• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: Ja jsem kdysi mela navrhnuty vlastni hrad i s vezi (pravda ctvercovou) a strilnami, castecne oblozene drevem, moderni materialy:) V kazdem z nas je kus silence:)
    Mimochodem po tech venkovnich schodech snad nikdy nikdo nesel.
    KURE
    KURE --- ---
    PRGBEAR:
    ETERNITY: mě se to líbí. teda ten nábytek a volánky ne, ale stavba se mi líbí, a to schodiště je boží!
    kdybych byl bohatej, mám pocit že bych si nechal stavět něco daleko šíenějšího :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ETERNITY: ale ve srovnání s pražskými byty cena není tak hrozná, škoda, že je to hnusný no...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja vidim dve patra, 265m2 uzitne plochy
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PRGBEAR: To bylo krute... ty masivni schody jsou celkem fajn:)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: 200m2 je zastavěná plocha, má to tři patra, do the math...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja na jejich strankach zahlidla neco kolem +/- 200m2. Jestli je teda rec o domu bydlimeulesa.cz.

JAKE_UP: peace, ale mam pocit, ze ti spis vadi nejvic ta zenska :D Osobne mi to nepoburuje a mam na to jiny nazor. Mne tam zarazilo, ze jim ta urednice zakazala kamen a drevo, cimz teda opravdu ted ten barak , proti zelenemu pozadi, bude jeste vic vycnivat.
    Nevadi mi konstruktivni kritika objektu, vadi mi stourani do veci, do kterych nikomu nic neni. Spis bys mel mit pifku na urady :P
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    ETERNITY: proboha... Tam je hnusný snad úplně všechno. Snad by se to uživilo jako bordel.. Nějak úchylně mi to připomíná Riviéru z filmu Anděl s ďáblem v těle...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    OMNIHASH: Děti tam jsou dvě tuším.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MIST: Já ale absolutně neřeším, kde na to vezmou, to je mi vskutku jedno. Ani jim nepřeju, aby to nedostavěli nebo se u toho rozvedli. Jen mě zaráží narpostý kontrast mezi proporcemi té stavby a tím, jak prezentují jejich problémy, výběr materiálu, dodavatelů a podobně. Mají prostě uvažování lidí, kteří pracují s výrazně menším rozpočtem, než který je k dotažení podobné stavby potřeba. Takže jim nic zlého nepřeju, ale očekávám to. To ad 1. Ad 2 - jde o naprosto nevkusný a předimenzovaný objekt, který vzniká na hranici CHKO a drasticky a hlavně trvale mění ráz veřejného prostoru (byť stojí na soukromém pozemku).

Tvojí logikou bychom mohli zavrhnout jakoukoliv kritickou diskusi o čemkoliv, co nám nepatří nebo se nás netýká. O tom, jak se druzí oblékají, o tom, jaké knihy čtou, kam jezdí na dovolenou, jak se stravují. Mají samozřejmě plné právo to dělat tak či onak a já nehodlám nikoho v ničem omezovat. Ale to mi rozhodně nebrání to spolu s ostatníma hyenama tady na nyxu to komentovat, zasmát se tomu nebo i ocenit podařenou. S tvojí logikou by auditka jako módní peklo, peklo v interiérech, vegeta, babicovy dobroty a další vůbec nemohla existovat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: páč Kladno není Malibu,platy jsou trochu jinde, a stěna z porothermu stojí asi jako pokoj z překližky, trámků a minerální izolace. Jak si kdo vydělává je nám celkem putna, ale možnost, že mu u tohodle projektu dojdou prachy někde v půlce, se limitně blíží jistotě a je fascinující sledovat, jek někdo ve třetině stavby zvládnul rozforovat desetiletej budget, aniž by jakkoliv adrseoval ty problémy který se tu třetí den dření, a finanční závazky z nich vyplývající.

MIST: ten barák má 650m2, po tom, co jim návrh na úřadě snížili o patro a zmenšili o dalších 200m2... to je 7000/9000 sqf. To se imho i u vás už počítá za solidní McMansion, pár domů sem ve státech prolez, a podobnejm monstrům se velikostně blížily buď extrémně přehnaný víkendový vily lidí z top 1%, nebo domy pro osmi+člennou rodinu, tohle si buduje bezdětnej páreček, co žil doteď na 50metrech v paneláku.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    VSICHNIMAME: jakasi satisfakce v tom, ze neco dokazali. Dreli (opravdu dreli) dost roku a meli potrebu "ukazat" svetu a rodine (otec te zname furt rikal, ze bez nej a jeho penez niceho nedosahne), ze si to muzou dovolit. Jenze s penezmi neprichazi automaticky vkus. Takze to, ze to "vsem natreli", ukazali touhle potvorou, ze ktere je to vsude daleko.

Dneska bydli o 100 km jinde v dome, ktery ma ctvrtinu podlahove plochy, co ta neprodejna hruza, staje na kone a staje na kone pana domu (draha auta), u kterych uz je jim jasne, ze je to jejich konicek, ktery si budou pestovat a dal do nej investovat.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MIST: to je nejakym hodne ujetym houbickovym zpusobem dobre:)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ETERNITY: jsou to známí, tak se zeptam: co je vedlo k tomu postavit takový barák?
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    CAROLIAN: o takovém "fliperovi" psal už Dick Francis, název knížky jsem zapomněla, on byl architekt šikovný manuálně, zajímavý životní styl.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: uf, ty voe, to se mi úplně navalilo... takové krásné místo u jezera a takovýhle paskvil....
    MIST
    MIST --- ---
    MAR_TINA: tohle je naddimenzovana stavba, hruba, neprodejna -

https://www.zillow.com/homedetails/28835-Rocky-Point-Rd-Polson-MT-59860/116510334_zpid/

V porovnanim s timhle je ten dum "bydlenky" nakonec uplne skvostnej. Zbohatlyho indiana na vas, ten by vam vesnici ozivil :D
    MIST
    MIST --- ---
    ETERNITY: riziko podnikani. To zni, ze na leto mas na mnoho let dopredu vystarano.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MIST: mam z toho smutek, jestli se jim to podari prodat, nebudu mit kam v lete jezdit...
    ... zase na druhou stranu, to se jeste par let neproda (prave proto, ze se maitele jeste nesmirili s tim, ze by veskere jejich pracne vybudovane sidlo, vsechny ty viceprace, investice, nikdo nechtel v plnem rozsahu zaplatit)
    MIST
    MIST --- ---
    ETERNITY: tohle je spravnej dum do pranice :D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Hejty stranou, kdyz se neda prodat predrazene sidlo (a ono se fakt vetsinou neda), teprve az si lidi uvedomi, co to vybudovali, tak je to moc smutny.
    Koupi tohoto baraku prispivate mym znamym na normalni zivot https://www.eurobydleni.cz/prodej-vila-437-m2-hluboka-nad-vltavou/detail/8288965/ ... i sleva by byla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam