• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ale jinak teda v provedení předchozích majitelů ta naše chalupa by sem tématicky taky zapadla...
    i) dekorace, jelení hlava included (odvezli si, naštěstí)
    ii) nábytek (většinu si taky odvezli, ale třeba s kuchyní budu bohužel muset ještě nějakou dobu žít, protože je nová a funkční a zas tak bohatá nejsem)
    iii) vkus (chápete, že někdo na masivní dřevěné schody v barvě třešně - která je dodržená na veškerém vnitřním přiznaném dřevě v celé chalupě - naváže nejlevnější plovoučkou z OBI v barvě ŠEDÝ DUB?)
    a last, but not least - iv) technická řešení (asi největší perlička - ze stropu v koupelně vede pod úhlem asi 15 stupňů do zdi kovová věc, cca centimetr v průměru. podle revizáka to vypadá jako hromosvod. PROČ vede hromosvod prostředkem budovy, navíc koupelnou, to není schopen zdůvodnit. na druhou stranu, na střeše není nic, k čemu by byl ten hromosvod připojený na střeše, to jsme nenašli, protože tam prostě nic není, a ve stavebních plánech se s hromosvodem nepočítalo. kdyby měl někdo nějakou teorii, můžu dodat i obrazovou dokumentaci.

já se tím fakt bavím, přemýšlím, že začnu psát blog, něco jako "jak právnička rekonstruovala chalupu v CHKO", protože jinak bych musela brečet, a na to je venku moc hezky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AZTEC_MIA: my zas chalupu, co má klenutý kamenný sklepy z 18. století se studnou (a s těma dvěma patrama sklepů, protože je ve svahu, dohromady pět pater). protože že jo, kdo to má.
    na takový drobnosti, jako že mi teď revizák oznámil, že pokud do toho spodního sklepa chci opravdu táhnout elektriku, tak jedině v jeskyňářském jištění, jsem nějak nepomyslela :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    AZTEC_MIA: ja koupila sklep.
    libila se mi lokalita a potencial.
    vsichni si klepali na celo a ja sem strasne spokojena.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TUILE: Určitě. Už do toho přestávám strkat nos, stejně to už odkývali. Chtěla jsem si tady jen ověřit (jelikož se mne ta kamarádka ptala na názor), že jsem jí dala aspoň trochu směrodatnou zpětnou vazbu.

Já sama si koupila 200 let starou minibarabiznu v památkový zóně, protože má na střeše černou keramickou kočku, takže... :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    AZTEC_MIA: ja sem zastance nazoru, ze kazdej si ma svuj nos pravo rozbit sam. a v zivote litujes spis veci, kterys neudelal nez kterys udelal blbe.

treba budou spokojeny.
    a nebo ne, za par let to prodaj a koupi neco jinyho.
    KATIA
    KATIA --- ---
    AZTEC_MIA: dej pak vědět ;-)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    SULTHAN: Ono to vzalo rychlý spád. Vzali to, hypotéku mají předschválenou a obávaná pojistka prý nebude tak vysoká (díky tomu, že je to jen 2. pásmo). My jsme kvůli obecnímu potůčku taky ve 2. pásmu a platíme celkem málo. Nižší jednotky tisíc
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AZTEC_MIA: A pokud si na to bude chtít vzít hypotéku, tak banka bude chtít k hypotéce pojištění. A to může být v záplavové oblasti docela velký problém.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KATIA: ja sem v tom vyrustala.
    takze na vlastni kuzi znam minimalne jednu rodinu s detma, co do toho sla.
    a rodice chapu, ac sem je v puberte nesnasela (koupelna neni v baraku stale).
    kdybychom tenkrat zustali v panelaku, tak si sice standardem polepsime, ale z dlouhodobyho hlediska byl barak dobra investice.
    KATIA
    KATIA --- ---
    AZTEC_MIA: bavila jsem se o tom nedávno s někým v situaci, kdy se jednalo o dům k reko, argument "ale známá rekonstruovala krásně byt za xy" byl rychle rozebrán a to jsem fakt laik a spousta věcí mi utiká.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TUILE: tipuju, že do toho baráku jde rodina s dětma a to fakt moc provizorium nechceš. jako znám různé střelce, kteří taky bydlí v jedné místnosti atp, ale asi bych to moc nikomu nedoporučovala :-) hlavně to má tendenci před kterou varuješ - když v tom člověk dlouho bydlí, tak řadu věcí už nikdy nedodělá...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE: ale musis mit plan (realistickej) a prachy (s rezervou). Nemuzes se dostat do situace, kdy rozkopes pul domu kvuli elektrice a pak sest mesicu setris na topenare, zatimco se v koupelne neda sprchovat, protoze obklady prijdoz az po topeni.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    KATIA: Nás čeká příští rok rekonstrukce menší nemovitosti v celkem dobrým stavu a zatím je odhad stanovenej násobně výš než níže zmíněného domu... Takže mi začala blikat vyrovná kontrolka, když mi psala, co všechno chtějí za ten milion udělat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    TRISSIE: i to se da.
    jen si nesmis z provizoria udelat trvalej stav.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: ano, jak rekontruujeme chalupu, tak jsem taky klidu - prinejhorsim tam nepojedeme,,nebo tam buden v provizoriu. Doma bych se z toho zblaznila.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: mám obecně pocit, že lidi hrozně podceňují náročnost rekonstrukce - jak co do financí, tak do délky trvání a nároků na vlastní čas (organizace, kontrola...). mluvím z osobní zkušenosti, taky nás to zaskočilo, nicméně ale u domu, kde jsme nepotřebovali bydlet/neplatili jsme jinde brutální nájem zároveň s hypo a náklady na reko.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Zas kdyz chce, tak chce ze.... ja bych barak, co mi pujde pod vodu, nekoupila, na druhou stranu kdyz kupujici vsechny argumenty zna, nemusim mu mermomoci cpat vlastni nazor. V podobne dojezdnosti do Phy toho asi moc levnejsiho nebude a vsechno bude mit sve minusy a kompromisy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: měli by si tam vzít někoho na odhad ceny rekonstrukce. Protože jestli nebudou mít na tu, budou žít v nepříjemných podmínkách hodně dlouho.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AZTEC_MIA: jako kdyz clovek chce, tak chce,
    no... ale musi si pak spocitat, na kolik ho to chteni prijde a jestli si to muze dovolit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam