• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JYRKAElektronické knihy - tvorba a příprava
    Jak vytvořit elektronickou knihu, tipy / triky. Předávání zkušeností za účelem zlepšení kvality knih Ideální zdroj informací zde: http://www.digitalbookworld.com/resources-going-from-indesign-to-ebook/
    rozbalit záhlaví
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZOIDBERG: Pouzivam ho a mam ho rad :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JYRKA: Nepiš tady prosím to sprosté slovo Apple!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZOIDBERG: ještě si můžeš koupit Maca, do něj Pages. Ten má export přímo do ePUBu.
    Pak zjistíš, že zlatej Atlantis a prodáš Maca i s Pages :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JYRKA: Díky moc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZOIDBERG: slova kolegyně: musí být ukotvené v textu a ne napevno na nějakém místě - Atlantis se snad už defaultně otevírá v rozložení pro webovou stránku a neví, kde ty obrázky ukázat, tak je tam nedá
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: No tak to LO prubnu, za to nic nedám. Další texťák do sbírky :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Je to tak. Většina vývojářů přešla od OO k LO. Neoficiálně je mezi uživateli považován LO za nástupce. Důvody jsou na delší povídání.
    FERRYH: Podle mých zkušeností zaostává pouze ve velikosti slovníku, tesauru a absenci Santiho ebook maker. Zato má Pastierikovy pluginy. Přepínání stylů za chodu pro LO je. Do úrovně pokročilé sekretářky je ovládání stejné.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Jo a Libre Ofice asi bude lepsi varianta ... zda se mi ze Open Ofice zaostava v aktualizacich ...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tak tak... a jedna z mala skutecne moznych Free nahrad k placenemu Office od Gatesovcu, co k necemu skutecne i je... ovsem ovladani tak moc pohodlne nema, co do prace se stylama .. (nazor zavileho Wordaka... ac dlouho odolavajiciho a nakonec presvedceneho na ebookareni :))
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZOIDBERG: Není. Je i pro Widle. a pluginy jsou stejné.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Není to výhradně linuxová věc?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ale ty bys mozna mohl zkusit ten OO/LO ne? doc, docx nacita vetsinou velice dobre a bez chyb zachovava formatovani a jen obcas jinak nastavi obrazek... tomu se da ale vyhnout ... a pak by to snad slo exportovat do epubu docela dobre pres OO/LO misto toho atlantisu ne?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nastesti to znova sazet vetsinou nemusim tam kde to delam pres Indesign... dostanu primo .indd-a :o) a s doc ci docx ci odt si s jistejma obezlickama poradi dokonce i ten Calibre... jen se to asi nejak musi umet... a to ja jsem linej - Calibre nesnasim :)) tazke nechavam ty konverze do cteckovych formatu jinej ebookarum... vetsinou to delaj slusne a s prehledem.. rikame jim ebookari-konvertaci :o)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FERRYH: Hm, nasázet to odznova v Indesignu, to je zrovna ta delší cesta.. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    sakris :)) jeste kdyby OO/LO umel poradne formatovat ebooky jako Word a mel ty Santiho ebook makra ... bych snad na nej i presel :)) takhle.... radej jeste chvili budu Word konzerva :)) a pracne to prevadet tretim softikem... :))
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: LO/OO plugin, AbiWord přímo.
    ať neopisuji
    Jak vytvořit elektronickou knihu ve formátu EPUB - Linux E X P R E S
    http://www.linuxexpres.cz/software/svobodny-software-pro-vytvareni-spravu-elektronickych-knih
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    kdyby byl Adobe Indesign treba jen trosinku slusnej k doc, docx, odt importum a zachovala by formatovani z tech formatu, tak bych skoro rekl, ze je to mozna nejlepsi nastroj na export do cteckoveho formatu pres epub ... tahle fakt nevim.. asi nic... :o((
    Nema nahodou nejnovejsi Word 2013 nebo LO/OO nejakej fikanej export do epubu take? tim by se ledacos resilo... z epubu jde pak docela slusne udelat skoro jakejkoliv jinej cteckovej format... coz asi i JYRKA potvrdi jako mozna nejmensi zlo ...
    Ja jsem z velkou nechuti nedavno zkusil, tak casto doporucovane exportovani do html a pak z toho delat cteckove formaty a zjistil, ze TUDY cesta urcite nevede!

    treba to caste zmizeni celych obrich useku kurzivy z naprosto nepochopitelnych duvodu ... me utvrdilo v tom, ze html bud tohle neumi nebo ruzne editory a sazeci apps neumej html ... kazdoapdne at tak nebo tak html je natolik problemovej zdrojovej format pro ebooky, ze tohle nedoporucim ani svemu nejvetsimu nepriteli a rivalovi co taky dela ebooky... :o) a to ty nejsi!! :))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    JYRKA: Já asi počkám, až nebude mít dovolenou, a pak se tě optám znovu... Ale díky za odpověď. Docela mě to štve, připadá mi, že tvůrci čteček myslí hlavně na lidi, kteří to mají na beletrii, maximálně s titulní obálkou, ale jak děláš něco ambicioznějšího, a chceš tam naflákat větší množství obrázků a tabulek, tak je problém. Nejdřív udělat slušný dokument ve Wordu, pak to nějak korektně prohnat konvertorem a pak si stejně čtečka udělá s obrázky, co chce... To je pak těžké být optimista věřící v to, že e-knihám patří budoucnost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZOIDBERG: to je vlastnost. Nepamatuju si přesně proč, ale souvisí to s ukotvením obrázků a způsobem jejich vložení do textu.
    Někde to najdeš v helpu. Kolegyně, která to u nás umí, tak má dovolenou, tak sorry za povrchní odpověď.

    Jo a pak Atlantis taky neumí tabulky :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Existuje nějaký důvod, proč by mi Atlantis Word Procesor neměl/neuměl zobrazovat obrázky ve wordovském dokumentu - jde o celkem malé jpegy, nic exotického - neumím si to vysvětlit.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    FERRYH: děkuji pěkně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam