• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    PLOMBDENTIST: Tady paní neustále zmiňuje při výběru materiálů, jak to musí být dokonalé, vše ladit, nechává si poslat tuny vzorků od střešních tašek po kusy kamenů a neustále zmiňuje, jak nehodlá dělat kompromisy. To si vždycky v duchu říkám: "tak hlavně aby sis na to taky vydělala, ty pindo!".
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: To jsem si taky říkal, ale co jsem pochopil, tak spolu bydlí přes deset let, takže pán už asi víc, co má doma.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: nebo dojde k tradiční situaci jeden víc vymýšlí, jeden (na to) víc vydělává a rozvod nastane dřív než kolaudace.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GECKO: "Krok po kroku spějeme k vysněnému hradnímu interiéru s moderními prvky"

Podle mě jim prostě musejí dojít prachy. Nebo to bude ratejna s veškerým interiérem z Hornbachu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAR_TINA: tak vis jak, za tri litry to bude urcite odflaknuty. Je treba najit agenta s teplou vodou, co jim to proda za 50 i s pohadkou (a najme nekoho za ty tri litry).
    GECKO
    GECKO --- ---
    BASIK:
    ETERNITY: By mě zajímalo, jestli tyhle plánované do toho jejich megasídla https://www.instagram.com/p/CMP-t4ILhq6/ budou taky PUR. Obrázky jsou jen vizualizace. Jestli mají 24x26cm, tak to jsou děsný baga a na to, že jsou taky falešný, protože konstrukce vlastní střechy bude skrytá to je taky pěkná pakárna. A ty dva sklony, co vymyslel její úžasnej manža by ve mě teda při každým pohledu vyvolávaly děs, že se ta šílená střecha, co si navrhli sami začala hroutit...

BTW, až včera jsem dočetl na svepomocí, že nenašli architekta, tak si to navrhli sami, pak to pro SP nechali překreslit někomu, kdo to neustále dodával s chybama, co oni sami údajně odhalili, nicméně přesto všechno podle takovýho projektu následně začali stavět a mají tak skvělýho a levnýho stavbyvedoucího a dozora, že nejdřív postaví zeď a vylejou ji betonem a až pak je napadne, že to nějak vejškově nesedí a začnou řešit co s tím... to je prostě karma.. ona si to zaslouží... tak nějak čekám, že pokud jim nedojdou peníze, tak to aspoň před kolaudací do základů vyhoří nebo tak něco...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Pozor, píše o tom jako o realizacích a člověk by snadno získal dojem, že to dělala pro nějakého klienta. Fskutečnosti je to všechno u ní doma.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BASIK: Ty me fascinovaly ze vseho nejvic.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Me docela pobavily tramy v panelaku. Z PUR peny :)

JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: z toho závěsu nad záchodem se mi navalilo. Přesně takový byl v mém předchozím bytě po předešlých nájemnících. Úplně se mi vybavila ta ohmataná hněď, co byla po jeho okraji a zhruba uprostřed byla asi 20cm vysoká, protože ho celých pět let rozhodně nikdo nepral a pořád tam pro něco špinavýma rukama hamtal.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY:
    Dobrá, kašlu na svou "kariéru", zahazuju všechny diplomy a jdu makat do Lidlu. Na tu paní nemám.

Tip: Před lepením těžkého PVC na umakartovou stěnu se přesvědčte o dostatečné únosnosti stěny. PVC v dekoru prken ořízněte háčkovým břitem na PVC tak, aby v pohledově zajímavém místě začínalo celou deskou (v našem případě to byla celá deska nad krajem vany).
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    JAKE_UP: ty interiérové realizace na blogu jsou opravdu báječné, hned bych si paní objednala, aby mi online navrhla renovaci bytu. Třeba bych i ušetřila za předraženého architekta.
    Aneb:
    "Závěrečnou tečkou bylo umístění umělé pivoňky, která prostor pocitově zjemnila a nové WC štětky v elegantní a nenápadné černé barvě."

Jako vhled do pro mě jiného světa stránky ale oceňuju. Například v komunikaci s CHKO je skvěle zachycené to naprosté neporozumění na obou stranách.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JAKE_UP: když vidím tu ujetou mega haciendu, tak jsem si vzpomněla, že se nemůžu dočkat, co vznikne tady. Pod těmi prkny jsou něco jako menhiry.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: hahhhááááá
    "Nejnáročnější finačně i výběrem byl hydrogeologický průzkum. Jde o to najít dobrou firmu a ne jen maníka, co si nechá bagrem udělat jeden 1metrový výkop a koukne do díry a má hotovo. Pro správný odhad dimenzování základů je potřeba dělat alespoň několik vrtů o hloubce alespoň 3 metry."

No já to dělám tím kouknutím do díry za tři litry. On totiž sled se líp mapuje na díře než v úzkém jádře. Vrty se dělají tam, kde je potřeba mít zmapované podloží so hloubyk větší, než zvládne lžíce bagru.
    Ale pokud paní chce stavět panelák a je jí velká díra málo nóbl, může si nechat udělat (stejně dobře) za desítku malejma dírkama.
    A jestli jí osoba s odbornou způsobilostí připadá jako maník, co kouká do díry, může si nechat poradit třečba od souseda.

"Všechny nebo některé z těchto činností může zařizovat váš projektant, ale my jsme si raději našli ověřené, zkušené a levné profesionály."
    Jo, protože projektant nedělá ročně na desítce projektů a nemá nasmlouvané lidi, se kterými dlouhodobě spolupracuje. A nemá u nich dohodnuté lepší ceny.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAKE_UP: to je geniální profil, stavíme barák za 10M s 5M rozpočtem, architekt si řek o moc, tak si to kreslíme ve freeSW, what could go wrong a poserou to hned při stanovení nivelace... Nejlepší je ten nářek, že jim CHKO nepovolil třetí štok, okno mohlo mít místo 4*10 rovnou 4*15 metrů!
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Omlouvám se, pokud jsem vyvolal zmatek, ale jde o dva různé domy. Ten hodně rozestavený, u lesa, nesymetrický a celkově hovadsky předimenzovaný je na profilu bydlime u lesa a tady je k němu profil na svepomoci.cz (https://www.svepomoci.cz/stavebnik/866-lucie-a-mirek), kde se paní v jednotilvých příspěvcích rozepisuje o zlé paní ze stavebního úřadu, která ji mluvila do výběru barvy tašek a celkově měla furt nějaké připomínky. Mrcha jedna, v CHKO, co si to dovoluje! Taky na webu o stavbě svépomocí v každé fázi domu popisuje, jak se jí podařilo najít skvělou subdodavatelskou firmu. Má v panelákovém bytě indický koloniální nábytek, vybírá kamenné obklady do domu atd. Já se na výsledek moc těším!

Druhý je stavime_nas_hrad, který shodou okolnosti má podobné průčelí a je to ten ala Aspen. Ten je taky hovadsky předimenzovaný, ale ničím mě nepobuřuje.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    BOYLER: no, ja to dala do uvozovek, protoze to, ze ti fyzicky barak stoji u lesa, jeste nemusi znamenat, ze bydlis u lesa...vis jak
    SITH
    SITH --- ---
    JAKE_UP: ta velká okna nejsou špatný, i se mi vcelku líbí, ale co je velký špatný je ta snaha komplet kopírovat US aspen style chaty pro bohatý lidi z Cali.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JAKE_UP: TVL.. nedalo mi to a ten instač jsem proklikal... no to je mazec... to je tak příšerně strašný... že fakt nevím co k tomu dodat, snad jen to, že ty průsery, co tam popisujou jsou asi způsobený karmou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam