• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TUILE: Určitě. Už do toho přestávám strkat nos, stejně to už odkývali. Chtěla jsem si tady jen ověřit (jelikož se mne ta kamarádka ptala na názor), že jsem jí dala aspoň trochu směrodatnou zpětnou vazbu.

Já sama si koupila 200 let starou minibarabiznu v památkový zóně, protože má na střeše černou keramickou kočku, takže... :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    AZTEC_MIA: ja sem zastance nazoru, ze kazdej si ma svuj nos pravo rozbit sam. a v zivote litujes spis veci, kterys neudelal nez kterys udelal blbe.

treba budou spokojeny.
    a nebo ne, za par let to prodaj a koupi neco jinyho.
    KATIA
    KATIA --- ---
    AZTEC_MIA: dej pak vědět ;-)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    SULTHAN: Ono to vzalo rychlý spád. Vzali to, hypotéku mají předschválenou a obávaná pojistka prý nebude tak vysoká (díky tomu, že je to jen 2. pásmo). My jsme kvůli obecnímu potůčku taky ve 2. pásmu a platíme celkem málo. Nižší jednotky tisíc
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AZTEC_MIA: A pokud si na to bude chtít vzít hypotéku, tak banka bude chtít k hypotéce pojištění. A to může být v záplavové oblasti docela velký problém.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KATIA: ja sem v tom vyrustala.
    takze na vlastni kuzi znam minimalne jednu rodinu s detma, co do toho sla.
    a rodice chapu, ac sem je v puberte nesnasela (koupelna neni v baraku stale).
    kdybychom tenkrat zustali v panelaku, tak si sice standardem polepsime, ale z dlouhodobyho hlediska byl barak dobra investice.
    KATIA
    KATIA --- ---
    AZTEC_MIA: bavila jsem se o tom nedávno s někým v situaci, kdy se jednalo o dům k reko, argument "ale známá rekonstruovala krásně byt za xy" byl rychle rozebrán a to jsem fakt laik a spousta věcí mi utiká.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TUILE: tipuju, že do toho baráku jde rodina s dětma a to fakt moc provizorium nechceš. jako znám různé střelce, kteří taky bydlí v jedné místnosti atp, ale asi bych to moc nikomu nedoporučovala :-) hlavně to má tendenci před kterou varuješ - když v tom člověk dlouho bydlí, tak řadu věcí už nikdy nedodělá...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE: ale musis mit plan (realistickej) a prachy (s rezervou). Nemuzes se dostat do situace, kdy rozkopes pul domu kvuli elektrice a pak sest mesicu setris na topenare, zatimco se v koupelne neda sprchovat, protoze obklady prijdoz az po topeni.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    KATIA: Nás čeká příští rok rekonstrukce menší nemovitosti v celkem dobrým stavu a zatím je odhad stanovenej násobně výš než níže zmíněného domu... Takže mi začala blikat vyrovná kontrolka, když mi psala, co všechno chtějí za ten milion udělat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    TRISSIE: i to se da.
    jen si nesmis z provizoria udelat trvalej stav.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: ano, jak rekontruujeme chalupu, tak jsem taky klidu - prinejhorsim tam nepojedeme,,nebo tam buden v provizoriu. Doma bych se z toho zblaznila.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: mám obecně pocit, že lidi hrozně podceňují náročnost rekonstrukce - jak co do financí, tak do délky trvání a nároků na vlastní čas (organizace, kontrola...). mluvím z osobní zkušenosti, taky nás to zaskočilo, nicméně ale u domu, kde jsme nepotřebovali bydlet/neplatili jsme jinde brutální nájem zároveň s hypo a náklady na reko.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Zas kdyz chce, tak chce ze.... ja bych barak, co mi pujde pod vodu, nekoupila, na druhou stranu kdyz kupujici vsechny argumenty zna, nemusim mu mermomoci cpat vlastni nazor. V podobne dojezdnosti do Phy toho asi moc levnejsiho nebude a vsechno bude mit sve minusy a kompromisy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: měli by si tam vzít někoho na odhad ceny rekonstrukce. Protože jestli nebudou mít na tu, budou žít v nepříjemných podmínkách hodně dlouho.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AZTEC_MIA: jako kdyz clovek chce, tak chce,
    no... ale musi si pak spocitat, na kolik ho to chteni prijde a jestli si to muze dovolit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: jinak život ve dvou podlažním bytě je na vkusu každého, budou mít slušnou kondici a se zlomenoou nohou se tam dá spát v obýváku. Aspoň je koupelna v každém patře.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AZTEC_MIA: a pocitaji s tim, ze jestli se do elektriny nesahlo od 1979, tak v tom zahuci za 150-200k jen na tomhle? Protoze od pohledu to je navrch huj, vespod fuj? Vzala bych si na prohlídku elektrikare, at to zkoukne.

(Ano, mluvi ze me špatná zkusenost, ale zrovna to resim a i kdyz jsem pocitala s rekonstrukci, tak treba rozkopavat rok starou koupelnu v planu nebylo, jenze proste nejde jinak)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: existuje důvod proč slušně velký RD s mini zahrádkou kousek do Prahy stojí jen 4 mega.

Záplavy. Další budou. Protipovodňová opatření se v té lokalitě nezvyšovala. Vyplaví je to.

Konstrukce domu. Konzultovat se stavařem, ale to má cihlové jen boční zdi, "stěny průčelí domu s plastovými okny jsou provedeny jako lehká dřevěná konstrukce s dřevotřískovým obkladem a vloženou minerální izolací", možná je to lepší celý na vysekat a vyzdít znovu, pokud to unese základová konstrukce a strop suterénu. Dál dřevěné stropy. Nedrží v tom pořádně ani lustr.
    "Střešní konstrukce je z dřevěných vazníků s prkenným záklopem a s eternitovou střešní krytinou." Eternit se dává na skldáku za 6 kč/ kg, ta střecha je těžká jak svině. Odborná demontáž a odvoz stojí balík. Nic jiného než tuhle střechu vyměnit dělat nelze.
    Čtyři!!! balkony. Z každého z nich bude zatékat a oprava a údržba 4!! balkonů stojí peníze za prostor, který víceméně nepoužijí.
    Tyhle řadovky byly hodně nešťastné stavby.
    Sympatický je technický suterén.

Milion nebude stačit na rekonstrukci téhle stavby, a pak na vnitřní vybavení padne další. Chybí tam kotel, bojler, kamna, všechno je na vybudování nového. Dlažba před domem je na výměnu, do suterénu asi teče ze silnice.

Ouholice jsou díra podél hlavní silnice, v okolí nic není, ale to asi vědí. Je to nesmírně prašný a hlučný místo. I to deklarované dětské hřiště je pískoviště mezi hlavní silnicí a kolejema.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    AZTEC_MIA: az na ty povodne a eternit cajk. Za mega to opravi, do Prahy kousek.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    AZTEC_MIA: mne osobně přijde opravdu peklo ta lokalita. Dálnice, koleje, nikde nic. Ale to mi přijde z mapy, nikdy jsem tam nebyla, třeba to tam žije a je to v pohodě. To musí vědět nejlíp ona, proč tam chce. Dům mě nijak neuráží, to ošklivé může člověk změnit při rekonstrukci. Otázka je, jestli je milion dost na to, co budou chtít měnit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam