• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: Ja jsem kdysi mela navrhnuty vlastni hrad i s vezi (pravda ctvercovou) a strilnami, castecne oblozene drevem, moderni materialy:) V kazdem z nas je kus silence:)
    Mimochodem po tech venkovnich schodech snad nikdy nikdo nesel.
    KURE
    KURE --- ---
    PRGBEAR:
    ETERNITY: mě se to líbí. teda ten nábytek a volánky ne, ale stavba se mi líbí, a to schodiště je boží!
    kdybych byl bohatej, mám pocit že bych si nechal stavět něco daleko šíenějšího :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ETERNITY: ale ve srovnání s pražskými byty cena není tak hrozná, škoda, že je to hnusný no...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja vidim dve patra, 265m2 uzitne plochy
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PRGBEAR: To bylo krute... ty masivni schody jsou celkem fajn:)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: 200m2 je zastavěná plocha, má to tři patra, do the math...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja na jejich strankach zahlidla neco kolem +/- 200m2. Jestli je teda rec o domu bydlimeulesa.cz.

JAKE_UP: peace, ale mam pocit, ze ti spis vadi nejvic ta zenska :D Osobne mi to nepoburuje a mam na to jiny nazor. Mne tam zarazilo, ze jim ta urednice zakazala kamen a drevo, cimz teda opravdu ted ten barak , proti zelenemu pozadi, bude jeste vic vycnivat.
    Nevadi mi konstruktivni kritika objektu, vadi mi stourani do veci, do kterych nikomu nic neni. Spis bys mel mit pifku na urady :P
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    ETERNITY: proboha... Tam je hnusný snad úplně všechno. Snad by se to uživilo jako bordel.. Nějak úchylně mi to připomíná Riviéru z filmu Anděl s ďáblem v těle...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    OMNIHASH: Děti tam jsou dvě tuším.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MIST: Já ale absolutně neřeším, kde na to vezmou, to je mi vskutku jedno. Ani jim nepřeju, aby to nedostavěli nebo se u toho rozvedli. Jen mě zaráží narpostý kontrast mezi proporcemi té stavby a tím, jak prezentují jejich problémy, výběr materiálu, dodavatelů a podobně. Mají prostě uvažování lidí, kteří pracují s výrazně menším rozpočtem, než který je k dotažení podobné stavby potřeba. Takže jim nic zlého nepřeju, ale očekávám to. To ad 1. Ad 2 - jde o naprosto nevkusný a předimenzovaný objekt, který vzniká na hranici CHKO a drasticky a hlavně trvale mění ráz veřejného prostoru (byť stojí na soukromém pozemku).

Tvojí logikou bychom mohli zavrhnout jakoukoliv kritickou diskusi o čemkoliv, co nám nepatří nebo se nás netýká. O tom, jak se druzí oblékají, o tom, jaké knihy čtou, kam jezdí na dovolenou, jak se stravují. Mají samozřejmě plné právo to dělat tak či onak a já nehodlám nikoho v ničem omezovat. Ale to mi rozhodně nebrání to spolu s ostatníma hyenama tady na nyxu to komentovat, zasmát se tomu nebo i ocenit podařenou. S tvojí logikou by auditka jako módní peklo, peklo v interiérech, vegeta, babicovy dobroty a další vůbec nemohla existovat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: páč Kladno není Malibu,platy jsou trochu jinde, a stěna z porothermu stojí asi jako pokoj z překližky, trámků a minerální izolace. Jak si kdo vydělává je nám celkem putna, ale možnost, že mu u tohodle projektu dojdou prachy někde v půlce, se limitně blíží jistotě a je fascinující sledovat, jek někdo ve třetině stavby zvládnul rozforovat desetiletej budget, aniž by jakkoliv adrseoval ty problémy který se tu třetí den dření, a finanční závazky z nich vyplývající.

MIST: ten barák má 650m2, po tom, co jim návrh na úřadě snížili o patro a zmenšili o dalších 200m2... to je 7000/9000 sqf. To se imho i u vás už počítá za solidní McMansion, pár domů sem ve státech prolez, a podobnejm monstrům se velikostně blížily buď extrémně přehnaný víkendový vily lidí z top 1%, nebo domy pro osmi+člennou rodinu, tohle si buduje bezdětnej páreček, co žil doteď na 50metrech v paneláku.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    VSICHNIMAME: jakasi satisfakce v tom, ze neco dokazali. Dreli (opravdu dreli) dost roku a meli potrebu "ukazat" svetu a rodine (otec te zname furt rikal, ze bez nej a jeho penez niceho nedosahne), ze si to muzou dovolit. Jenze s penezmi neprichazi automaticky vkus. Takze to, ze to "vsem natreli", ukazali touhle potvorou, ze ktere je to vsude daleko.

Dneska bydli o 100 km jinde v dome, ktery ma ctvrtinu podlahove plochy, co ta neprodejna hruza, staje na kone a staje na kone pana domu (draha auta), u kterych uz je jim jasne, ze je to jejich konicek, ktery si budou pestovat a dal do nej investovat.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MIST: to je nejakym hodne ujetym houbickovym zpusobem dobre:)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ETERNITY: jsou to známí, tak se zeptam: co je vedlo k tomu postavit takový barák?
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    CAROLIAN: o takovém "fliperovi" psal už Dick Francis, název knížky jsem zapomněla, on byl architekt šikovný manuálně, zajímavý životní styl.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: uf, ty voe, to se mi úplně navalilo... takové krásné místo u jezera a takovýhle paskvil....
    MIST
    MIST --- ---
    MAR_TINA: tohle je naddimenzovana stavba, hruba, neprodejna -

https://www.zillow.com/homedetails/28835-Rocky-Point-Rd-Polson-MT-59860/116510334_zpid/

V porovnanim s timhle je ten dum "bydlenky" nakonec uplne skvostnej. Zbohatlyho indiana na vas, ten by vam vesnici ozivil :D
    MIST
    MIST --- ---
    ETERNITY: riziko podnikani. To zni, ze na leto mas na mnoho let dopredu vystarano.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MIST: mam z toho smutek, jestli se jim to podari prodat, nebudu mit kam v lete jezdit...
    ... zase na druhou stranu, to se jeste par let neproda (prave proto, ze se maitele jeste nesmirili s tim, ze by veskere jejich pracne vybudovane sidlo, vsechny ty viceprace, investice, nikdo nechtel v plnem rozsahu zaplatit)
    MIST
    MIST --- ---
    ETERNITY: tohle je spravnej dum do pranice :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam