• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANNONKA: vzdyt vznikaji radovky vsude mozne…? Jak bys s radovkou vyresila nepravidelnej pozemek jako tady, nekdo by mel 10x10 zahradu a nekdo nudli 100x10m?
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    77WHITE: Proto nerozumím, proč se nestaví řadově. Ono to soukromí není ideální nikde, všude je nějaké mínus, ale pozemku by "bylo" víc......
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANNONKA: tak jasne, vzhledem k tomu ze se dnes bezne prodavaji stavebni pozemky o 700m^2, tyhle zahrady vypadaji velikostne srovnatelne. Obzvlast i jak je zmineno ve clanku, ze kvuli odstupovym vzdalenostem byvaji domy ve stredu pozemku a tak se spousta pozemku stava obtizne vyuzitelnou.

Prijde mi ale na hlavu tohle vysvetlovat :) kdyby lidi meli na 2-3tisicovy pozemky, tak si je kupujou a stavi na nich. Nevim kolik stoji tyhle domy, ale realitycheck je ze dnes je 5 milionu na dum (bez pozemku) vpodstate malo.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    77WHITE: a hlavně mají pozemek - dvůr, zahradu, sad a ne pidikapesník, kam se nevejde ani slunečník......bydlím na takové dědině :-)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    77WHITE: říkáte 20x bedna bez detailu... no tady to ještě není dostavěné, až někdy půjdu kolem, tak to můžu nafotit - je to cca 20 bílých krabic, předpokládám, že jsou to všechno Canaby...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: bohuzel nemas pravdu, tohle usporadani linearni vesnice je bezny pro vetsinu vesnic napric CR, vychazejici z historickejch zemedelskej postupu a spravovanim pudy. Samozrejme zalezi na lokalnich okolnostech, kdyz bylo pudy vuci obyvatel hodne (nebo byla vesnice relativne bohata), tak byly domy naopak podelne do ulice, s prujezdy do hospodarskych dvoru v hlubsi casti pozemku.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MEJLA77: No jak který... a pořád tam ale nejsou ty vesnicky rozumný pozemky a hlavně tak nějak přirozený vývoj.

77WHITE: Tak tohle je uspořádání častý ve středních čechách (a OK, ono to je ve středních čechách) ale jihočeský vesnice tak nevypadaj, jihomoravský taky ne, horský a podhorský už vůbec.... Jako je to takovej pokus o přívětivější satelit, ale stejně z toho nebude nic jinýho než další noclehárna, kde budou bydlet lidi podobnýho věku, pracující někde ve městě v korporátu... a to je satelit, ať už je seversky čistej nebo ne
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    77WHITE: Jakoby jo, ale ty domy jsou na sebe tak natlaceny, ze je to jak panelak nalezato.
    Panelak v satelitu. Sen kazdeho Cecha.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIKE411: pokud by se tam stěhovali lidi, kteří chtějí žít skandinávským stylem, mohlo by to fungovat.
    Jsou tam natěsnané domy, ale zároveň ponechané společné prostranství - něco zeleného se hřištěm a ten rybníček s molem. Doufám, že je tam záruka nedotknutelnosti té zeleně v příští etapě výstavby. A takyže ta teleň nebude jediná pro ještě dalších moc domů.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    OMNIHASH: Meruňková ftw!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    77WHITE: tak dej tomu dvacet let a bílá jich tam bude sotva čtvrtina
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ja sem trochu rozpacitej z ty cistoty. Severskej styl je fajn a vsechno, ale na domu na samote. kdyz se 20x zopakuje bedna bez detailu, tak to uz tak dobre neni, za me tomu chybi rozmelneni meritka alespon materialem. Ne nadarmo se tyhle tvarove cisty bedny na severu stavi z priznanejch cihel nebo viditelnyho drevenyho obkladu.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: urbanismus. Ma to zcela ocividny vesnicky usporadani. Podlouhly uzky pozemky, ulicni cara tvorena stitovou stenou, pomer domu alespon 1:2, naves…
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    GECKO: je tam jakoby ulice a je to postaveno podél ní (vesnice se často stavěly podél cesty) a ano je to totálně umělé a podle mě bude celkem dlouho trvat, než si to tam sousedsky sedne
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Ona se ta prezdivka Lagr urcite chytne:)
    GECKO
    GECKO --- ---
    SPIKE411: Mě teda není moc jasný, v čem to má být ta "vesnice" a naopak nemá být "satelit". Malý domy bez pozemku kolem, natlačený na sebe, žádný technický ani drobně hospodářská zázemí, prostě nic.. to jako jen, že je to u rybníčku, tak to není satelit nebo co? Prostě to je projekt vzniklý z jedný vody na zelený louce, kam se nastěhujou různý lidi, co se neznají v jeden okamžik. Žádný fungující sousedský vztahy, žádný soužítí generací... no nevím no.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SPIKE411: mně na těch moderních domech vadí, že střecha nepřesahuje přes hranu půdorysu a malá stříška nad vchodem to moc nezachrání, líbí se mi, když má dům i venkovní kryté prostory, kde se dá mírný nečas přečkat, oklepat deštník a nezmoknout u toho... asi jsem staromilec :)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    SPIKE411: samotnej dum se mi libi moc, ale to nahlouceni na sebe a ten zoufalej ctverecek zahrady, kam ti cumi dalsi je teda smutnej.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KID_MCHUTT: Jako jo, taková Solidarita je po 70+ letech docela malebná. Ale teď mi to přijde taky jako lágr. :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SPIKE411: hmmm, mně se to líbí, ale otázka je, jak to bude vypadat, až se to zabydlí, pak se ta čistota dost změní... Tady by bylo dobré to sledovat a podívat se tak za deset let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam