• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: to všecko dává smysl, ale pořád mi uniká proč aspoň někde nebyla možnost udělat ty dveře :-) pokud to byly sloupy, tak mezi nima, nebo aspoň normální vstup z balkonu, pokud se třeba přicházelo z nějakého ochozu....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KATIA: pokud na tom sedí panelák, může to být nejen obvodové nosné zdivo, ale i "sloupy" na zvýšení únosnosti konstrukce.

A jak psala Eternity, "balkon" je část, která byla venku a někdo ji dozdil.

A taky v tom vedou pravděpodobně tlusté stoupačky a sítě.
    O tepelném komfortu bych hodně pochybovala. ale netuším, jestli pekelný horko (spíš) nebo v létě zima.

KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: pokud ale dodělal příčky, tak ty nejsou nosné a mohl do toho dát dveře, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KATIA: katakomby byly asi jedna velká místnost s přístupem od vstupu té kuchyně nebo větší a pak to někdo rozpříčkoval.
    Původní zdivo bude asi toto - modré

KATIA
    KATIA --- ---
    GECKO: I sklepní mistnost potřebuje nějaký vstup, ne? tohle jsou nějaké katakomby bez přístupu, to mi není jasné, jak vzniklo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: něco mi říká, že ač z betonu, stojí to na vodě. Ještě pár let od prodeje bych se bála, že to někdo dá k osudu a bude chtít vrátit peníze.
    I těm moldavcům bych se to bála pronajmout, jeden si zapálí v posteli a je to.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GECKO: By mě zajímalo, jako co to kolaudovali, nebytový prostor je široký pojem, a i ubytovací jednotka snad musí něco splňovat. Pro bydlení je to spíš nepřípustné. :-)
    GECKO
    GECKO --- ---
    KATIA: Co na tom furt nechápeš... vysoký pabelák vyrůstá na stavbě, ve který jsou zřejmě garáže a nějaký další prostory a ve spodku toho paneláku je betonová konstrukce, na který to stojí... dřív tam byl sklep nebo něco takového a ty zdi s dírama tam byly vždycky, stojí na tom X pater paneláku... a někdo tu temnou díru předělal na "bydlení" a zkouší draho prodat. Nic nezazdíval, naopak asi proboural ale statik mu vetší díry prostě nedovolil, tak z toho vzniklo tohle...

Blbý je, že ty pokoje jsou tím pádem v podstatě nevyvětratelný.... za mega za pokoj to je IMHO úlet i na Prahu
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: přesně. nechápu, že nejsou normální dveře aspoň z jedné strany (buď zevnitř z chodby a nebo teda zvenku z té lodžie, ochozu nebo co to).
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: Pravdu máš.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAR_TINA: imo sklepy...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: Tu pricku nedostavovali, ta tam byla vzdycky. Byl to mnohem vetsi prostor (rekneme 160m?) ktery rozsekli napul. Videla jsem takove pradelny a o par ulic dal je tusim ve stejnem prostoru dneska cukrarstvi. Okna to nikdy nemelo a proto se tam musely dodelat svetliky na ochoz s plotkem - soucasne vchody na balkon, balkony zaslili do typu oken. Na cely ochoz se dalo jit jen z chodby celeho baraku, ta bude pravdepodobne nekde pred vchodem kuchynky. Jestli na druhe strane zustala obyatelum bytu pradelna/susarna/kocarkarna, nebo se nekde po realitach pohybuji dalsi ctyri pokojobyty, kdo vi...
    A mozna je to uplne jinak, ale fakt mi prijde, ze je to ono. Sirsi stavba obcanske vybavenosti, ze ktere vyrusta panelak.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: pracka je na spolecne chodbe, ne v bytopokoji.
    Teprve bytopokoj odpovida stylu "kocka leze dirou". Koupit vsechny ctyry mistnosti, uz to dava snad nejaky smysl, ale ne za ctyry mega a ne v te lokalite.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ATUARFIK: Fuj! Z těch fotek se mi zase ozvala klaustrofobie.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ATUARFIK: odmítám této myšlence uvěřit.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Fíha, vy máte s těma průlezama pravdu! Vchod do každého pokoje jsou dveře + za nima průlez pro psa. Teprve teď to vidím z fotek u toho inzerátu, kde je to nabízené jako celek. No tak to mi ho teda vyndej.
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/4+1/praha-krc-sturova/1559006812

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: jako... chápu. Já už viděla ukrajinských ubytoven.
    Chápu původní nebytový prostor buď celek 78 m2 nebo to byly dvě místnosti a nějaké záchody.
    Rozdělili to příčkama na 4 pokoje neodpovídající žádné normě. Příjemně překvapuje sprcha a záchod pro každého.
    6 tisíc a víc Kč/ za měsíc za pokoj, východní cizinci platí tak 3 tis. za postel.

Ale pořád nechápu, proč tou příčkou zazdili okenní zeď a udělali tam tlustý tunel na vzniklý jako balkon.
    Co je v té předokenní příčce? Proč má 60 cm?

Jo a taky nechápu, jak může být legálně prodáván podíl na tomhle. Celý, ok, ale podíl?

A teda fotka č. 3 vypadá, že i do pokoje se leze tunelem.
    A na f. 9. to vypadá, že do obou zadních pokojů se leze tunelem.
    Rohožka do not enter pěkně popisuje situaci.

je to nějaké zařízení k držení otroků? Denní světlo za odměnu?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Asi prvek "provokujeme statika". :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: A všechno ostatní na té dispozici chápeš, jo? :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam