• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEB: Tak nájem, tam snad není nic co pokazit a když, tak půjdu jinam.
    Já dělám jen technické konzultace před koupí s pronájmy se nesetkávám. Máš fakt štěstí, važ si toho.

Už jen proto, jsem zatím všechny své nemovitosti koupil bez realitky na přímo. A jen jeden prodej řešil přes realitku. Tam mi naopak hodně pomohla, protože dělala mediátora mezi mnou a druhým vlastníkem. Ale zase dostala asi půl míče u nemovitosti za něco před 2M...

Ale těch divokých příhod s realitkami mám tolik, že bych o tom mohl z fleku napsat knížku. :-)

Jen za poslední týden mám tři divoké.
    KEB
    KEB --- ---
    Tak mám asi opravdu kliku, protože si nepamatuju, že bych řešil nějaký zásadní problém.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KEB: Řemeslníků je ale narozdil od realitaku málo:) proto se tak chovají a prochází jim to. (čest těm málo výjimkam)
    KEB
    KEB --- ---
    CUKI: řešil jsem několik prohlídek bytů a v pohodě. Výsledný sjednání nájmu v pohodě. Když jsme pak kupovali chatu, tak se její technický stav sice ukázal jako zdaleka ne ideální, ale zase byla levná a sjednávání taky v pohodě.

Kdo splňuje tvůj popis naprosto dokonale jsou řemeslníci, tam mám zkušenosti, že bych si rval vlasy. I když borec, co nám dělal rekonstrukci bytu byl milionovej a kdykoliv ho doporučím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KEB: ...si přiletěl před hodinou s Marsu? To snad nemůžeš myslet vážně.

Arognce, lhaní, zapírání a vymýšlení si je jak na běžícím pásmu, ti lidé si to už ani neuvědomují, že to je něco špatného.
    A není to o tom, že by o tom nevěděli, oni to ví dobře jen dělají jako kdyby nic. Někdy jim přinesu důkaz černé na bílém, že něco tak není a oni to stejně dalším lidem zamlčí a dělají jako by nic. A to se nejedná o žádné prkotiny. Černá stavba, voda ve studni není zdaleka pitná a nebo vůbec není i když tvrdí opak, problematická (velmi kulantně řečeno) statika o které prokazatelně věděl i majitel i realitka. Nevyřešené majetkoprávní vztahy, nebo věcné břemena, přístup na pozemek, mohl bych pokračovat do aleluja. A to si realitky hrajou na kdovíjakou profesionalizaci.

Oni by měli za své tvrzení ručit svým majetkem! Jinak se z toho hnoje realitního trhu nikdy nevyhrabeme. Mám za sebou cca několik stovek prohlídek s realitkou (někdy se ani neuráčila dorazit na smluvenou schůzku), ale mohu říct, že znám slovy dva případy, kdy se realitka zachovala fér a jednala na rovinu.

To jsem zapomněl zmínit několikrát po mě požadovali úplatek, a jednou došlo i fyzickému napadení protože jsem odmítl dát úplatek a nebo zrušit rezervační smlouvu.

O tom, že jejich právní oddělení nedokáže za třeba i 20k Kč dobře používat shift-insert a ctrl-insert a trvá jim to třeba týden...

Naprostá arogance
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    KEB: to ber jako dar z nebes.
    Já toho před pár lety obešla dost a myslela jsem, že vykvetu. Běžně inzerované domy neměly to, co bylo v nabídce, vrcholembyl dům nabzený jako 5+1, aby se na místě zjistilo, že jde o 2+1, ale "na půdě si můžete dodělat tři další pokoje". V podstatě nebyla prohlídka, která by měla vše, co sliboval inzerát. A krom jedné paní realiťačky, byli všichni ostatní vlastně běsní.
    Dobrej byl taky rekonstruovaný dům, kdy prohlídka probíhala s realiťákem a šéfem firmy, který rekostruoval. Na dotaz, jak to bude se zárukou za provedené stavební práce na mne začal řvát, že co si myslím, že podváděj nebo co a proč tvrdím, že stavba bude potřebovat reklamace.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    KEB: ja mam, ja mam. Kupovali jsme zahradu a horko tezko se ladil termin overeni podpisu na poste. Kdyz uz jsme se domluvili, sesli jsme se na Chodov v obchodaku na poste ja, manzel, nase mimino, prodavajici a pani maklerka. Pani maklerka prisla o pul hodiny pozdeji a vemte si, co udela pulhodinove cekani v obchodaku u posty s malym ditetem. Kdyz uz jsme se dali do kontroly smlouvy, ukazalo se, ze se nejak spatne vytiskla a tedy ze chybi cely jeden radek s cislem parcely a vymerou (byly to dohromady tri pozemky, chybel druhy nejvetsi, ale to je jedno). Tak s pani prodavajici rikame, ze to proste rozsijeme, pani maklerka to skoci do copycetra vytisknout, sesijeme a pokracujeme. Jenze maklerka si s sebou nevzala notebook, protoze ji prislo, ze ho nebude potrebovat. Facepalm jak hovado. Tedy nebypa jina moznos, nez se rozejit, uz jsme toho meli docepa dost. Novy termin se podarilo najit tak, ze jsme se proste museli sejit v nedeli, jakozto posledniho dne pred vyprseni rezervacni smlouvy, na poste v Jindrisske. Tam uz tedy vse probehlo relativne ok. Pak jeste sranda pokracovala s predavanim pozemku, ale to uz byla mental spis pani prodavajici.
    KEB
    KEB --- ---
    JAKE_UP: tak dej nějakou historku, já se setkal jen s těmi co byli v pohodě
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: No původně bylo pokojů 8 ale ve třech jsou zabetonovaní nějací lidé. Takže raději nechat být.

Tvl, tohle bude mít jednou obrovskou cenu. Pokud by chtěl někdo zakonzervovat devadesátky a podnikatelské baroko, líp to neudělá. :-)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Já poslední dva měsíce velmi intenzivně jednám s různými realitními makléři a nevím o povolání, kterým bych víc pohrdal. Takže tady bych to tipoval na to, že autor/ka textu prostě byla líná otevřít materiály a ty pokoje dopočítat, ale tak nějak si pamatovala, že jich viděla hodně, rozhodně aspoň pět.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    PRAASHEK: Asi záleží na tom, jestli si necháš pokoj pro lokaje, nebo si z toho uděláš špajz.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAR_TINA: a tos přehlídla tu předešlou slovní gymnastiku: "S celkovou užitnou plochou 294m² a 5 a více pokoji nabízí dostatek prostoru pro Vaše pohodlí a komfort." Mně se začal vařit ten zbytek mozku, co mám, už zde - a když na to hned vzápětí navazuje: "Dům je patrový se dvěma podlažími a nabízí až osm pokojů, dvě kuchyně a tři koupelny.", tak jsem musel vytrhnout vedení a zapomenout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FREDSTER: Dům nabízí až osm pokojů... je to na rozhodnutí koho? Toho domu? Vejdu a dům se rozhodne, kolik pokojů mi nabídne?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    FREDSTER: To je skvely, a hlavne tolik luxusu a exkluzivity v cene radovky na mem malomeste. Ostrava je zlata lod.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MONIOUS: zvedne jeho cenu?
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    FREDSTER: to me dycky zajimalo, co udela takovej bazen se zbytkem toho domu. dyt tam musi bejt strasny vlhko..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FREDSTER: Vybavení domu je na vrcholné úrovni, abyste se mohli těšit z maximálního luxusu. -líp to říct nešlo
    FREDSTER
    FREDSTER --- ---
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ostrava-radvanice-u-lipy/3037627724

Nevím, co říct
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    STARE_CASY: taky tipuju svetsky, ten styl je opravdu neuveritelne podobnej ty hruze, co byla u nás, a to byli staří kolotocari. Akorát ze tohle je jen v pidibytu, u nas to bylo roztazeny do víc jak 100 m2 umelejch kytek a brectanu a koralkovych zavesu a merunkove malby :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    A ta zavřená skříňka mohla být na léky, odkud přiděloval denní dávky někdo příčetnější než senilní stařík :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam