• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    Klub pro rodiče a přátele všech bílých ovčáků na Nyxu. Přijďte se pochlubit, sdílet informace a zkušenosti. Fotky vítány, můžem kdyžtak domluvit i nějaký sraz :-)
    rozbalit záhlaví
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jinak očekávám zdravý psy s milou povahou a pěkným exteriérem :)
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: no sháněla jsem teď narychlo Wikince ženicha, protože mi den před odjezdem vypadl dlouho dopředu domluvený Elvis Taien, který se mi strašně moc líbil, no a říkala jsem si, že třeba nějaký potomek po něm......nakonec jsme byli za Jasonem Taien a myslím, že to byla dobrá volba, sice jsem chtěla spíš menšího psa(což Jason není), ale výška není všechno a se zbytkem jsem dost spokojená :)
    takže doufám, že se v půlce září narodí bílý mrňata

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CYRILA: Vali jeste neni, ale jak rika Srubka, jeho bracha jo. Otazka ale je, co od manzela pro svou cubu a nasledne od stenat ocekavas.

S Valim je to slozitejsi. Stale jeste dostatecne nezmohutnel, coz se odrazi i v dalsich chybkach exterieru. Z toho vyplyvaji i vysledky na vystavach, proto se ted nikam nehrnu a cekam, co bude. Uz jsem ale "podporou" meho psiho okoli tak demotivovana, ze nevim, jestli se na to nevyseru uplne. Nicmene furt si rikam, ze treba az jednou dame to IPO3 tak ze by me to mrzelo ;D .. takze uvidim.

Kdyby te zajimalo neco blizsiho, tak posta.
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: krásná fotka. a Vali asi ještě není uchovněnej že?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: myslela jsem kone, ale valimu to taky moc slusi :-) mas krasny zvirata :-)
    MIRIAMKA
    MIRIAMKA --- ---
    Češka a Rakušanka a výborně si rozuměly :)

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: jestli si teda myslela koně :D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: on umí hrabat na pobídku nohou takhle ve vzduchu, víš :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: tyjo, krasna figura :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Jedna koňopsí. :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: my asi ne, ptice jsou pro nas docela z ruky :-(
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SRUBKA: jsem zapomnela ze tu jspu ten den zavody, tak spis nejak odpo :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SRUBKA: on je v zasade ok uz ted, jen bere atb a ma diru do oka, takze se mu snazim vysvetlit ze valet se zase se psy v sene, pisku a jehlici neni uplne fajn :) sobotu 29. mam dokonce volno, tak to muzem smerovat tam. pro statecne je tu jeste na zabavu Spring :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SRUBKA: jsme v Pticich a klidne muzem u nas udelat i to hromadny venceni :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SRUBKA: podarilo se mu zabodnout si do rohovky kus slamy. No urcite se ozvu.. ono jako v zasade kdyby se vam chtelo dorazit na venceni k nam... je tu spousta mista, ta pampeliskova louka z fotek, les, nebo muzem sejit dolu do udoli k brodum a pak se obcerstvit v hospode v mlejne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak jsem chtela taky s vama, ale Vali dnes skoncil v narkoze pod rukama oftalmologa, tak to asi klapne az priste. :(
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SRUBKA: super postup, drzim palce :o)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: To je v pytli, nadcházející víkend budu bez auta. Takže taky nic. Popř. Stromovka (pokud bude otevřená)/Letná, nechce se vám někomu o víkendu?

JULYZ: Jinak už na tom makáme individuálně s trenérkou a věřím, že to zvládneme. Jde jen o to ty jeho pubertální výlevy, kdy si mě „testuje“, zavčas ukorygovat, plus ho naučit umět se hodit i pod návalem hormonů do klidu. Rozhodně bych ho nerada úplně izolovala od psů. Jen na to teď půjdeme holt postupně. Teď trénujeme v parcích klid v odložení, kdy ho dám do lehu a on se v klidu kouká na ostatní pobíhající psy (i feny) a já ho láduju pamlskama (samozřejmě vzdálenost je uzpůsobená tomu, kdy ještě zvládá). Jakmile se pěkně vyklidní (může to být i 10 minut povalování), dávám za odměnu povel volno (zatím jen k fenám, nebo psům, které už zná déle). A on jak je v pohodě/zrelaxovanej jde se pěkně klidně bezproblémově seznámit/pohrát. Ono mi totiž došlo, že nejde jen o to, aby neměl chuť vyjíždět na psy, ale aby obecně trošku zklidnil svůj způsob seznamování se psy i fenami (který právě začal být takový děsně hrrr). Nese se to ruku v ruce. I velké byť pozitivní vzrušení se při seznamování může velmi rychle změnit v negativní energii a bitku. Tak to teď zkusím tímhle stylem a budu doufat v úspěch.

Jinak se stále konejším tím, že Popleta není žádnej zmagořelej agresor ani útočník z bázlivosti, ale prostě hajzlík, kterej se pod vlivem dospívání rozhodl zkusit, kam až ho pustím. A já to chci včas zarazit, abychom mohli venčit ve Stromovce bez košíku a na pohodu, jako dřív. Ou jéé :)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SRUBKA: btw pri testosteronových návaloch počas puberty sa skôr odporúča zoznamovanie s novými psami - samcami - moc nehrotiť a ak áno, tak iba s takými, ktorí sú schopní nejaký prípadný výpad ustať
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    tak jsem ty moje potvory konečně vyfotila v zápřahu, čímž se dost zvýšil adrenalin z jízdy, protože držet tu kolobku jen jednou rukou je dost mazec :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: tenhle vikend mam bohuzel uz plny, ale pristi sobotu snad zatim ok...
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: Ehm, tak to jsem se netrefila. :D Jsem měla nějak zafixované ty Roztoky.
    A tehle víkend máš tedy volnej? Že bych ještě během dneška omrkla, kde na půl cesty by bylo nějaké rozumné venčení a v sobotu, nebo v neděli odpoledne bychom to podnikly? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam