• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: tyjo dík. Fakt super prostředí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: bankovní úschova je za trest. Je strašně neflexibilní, mají pár vzorů, a změnit nejde prakticky nic. Nebo na speciální schválení přes risk, pokud vůbec (a za tučný poplatek a + minimálně týden, a to i v prémiovém bankovnictví). Pár jsem jich dělala s různými bankami a bolelo to.
    s notářem se naopak dá dohodnout jakkoli komplikovaná struktura, která jde popsat a je legální.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GECKO: Myslím že u notáře je přeci jen ta možnost zpronevery o dost menší...

I když nejjistejsi jsou bankovní úschovy
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GECKO: s těma úschovama nechápu, že se nepoužívají jen a pouze bankovní úschovy. Je to instituce, která ty peníze zpronevěřit nemůže. Všichni ostatní jsou osoby, které mohou s balíkem pláchnout.
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLOWUP: Ne nutně... je to možný, ale realitky tlačí vlastní texty smluv a nabízí úschovu a provedení platby přes sebe (což je teda IMHO sebevražda, svěřuješ peníze nějakýmu s.r.o.... ) a když nechceš, tak ti nabízí nějakýho spolupracujícího advokáta (což bývá podobnej vykuk a tím to není o moc lepší, jen ta úschova je aspoň zaevidovaná nakomoře, ale proti zpronevěře to stejně nechrání). Když chceš notáře, tak obvykle souhlasí, ale nejsou ochotný náklady uhradit z provize takže to jde za tím, kdo notáře požaduje.

Jinak ani úschova u notáře není imunní proti zpronevěře.. pokud notář ty prachy použije jinak, tak se musíš soudit s ním... nijak zaručený to není.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: člověk by řekl, že na maloměstě, kde se ta pověst šíří rychle, to bude trochu jiný. A asi ne.
    Ale je tu realitka dvou manželů s dobrou pověstí. A pak pár šašků.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SARGO: No jasně, navíc, co já bych si na něm vzal, neplatil jsem ho a jsem rád, že nám to prodal.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Tam je samozřejmě největší problém, že je to segment, kde se zákazníci nevrací - ono kolik bytů člověk za život kupuje - a ti, kteří to z nějakých důvodů absolvují častěji, realiťáky nepotřebují, protože on to v zásadě opravdu není problém udělat sám. A jelikož lovíš kavky na jedno použití, tak co se snažit, že...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BLOWUP: Samozřejmě, že dělá. Platby šly do notářský úschovy, ale s těma smlouvama přišla ona, že je má na míru od toho realiťáka. Chyby opravovat nechtěl a na vstup a korekce od právníka z naší strany už nebyl čas. (ale zkontrolovat jsme to dali).
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ONDRAT: U vas kupni smlouvy a provedeni plateb nedela notar?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    OMNIHASH: Já nezapomenu na situaci, když jsme kupovali byt od paní, který dělal realitní servis její kámoš (ale pozor za úplně nekřesťanský prachy). Smlouva s chybama, kterou jsem opravoval já, ale něco se nakonec seklo v zástavních právech a banka chtěla ještě další dokumenty, úpravu smlouvy a my jsme to jeli společně na poslední chvíli řešit na poštu (ověřený podpisy atd.). No a sedíme u stolu a čteme, co jsem sepsal a ona, že počkáme na realiťáka, že to bez něj nedá a že mu za to platí a jsou domluvený. On nikde, tak mu volá na hlasitej telefon a ptá se "kde seš? čekáme tady na tebe a řešíme ty chyby, který si neopravil." A on odpovídá "jaký chyby? o žádnejch nevím, sedím doma na gauči a piju kafe"
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GECKO: jj, urcite, me by jen zajimalo jestli treba nemaj tu kvalitu sluzeb nejak lip definovanou. Ja pres ne teda nikdy nic nekoupil, ale ty nabidky ktery jsem dostal byly v poradku a kompletni (samozrejme veskery plany, vytah z katastru, plany vsech siti, vsechny vecny bremena, analyza vsech relevantnich stavebnich predpisu, kopie vsech planovacich predpisu i planu, kompletni fotograficka dokumentace, analyza zbyvajici zivotnosti konstrukci a technickyho vybaveni atd, proste kompletni dossier)
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLOWUP: Já mám za to, že to jsou obvykle frančízy....
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    jak je to vlastne s realitkama ktery jsou jenom cesky odnoze nejakejch zahranicnich retezcu? treba Remax, o ty vim ze v cesku je, a co jsem s ni mel kontakt u nas, tak nepusobila neprofesionalne. U nas teda v oboru muze delat jen nekdo, kdo na to ma uzavreny vzdelani a nejakej diplom.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GECKO: existuje hodně oborů a hodně situací, kde jsou klienti spokojení, zakázky proběhnou +/- v pořádku a stejně se vydělávají peníze.
    Jsou lidi, kteří dostanou odměnu, světe div se, i za dobře napsanou smlouvu, i za dobře opsané číslo pozemku a i za to, že přišli na schůzku ve správný den a hodinu.
    GECKO
    GECKO --- ---
    OMNIHASH: Tak ono to je o úhlu pohledu. Je třeba na věc koukat tak, že jediné, co realitního agenta zajímá je jeho vyplacená provize. Spokojenost, případně třeba míra rizika klienta a druhé strany obchodu v tom nehrají žádnou roli. Z tohoto pohledu asi marný nejsou, jinak by si nevydělali ani na slanou vodu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jeden mostni realiťák je takový kokot, že podělal i dělení vlastniho pozemku.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SALVATOR: to zni drsne. Zajimavy, ze v oblasti kde se preci jenom toci vetsi penize neni zadna regulace, potencial ze nekde neco nedopadne dobre je imho uz z principu velkej.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    U těch realiťáků je fascinující, že jsou marný všichni. Když potkáš prvního u hledání studentského spolubydlící mávneš nad tím rukou, ale némlich stejnej přístup pak potkáš o dvacet let pozdějš při koupi komerční nemovitosti za 10M+.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SALVATOR: To je ten největší problém. Dělají to většinou lidé, kteří se jinde neuchytili a vidí v tom snadno vydělané peníze, pro které udělají cokoli.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JAKE_UP: Potvrzuju. Měl sem to kdysi z opačný strany, pracoval sem před lety ve firmě provozující jeden z největších realitních portálů a denně jednal s realitkama. Hrozný lidi a bylo na tom dobře vidět, že pro provozování realitky nepotřebuje člověk vůbec nic. Nic umět, nic splnit, nic dokládat, nic, takže si RK může otevřít každá klobása a přesně podle toho to vypadalo.
    Na druhou stranu, našli se i důsledný, zodpovědný, slušný, chytrý a rozumný, čest výjimkám. Ale moc jich nebylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam