člověk učí řídit celý život a vždycky, když postopí do dalšího levelu, tak zjistí, že vlastně umí hovno :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: ja jsem si porad rikala, ze mi na tom prijde neco vadnyho :-D ale moc jsem nad tim nepremyslela, protoze se mi to praktikovat nechce
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KAMPA: Hele, nikdo neřídí obstojně, když neumí zaparkovat podélně. Nebo takhle, možná jsou lidi, co se to nenaučí celý život, protože to prostě nepotřebujou, ale to, že parkuješ, znamená, že s autem umíš manévrovat. To, že umíš projet zatáčku a jet dopředu není žádnej kumšt, důležité je to auto cítit, ne jen k parkování, ale třeba i k řazení do pruhů, atd. A nedá se to imho ani nijak ošulit, člověk to prostě získá jen praxí.
    A můj osobní názor, malá bouračka je dost důležitá, aby člověk opravdu uměl jezdit, sice jsou z toho nepříjemnosti, ale ten reflex, co získáš, ti může zchránit zdraví.
    Před lety jsem s blbě brzdícím peugeotem 405 nedobrzdila a buchla do dodávky před sebou, jen trochu, ani to nešlo na pojišťovnu a mě čumák snejtovali, ale od té doby, jakmile se blížím k překážce, brzdím mnohem dřív, než si rozumem uvědomím, že tam opravdu je. Reflex je oko - noha, hlava až potom :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Hlavně, žes nebouchla do někoho.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Kužely jsou imho úplně na hovno. Podle čeho se při parkování orientuješ? Podle chodníku, auta před tebou a auta za tebou. Kužel za zadkem auta nemůžeš vidět, a před čumákem od určité vzdálenosti už taky ne. Spíš parkovat úplně normálně, standardně k chodníku, ale do větších míst, a získat zručnost. A hlavně celou dobu držet spojku. Kužely můžou být k něčemu, když se člověk učí couvat, ale pražské parkování se mezi ně nenaučíš.
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: Promiň, jako matka s nervama velmi často v kýblu to chápu, ale fakt mě ta představa rozesmála :)

    GIO: Ano ano, Drtinka je nejlepší autoškola, díky z ani. Minulý týden jsem zaparkovala s Caravellou na Národní za plného provozu do tak těsného místa, že bylo na každé straně pár čísel. Připadala jsem si jako mistr světa :))
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAMPA: tak to bych se podelala strachy. Dotedka vidim policajty, vim, ze jsem nic neprovedla a mam stazene pulky. Vtipne je, ze mam sluzebni auto, najezdim hodne a muj drahy si ho obcas pujcuje vecer na nejake pojizdeni, tak uz ho kontrolovali dvakrat i dejchal. Jednou mi sel preparkovat, protoze jsme meli nakladat tezke veci, ja rikam, papiry si ani neber, uz je mam v kabelce, on rikal, hele, objedu blok, to uz si je vezmu radsi... a lup ho, cihali za rohem.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: povídám, byla to jednosměrka a parkovalo se jenom vlevo. Takže doleva to umím jako z partesu. Zato doprava, to je jiná věc. :-D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Gio - no on u me zastavil s kolegou, co tam jako vyvadim a ja ze se bojim vyjet. za mnou stala naka silená kára a ja s Fáčkem. bala jsem se , ze ho bouchnu. no tak jim to rikam, ze mam cerstve ridicak a jestli by mi nemohli pomoct.
    nejlepsi bylo, ze za mnou jeli z vinohrad az na cernak...:DDD
    GIO
    GIO --- ---
    heeh tak to ale nesmis rikat cajtum.))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Gio - tak to je fajn, ze uz ti to jde bez problemu....ja jednou poprosila policajta, kterej u me zastavil a koukal, jak tam sachuju s autem, jestli by mi nevyjel /mela jsem par dni ridicak uplne ztracena/ a on mi rek, ze ne, ze si musim poradit sama. nak sem to dala, ale jako prihlizejicich nakonec bylo hodne a nedivila bych se, kdybych se objevila na youtube atd...:))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Madietta - jaj tak to je blby, ale to bych ani nebrala ./jako slepice/.. byla si unavena , dítko zlobilo a stalo se!!!
    tak to se pak mrknu na naky ty videa, potrebuju to jako sul.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KAMPA: jak si najet a kdy jak točit, o tom je dost instruktážních videí na netu, já se to podle toho učila.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jo a pro pobavení (i když projevy soucitu bych také ocenila :-))) - minulý týden jsem si nabourala auto. Poprvé za čtyři roky řízení a zcela jako pravá buchta za volantem. Parkuje se u nás u zídky, já stála čumákem k zídce. Syn, který celé ráno zlobil a na kterého už jsem byla vytočená, dostal vzadu parádní hysterák. Já se vytočila ještě víc, zařvala na něj, trhla sebou, omylem pustila prudce spojku, než jsem měla přeřazeno. Roztřískanej světlomet, rozbitá vzpěra a promáčknutej nárazník mě přišly na 7 tisíc. Už dlouho jsem si nepřipadala tolik jako blbá slepice.
    GIO
    GIO --- ---
    KAMPA: jak pise TIMA, nouze naucila dalibora housti. my mame pred praci tak neuveritelne blbe podminky pro parkovani, ze to clovek chca nechca natrenuje, doporucuji.) dneska uz zajedu vpodstate kdekoliv, ale asi dvakrat se mi stalo, ze v tom stresu, kolik aut za mnou stoji, jsem zkratka po nepodarenem pokusu tam zacouvat vylezla z auta, sla za tim co byl prvni za mnou a porosila , zda by mi tam v ramci uspory casu nezajel.) a vzdycky zajel.) a ted uz to nepotrebuju))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hlavne je asi dost dulezity vedet jak si najet. zhruba kde presne zastavit, aby tam clovek mohl vjet a taky jak kroutit volantem. minule mi s tim pomahal nakej chlapek, co sel kolem a jak jsem hezky zaparkla!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam