• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    PISTA1: jo, aha. To je vidět až dost vzadu, rám jsem nedošla :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SILVEIG: No však jo, ale místo toho aby k nim byl zespodu přístup vzduchu, když už jsou narvaný za pohovkou. Tak i pohovku obložila tak, že cirkulace vzduchu není možná.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    TOBIAS: já tedy nakoukla bez zvuku, ale radiátor je videt za nimi a na místě krbu asi obvykle radiátory nejsou (ty bývají pod okny).
    Ale jinak je to hnus, to zas jo.
    CNV
    CNV --- ---
    TOBIAS: Nebyla ta paní dřív výtvarnice kulis nebo tak něco? Protože nutno říct, že s tím polystyrenem, barvama a příborovým nožem odvedla dost solidní práci.
    TOBIAS
    TOBIAS --- ---
    Chudák paní se snaží ušetřit tím, že si vybaví byt z nevkusných polystyrenových maket, který by byly hnusný i s použitím skutečného materiálu, a zabarikáduje si tím sajrajtem, kterej výborně izoluje, oba radiatory, takže protopí dvakrát tolik.

Krb z polystyrenu | Prima
    https://prima.iprima.cz/porady/vychytavky-ladi-hrusky/krb-z-polystyrenu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak problém počtu koupelen mají i v Americe :)

AIJA
    AIJA --- ---
    ETERNITY:
    Tady mi asi nejvíc vadí ty průchozí pokoje. Určitě bych ty jedny posunula do jídelny. Kdo by chtěl, aby se mu couralo cokoliv..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    z Terryho bytu se mi zkroutily prsty na nohou :-D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    (ale taky mi tam visi na haku kolo, aby to nemela tak luxusni:))
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    DEEFHA: A v ni je !!pozor!! splachovaci hajzl!:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ETERNITY: Tyve boží, kočka má vlastní záchodovou místnost! :-D To by ty naše čtyři taky určitě ocenily, leč místa u nás není nazbyt...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: Byt Angličana Terryho je stejné kumbálkové i logistické peklo.
    Já uznávám praktičnost více záchodů, jakož i nějaké technické místnosti, kde jsou ty kýble, smetáky a kočičí hajzlík, nicméně průchozí pidipředsíňka do pokoje? Zbytečný kumbálek, který bere prostor. Šatna, která objemově zabere skříň a průchod kolem skříně? Zbytečný kumbálek - skříň ke stropu a průchod bude součástí pokoje, který bude o to větší. Nebo se ty koupelny dají pořešit jinak, než že sedíš na míse, umyvadlo máš tak příhodně, že si umyješ zuby a rovnou si můžeš osprchovat nohy ve sprcháči - jako že by byly větší, aby se v nich dalo otočit.

A moje současná ložnice zahrnuje tak nějak akorát uličku okolo postele, což mě každý, každičký den vytáčí.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLONDYNKA: jednoho krasneho dne bude misto kociciho WC sprchac a zborim kancl/servrovnu.
    Wait.... vlastne... jednoho krasneho dne se odstehuju na mlyn a budu chovat ovce!!

Ne, vazne... mi staci delit zachody na "damske" a "panske". Vsichni to respektuji a jsou s tim v pohode. Kdyz jeste pribyde panska sprcha, musi to stacit. Vlastne nam to staci uz ted. Z Terryho kumbalu mame tak akorat klaustrofobii.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ETERNITY: O cenách v Ostravě docela vím, bydlí tam celá moje rodina. Mluvím obecně. Pokud jde o to, jak to máš ty, mně by počet sociálních zařízení silně nestačil. A pokud máte návštěvy, no tak to už vůbec ne, to raději Terryho řešení.
    Vím, o čem mluvím - vyrostla jsem ve starém obřím rodinném domě, kde byla jedna koupelna a jedno WC, jedno WC přibylo, když jsem se už pomalu stěhovala pryč. Pak jsem bydlela v různých podnájmech s různými společnými zařízeními, pak sama, a jakmile jsem měla rodinu, bylo pro mne naprosto zásadní mít dostatek WC a koupelen. Imho je to pro kvalitu bydlení mnohem důležitější nežli spousta jiných moderních fíčur.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLONDYNKA: Jenze tady jsme v Ostrave. Za tu cenu bys mela vilu se ctyrmi garazemi a zimni zahradou. Ne spoustu malych a nepouzitelnych kumbalu nazvanych "pracovna". Notabene pro cloveka, kteremu je petasedesat a bydli tam sam. Ostatne i majitel pochopil, ze se vydal s tou rekonstrukci spatnym smerem, jinak by to neprodaval.

Jen pro ukazku - jak to mame resene my - zijeme ve trech dospelych, diteti, kocce a n+1 nahodnych pristehovalcu (pratel).
    Jedine, co me nebetycne sere, je vzdalenost jidelny od kuchyne.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Ono jako jo, je fajn, když jsou velké místnosti, mám ráda spoustu přebytečného místa na kytky a tak, jenže v dnešní době postavit fakt velký barák znamená mít strašlivou hromadu peněz, takže je pochopitelné, že si lidi stavějí ty kumbálky. Že v nich chtějí mít koupelny a šatny, to naprosto chápu, a že si kvůli tomu raději zmenší pokoje, to chápu taky, no.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA: Imho se velikost místností docela přeceňuje, zejména pokud jde o ložnice. Když je to celorodinný obývák, OK, ten by měl být dost velký, ale jinak netřeba.

GENTIANA: asi jsem to špatně pochopila, měla jsem za to, že se diskutuje byt Angličana Terryho.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GEISHA: no, rodice maj barak, kde jsou dve koupelny a tri zachody. A teda zachod hned u vylezu na zahradu, v dosahu garaze, je bezva vec, kdyz jsi zamatlana od hliny. K simultannimu vyuziti doslo, pokud vim, pouze jednou, kdyz jsme se spolecne otravili jidlem, ale ono se to hodi treba proto, ze nasi maj barak na patra. Ne, ze by se nedalo furt behat po schodech, ale bez te nutnosti je to proste pohodlnejsi.
    ETERNITY: dalsi sbirka kumbalu :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: v tomto konkretnim pripade nemozna dispozice, dyt to pisu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLONDYNKA: pokud na to je rozumné místo a zachová to přiměřenou velikost místnosti, pak ano. Tady se nestalo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA:
    GENTIANA:
    ETERNITY:
    Hele, co přesně vám přijde pekelného na bytě, kde je více koupelen, popř. šaten? My jsme měli byt 115m2 s klasicky jednou koupelnou a WC, v domě jsem zejména trvala na tom, že budeme mít tři WC a koupelny a kdyby tam bylo ještě o jednu víc, nebylo by to na škodu. O šatnách nemluvě, těch není nikdy dost, vlastně jakýchkoil úložných prostor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam