• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ATUARFIK: slusni lide tomu rikaji horror vacui.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ZUZKAOU: "Nevyužité místo" tvl!
    kenofobie - ABZ.cz: slovník cizích slov
    https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kenofobie
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Z pokojovkového FB

SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: ty barvy, to bylo peklo už před zdí!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MONI: no, jestliže má nějaká firma nebo instituce standard "hodně záleží, na koho natrefíš", tak fakt nemám chuť to riskovat
    MONI
    MONI --- ---
    KURE: SEDELAVLOKALE: řekla bych, že hodně záleží na koho natrefíš. My máme kuchyň z Oresi na Letné a ta paní tam tehdy byla úžasná - měli jsme více než tři 1-2 hodinové konzultace, mezi kterými mě nechala ještě leccos promyslet a změnit, takže s kuchyní jsem spokojená maximálně, i s kvalitou provedení. V jiných studiích si vzali rozměry a po týdnu nám předhodili nějaký jejich návrh, např. pán z Gorenje mi nutil vyvýšenou myčku umístěnou hned u zdi a byl uražený, že to tak nechci...
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    ALENNAI: Úplně vidím, jak si jde vzít jednu konkrétní krabičku s čajem a všechno se to na něj sesype a takhle se to stane několikrát denně.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    V ORESI ti konzultanti, nebocotoje, vědí o kuchyních uplné kulové. Kamarádka se tam jednou nechala zaměstnat, protože chtěla něco kreativního a asi si to představovala, jakože bude dělat bytovou dyzajnérku. Prohnali je nějakým primitivním školením, že zbytek se naučí za provozu .. prý v podstatě vařila z vody a brzy se na to vykašlala, protože si před klientama připadala jako blázen.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JASMINOVA: my těch studií taky oběhali vícero, a co mě teda naprosto fascinovalo, bylo, v kolika z nich měli ty vzorové kuchyně smontované blbě. A to nemluvím o věcech jako urvanej šuplík (i když co to vypovídá o kvalitě kování, že), ale viditelně křivě sesazené dveře skříněk a tak. U takových jsem si nebrala ani katalogy, natož nabídku, protože když si neohlídají showroom, tak jak pak asi bude vypadat kvalita montáže u zákazníka.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DISONANCE: jednou sem byla na navsteve u kamarada, kterej mel maminku malickou a tatinka velkyho.
    sporak meli nizko (pro me az neprijemne nizko), jednu pracovni plochu ve stejne vysi, druhou pracovni pochu vejs (pro me az skoro neprijemne vysoko).
    tam sem to naprosto chapala. kdyz sou rodice od sebe pul metru, tak i dve pracovni plochy v ruznejch vejskach davaj smysl.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JASMINOVA: já měl (před mnoha lety) dobré zkušenosti se studiem DIZ - bylo to za rozumné peníze a bylo to přesně, jak jsem řekl. Jenom se trochu bojím, že ten starý pán, co mi to dělal, už tam nepracuje (a ten výkres byl krásný, rukou, musel jsem to ocenit)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JASMINOVA: v drtivé z těch asi pěti co vyzkoušela. Ať nekřivdím všem.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    SILVEIG: Mně se nelíbila už úvodní schůzka, ale přítel že chce cenu pro srovnání, já tam jít nechtěla. Ono tehdy v prvním trimestru se mi bránilo nějak blbě, nevím ani proč. Po pár snahách vzdorovat jsem to vzdala a jen sledovala, co ještě přijde.
    na další schůzku jsem už poslala přítele. Přišel o 10 minut dřív, paní řekla, že to ještě nemá a za těch 10 minut to před ním nakreslila a spočítala. Vrátil se extra nasranej. Podotýkám, že tam ještě ke všemu dala jiné materiály, než jsme si dohodly.

Nakonec jsme skončili u truhláře, který to udělal víceméně přesně jak jsme chtěli, a když jsem se bavila s kolegyní v práci, říkala, že v drtivé většině kuchyňských studií měla stejnou zkušenost.

IKEU jsem tu měla a už znova nechci. Ale je to relativně levné..chápu.

KURE: Heh..kdysi jsem v kuchyňském studiu dělala, vše se cenilo dráž, aby se mohla dát 30% sleva, platná jen měsíc. Zpravidla je to tak, že cena po slevě je relativně reálná s tím, že 50% stojí materiál a zbytek, to co se platí po dodání/předání kuchyně, je práce, náklady na kancelář, doprava apod..
    KURE
    KURE --- ---
    SILVEIG: jj presne, Ikea se ti muze nebo nemusí líbit, ale není tam žádnej bullshit. Vidis presne co muzes mit a co to bude stát.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Já tedy moc nechápu, proč si třeba JASMINOVA u školené paní prostě nedupne "naceníte to takhle, nebo jdu pryč". Obvykle to funguje, ač dělaj držky, že tedy jsem divná.

A ad KURE chápu, že Ikeu každej nechce a je dost hejtovaná, ale na tohle funguje skvěle. Ceník je jasnej, můžeš si to sestavit podle sebe (můžeš si hýbat výškou jak je libo) a ještě když za dva roky zjištíš, že tahle skříňka by byla lepší se šuplíkama, tak to není problém. My do ní šli tedy hlavně kvůli ceně, (protože velká kuchyň a na něčem se u rekonstrukce ubrat musí), ale teď velká spokojenost.
    KURE
    KURE --- ---
    PASTEL: ja vim.
    Ale když jsem se ptal, proč teda ten kus s dřezem je vejš jen o 5cm, když je dřez hlubokej 17cm (argument byl že abych dobře dosahl na dno), tak jsem nepochodil.
    A pak mě zajimalo proč neumí udělat celou linku vyšší, když je tak zajímá ergonomie. A názorně pánovi (Oresi) ukázal, že pro mých skoro 190cm jsou všechny ty plochy nepohodlně nízko. Zase nic.

A pak mě vytáčí cenotvorba. Ceník nechtějí ukázat, musí to "zpracovat". Listová cena vyjde 350k, ale díky 50% slevě tady, a 15% kterou jsme pro vás speciálně vyjednali a 5% protože je úterý, je vysledek 100k. A když řeknu, že to samý mi vedle dali za 90k, tak na tom ještě "zapracujou" a eště uberou, nebo přihodí nějakou věc "zdarma". WTF? To tu cenu odhadujou podle xichtu a hodinek? Vždycky jsem si připadal jako že mě chtějí okrást.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KURE: Ježiš asi protože dřez musiš mít vysoko, aby sis nepocákal břicho, když něco meješ a sporák zas nízko, abys viděl do kastrólu. A pak taky když máš tmavý dvířka tak musíš mít světlý korpusy a naopak, to dá rozum. Ne samozřejmě si dělám prdel, ale tohle jsem se dozvěděla jako seriozni informaci od pána, co mi ho doporučili na kuchyň.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    KURE: mně zas paní řekla, že se celý rok školila, aby mohla navrhovat. Přišla jsem tam s vlastním návrhem, chtěla jsem jen cenu. Řekla mi že je celý blbě, navrhla si to podle sebe, nacenila a já pak šla jinam.
    Podotýkám jen, že jsem architektka. To jsem jí ale neřekla.
    KURE
    KURE --- ---
    GREW: to řešíme výšku obecně, ne fakt že každý kus je jinak vysoko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam