• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    GECKO
    GECKO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Atelier snese ledacos asi.. jestli to teda vůbec někdo kolaudoval.

KATIA: Jasně.. to co je ta chodba byl jeden prostor, a tam, co jsou ty kotce nebyly příčky a byly to další dva prostory, oddělený tlustou zdí. Jesti v ní už byly ty díry nevím. Okna byly na průchozím ochozu. Celý to bylo přístupný ze směru vchodu. Někdo to kreativně přepažil nějakýma tenkýma příčkama a udělal kotce.
    MAR_TINA: Ne, protože z obou stran tý chodby (kuchyně) jsou tlustý zdi s těma průlezama (nebo možná sloupy a mezi nima stoupačky).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: něco mi říká, že ač z betonu, stojí to na vodě. Ještě pár let od prodeje bych se bála, že to někdo dá k osudu a bude chtít vrátit peníze.
    I těm moldavcům bych se to bála pronajmout, jeden si zapálí v posteli a je to.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GECKO: By mě zajímalo, jako co to kolaudovali, nebytový prostor je široký pojem, a i ubytovací jednotka snad musí něco splňovat. Pro bydlení je to spíš nepřípustné. :-)
    GECKO
    GECKO --- ---
    KATIA: Co na tom furt nechápeš... vysoký pabelák vyrůstá na stavbě, ve který jsou zřejmě garáže a nějaký další prostory a ve spodku toho paneláku je betonová konstrukce, na který to stojí... dřív tam byl sklep nebo něco takového a ty zdi s dírama tam byly vždycky, stojí na tom X pater paneláku... a někdo tu temnou díru předělal na "bydlení" a zkouší draho prodat. Nic nezazdíval, naopak asi proboural ale statik mu vetší díry prostě nedovolil, tak z toho vzniklo tohle...

Blbý je, že ty pokoje jsou tím pádem v podstatě nevyvětratelný.... za mega za pokoj to je IMHO úlet i na Prahu
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: přesně. nechápu, že nejsou normální dveře aspoň z jedné strany (buď zevnitř z chodby a nebo teda zvenku z té lodžie, ochozu nebo co to).
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: Pravdu máš.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: imo sklepy...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: Tu pricku nedostavovali, ta tam byla vzdycky. Byl to mnohem vetsi prostor (rekneme 160m?) ktery rozsekli napul. Videla jsem takove pradelny a o par ulic dal je tusim ve stejnem prostoru dneska cukrarstvi. Okna to nikdy nemelo a proto se tam musely dodelat svetliky na ochoz s plotkem - soucasne vchody na balkon, balkony zaslili do typu oken. Na cely ochoz se dalo jit jen z chodby celeho baraku, ta bude pravdepodobne nekde pred vchodem kuchynky. Jestli na druhe strane zustala obyatelum bytu pradelna/susarna/kocarkarna, nebo se nekde po realitach pohybuji dalsi ctyri pokojobyty, kdo vi...
    A mozna je to uplne jinak, ale fakt mi prijde, ze je to ono. Sirsi stavba obcanske vybavenosti, ze ktere vyrusta panelak.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: pracka je na spolecne chodbe, ne v bytopokoji.
    Teprve bytopokoj odpovida stylu "kocka leze dirou". Koupit vsechny ctyry mistnosti, uz to dava snad nejaky smysl, ale ne za ctyry mega a ne v te lokalite.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ATUARFIK: Fuj! Z těch fotek se mi zase ozvala klaustrofobie.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ATUARFIK: odmítám této myšlence uvěřit.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Fíha, vy máte s těma průlezama pravdu! Vchod do každého pokoje jsou dveře + za nima průlez pro psa. Teprve teď to vidím z fotek u toho inzerátu, kde je to nabízené jako celek. No tak to mi ho teda vyndej.
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/4+1/praha-krc-sturova/1559006812

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: jako... chápu. Já už viděla ukrajinských ubytoven.
    Chápu původní nebytový prostor buď celek 78 m2 nebo to byly dvě místnosti a nějaké záchody.
    Rozdělili to příčkama na 4 pokoje neodpovídající žádné normě. Příjemně překvapuje sprcha a záchod pro každého.
    6 tisíc a víc Kč/ za měsíc za pokoj, východní cizinci platí tak 3 tis. za postel.

Ale pořád nechápu, proč tou příčkou zazdili okenní zeď a udělali tam tlustý tunel na vzniklý jako balkon.
    Co je v té předokenní příčce? Proč má 60 cm?

Jo a taky nechápu, jak může být legálně prodáván podíl na tomhle. Celý, ok, ale podíl?

A teda fotka č. 3 vypadá, že i do pokoje se leze tunelem.
    A na f. 9. to vypadá, že do obou zadních pokojů se leze tunelem.
    Rohožka do not enter pěkně popisuje situaci.

je to nějaké zařízení k držení otroků? Denní světlo za odměnu?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Asi prvek "provokujeme statika". :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: A všechno ostatní na té dispozici chápeš, jo? :)))
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KATIA:
    ATUARFIK: Kuchyně je společný prostor, ze kterýho vedou čtyři metrový čtverce do jednotlivých místností. Je to vidět na fotkách 5, 7 a 8.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: já pořád absolutně nechápu to zazdění balkona a zrušení přístupu denního světla. Nebyla to dřív jedna dlouhá místnost bez balkona s oknem? Nebo teda místnost s prosklenými dveřmi na zasklenou lodžii?
    Tolik otázek.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ale vždyť dveře to normálně má - ta díra je na druhém konci a vede na balkon.

KATIA
    KATIA --- ---
    JAKE_UP: proc myslíte, že vchod není normálně z nějaké chodby do té kuchyně?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: Jo, jediný vstup je ta díra. Jak tam dostali třeba pračku, když "Kvůli statice domu není možné tento vstup do pokojů a zimních zahrad zvětšit." ví čert.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    ATUARFIK: Řekl bych, že student půjde raději do spolubydlení, než aby kupoval noru se sdílenou kuchyní za mega.

Spíše si dovedu představit tam natáčet nějakou hodně absurdní reality show.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam