• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    GECKO
    GECKO --- ---
    TOOMIX: V bytě je nová elektrika... provedená v lištách a dost prasácky. Navíc bezpochyby bez revize, viz ten vypínač rovnou nad vanou. Dobrý...

DOBYTEK: Odpad vede kolem podle zdi, je tam přizděný soklík, je to vidět na fotce, kde je umyvadlo... ale umístění je fakt originální.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TOOMIX: at se snazim sebevic, tak blbejsi umisteni vany me nenapada. A pak taky, kudy vede odpad?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    TOOMIX: Vožrala vyrazí dveře a zapadne rovnou do vany, o blitky je postaráno, boží!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Otevřít kurýrovi z vany? Nekupte to, za 2 350 000,- v Plzni

Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/1+1/plzen--/3823136092#img=0&fullscreen=false

ERRTU
    ERRTU --- ---
    zapujceno z vegety...
    SANELIN
    SANELIN --- ---
    LYNX: Nicméně je pravda, že se podobná debata (a zájemci o ni) může přesunout třeba sem: [ Kupujeme a prodáváme nemovitosti ]
    Je tam sice už půl roku mrtvo, ale proč to nevyužít, když to existuje, že?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LYNX: Ano.
    LYNX
    LYNX --- ---
    Pardon, jsem tu správně v peklu v interiérech, nebo je to teď poradna ke koupi nemovitosti a diskusní klub o okolí nastávajícího bydliště?
    SANELIN
    SANELIN --- ---
    ANTALSTASEK: Jo, no... dneska je to smutný. Přiznávám, že jsem doufala, že současná situace napomůže trochu lepší ceně, až se budou pouštět airbnb a podobné byty, ale moc to nevypadá. :(
    Já pokukuju po něčem v okolí Butovic/Hůrky nebo Anděla a většina z toho je buď totálku nebo tak cenově mimo, že nemám šanci na to dosáhnout.
    V úterý jsem byla s kolegou z práce jako tlumočník obhlídnout 2+1 (42m2) na Stodůlkách a chtěli za to 3,9M a taky - bez balkonu, umakart, kuchyň zralá komplet na vyhození, viditelně byt z dědictví, o který se posledních 20 let nikdo nestaral. Jo a barák bez zateplení. Jakkoliv lokalita hezká, tak nope.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: rozumny mesta, to tak asi maj...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: na Mělníku se platí jen za stavební odpad dle váhy, jinak vše nefiremni je zadarmo. Ale. Občas kontroluji občanky.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    FRENNET: Hele s podivem vyklizeni bordelu muze stat dost penez.
    Fakt me prekvapilo, kolik penez tady u nas (Mseno) chtej za deponovani par veci na sberny dvur...a to jsem jeste mela slevu 10% jako mistnak. Jsem byla zmlsana Prahou, kde proste kazdou chvili nekde za rohem stojej kontejnery na velkoformatovy odpad, anebo kdyz mas trvaly bydliste v urcity ctvrti, tak muzes zdarma na prislusny sbernak.
    Co nechapu, jsou hromady kovovyho odpadu, ktery se da vozit do sbernych surovin, kde ti za nej jeste zaplatej a ne uplne malo, takze pro chudy lidi by to mela byt win-win situace.

SANELIN
    SANELIN --- ---
    ANTALSTASEK: Můj osobní názor (nejsem realiťák, ani z oboru, sama už nějakou chvíli pokukuju po vlastním bytečku) - to, že by tam bylo třeba pořešit ty tapety, ze kterých zvlášť koupelně přecházejí oči, to by spasil víkend až dva se škrabkou a tři kýble balakrylu. Co mě ale děsí je způsob provedení odtoku z pračky skrz stěnu hadicí do vany. To spolu s řešením koupelny naznačuje, že tam je pravděpodobně ještě umakartové jádro. A za to už mi přijde skoro 5 mega dost.
    Pravda, že pokoje jsou hezké, dali si tu péči, že parkety vypadají opečovávané a nově přebroušené. Mě tam chybí balkon, o který bych se nedělila se sousedem, ale uznávám, že jsou lidi, co jim to nevadí.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    FRENNET: Já zatím jako hlavní argument pro zachování korodujících traktorů a hromad bordelu slyšel ten, že se to třeba bude ještě hodit.

Před dvěma týdny jsme se nastěhovali z Říčan (bývalí Pražáci) do východních čech a první věc do které jsem se pustil bylo vyklízení bordelu. Vydalo to na obří kontejner a nepočítaně cest dodávkou na sběrný dvůr. Začalo to vypadat k světu a začal jsem tedy se zahradou...no a on by se fakt některý ten bordel hodil :D Teď místo abych recykloval, tak jezdím do Hornbachu s "nečestným prohlášením" a zbytečně utrácím peníze za nový bordel a naftu.

Kupce sice už máme, ale kdyby to nevyšlo a někdo místní měl zájem... https://www.sreality.cz/...l/prodej/byt/2+1/ricany-ricany-lipanska/3010071900#img=0&fullscreen=false
    (cenu vážně nechápu, ale skončilo to u více zájemců a obálkové metody)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    GECKO: jak napsala MAR_TINA, ty lidi to musí hlavně vidět. Jinak souhlasím.
    A k druhé části: samozřejmě souhlasím. Nám to prodloužilo proces nákupu o půl roku. Ale vzhledem k tomu, že obě strany byly příčetné, byla to jen legislativa a geodet a taky to štěstíčko :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: penez ne, ale energie a chteni moc. Tam hraje role ta odevzdanost osudu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: tak jedou druhou u strýce a třetí generaci u souseda.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALENNAI: To je pravda, ale pro zahradu plnou bordelu, hnijicí vraky auta v kopřivách, spadlý nepoužívaný boudy a opadaný okapy to omluva není. To dát dokupy stojí práci a schopnost udržet trochu řád v místě, kde žiju. Peněz zase tolik ne...

ALENNAI: No běžný.. je to problém. Je to právní vada, kterou příčetný kupující chce mít vyřešenou před tím než zaplatí...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: no tady u nas, jak jsem pochopila, spory skoncily de facto a de jure az umrtim vsech zucastnenych stran...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: jo, takhle se rodina mého strýce soudila se sousedem o kus cesty (ční do jeho cesty jejich garáž, snižuje průjezdnost na minimum) od roku 1970...
    A když prohráli poslední z posledních soudů, soused umřel a tak tu garáž nezbourali zas. Měli by ještě dostat pokutu za zatěžování soudů a nebetyčnou tupost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALENNAI: já jsem zpola místní.
    Tyhle vesničky znám skoro všechny, ty neatraktivní a na konci cesty jsou na tom nejhůře.
    Hodně je vidět, že pomůže, když mladí odejdou studovat do města a vrátí se. najednou přijde ten pohled z venku, že bude dobrý odklidit bordel ze zahrady (kovy, vany, shnilé dřevo, spadlé chlívy, hnoje....) a aspoň trochu opravit obytné stavení. Pak se ráz celé vesnice zlepšuje, začne jeden, druhý a ostatní se chytí taky. Když je tam nějaká náves, opravený úřad a škola nebo aspoň obchod, jde to. Lufťáci zabírají hůř, "to jsou zbohatlíci co si mohou dovolit sekat trávu každou sobotu".

A tady se sešla nezajímavá mrňavá osada na konci cesty a fakt chudý lidi, co mají bývalý vejminek a potřebují ho prodat. Dej bůh, aby to nebyla exekuce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam