• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    Hledání konsensu o možné nové podobě autorského zákona držícího krok s realitou 21. století
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    FIN: Asi mě máš v ignore, ale nehodlám ustupovat. Neokradeš, neboť neubyde.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: nejubožejší lež, co jsem kdy slyšel - namísto, aby sis koupil a zaplatil svou kopii za nabízenou cenu si ji nelegálně pořídíš, okradeš vydavatele i autora a budeš tvrdit, že to není krádež? cha cha cha.
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAGNAROK: To se neví zda potenciální zákazník. LEda bychom za potenciálního zákazníka považovali každého, kdo je naživu.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Jeden nazor (nebo spis zhodnoceni aktualniho stavu) z diskuse na podobne tema na jinem diskusaku:
    ---
    Celá tato debata o právu či neprávu,morálnosti či nemorálnosti je úplně zbytečná.
    Každá prohibice,o které vím,byla neúspěšná.Neuspěli s alkoholní prohibicí ve třicátých letech v USA, neuspěl s ní Gorbačov,jsme zcela neúspěšní s protirogovou prohibicí dnes,celé dějiny lidstva jsou lemovány nejrůznějšími neúspěšnými pokusy o potlačení(prohibici) prostituce.

    Proč by si soudný člověk měl myslet,že je možné uspět s prohibicí datovou?Je to naprostý nesmysl,ať ten či onen člověk považuje stahování ze morální či nikoliv.
    Stejně jako se ve třicátých letech jako na běžícím pásu zavíraly nelegální nálevny,stejně jako se zavíraly bordely,stejně jako se dnes dělají zátahy na drogové dealery,vždy za pár dní vyrostly nové/noví.Stejné to bude i s s novými megauploady.

    Úspěšně lze kriminalizovat jen takové činnosti,se kterými nesouhlasí skutečně drtivá většina společnosti(vraždy,krádeže atp.)Pokud v populaci bude 10-20 a více procent lidí,kteří to či ono chtějí,prohibice bude neúspěšná.Chlast,děvky,drogy to jasně dokazují už dnes,stahování bude za takových 20 let tedy v dobré společnosti.
    ---

    FIN: Me se neptej, ja se toho pomerovani neucastnim. Mne by stacilo i hodnoceni zdejsich, treba Witta.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Co by něco vytvářel? Jemu stačí ukradnout svému zaměstnavateli papír a už to jede: Ty vole, proč bych si to kupoval, když jsem si to už vytisknul za asi desetkrát menší cenu? (papíry mam zdarma z práce a cartridge za pět stovek mi vydrží asi na sto takovejch knih, možná víc).
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: kopírování není krádež---original ti zůstává ....kopírování je sdílení ....
    i opice v pralese která rozbila jako první ořech si na to nepořídila copyright ale ty ostatní to od ní okoukali-okopírovali ..a tomu se říká evoluce --pokrok
    V antice byl autor do značné míry považován pouze za prostředníka mezi Múzami (bohyněmi umění) a posluchači. V tomto kontextu tedy bylo nemyslitelné, aby si ke svým dílům osoboval nějaká práva.

    takže ty si tu kříč cosi o krádeži ,ale je to nesmysl .....
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PIZI:
    Ubyde potencionalni zakaznik. Ale hodnota 1 potencionalniho zakaznika se nerovna hodnote 1 zakaznika.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FIN: Zlodějina ne. Majiteli nic neubyde.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Malá anketa: který přítomný parazit asi tak nedávno napsal:

    "mě prostě přijde strašně legrační, že věci co já mam zadarmo, tak vy ostatní za ně kdovíproč platíte..."
    FIN
    FIN --- ---
    BOUCHI: stačí ti jako posudek kvality recenze "bez chyb" a "výborně" z uznávaných médií na pecky ve svém oboru? :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: já si ale nestěžoval, že mě okradli - my jsme si to s klukama z naší i dalších kapel tenkrát vyřešili. tak, jak vyřešit to šlo - právně. a dotyčný prodejce musel tenkrát své vydělávání na nesouhlasících kapelách zastavit. já jen uváděl v daný moment debaty praktický příklad toho, jak jsem osobně taky okraden byl, aby bylo jaksi jasné, že se mě to osobně týká.

    a je mi úplně jedno, na co kdo sere. já jen zlodějnu odmítám nazývat svobodou stejně, jako lidstvo po uplynulých několik tisíc let, a v životě jsem si nedovolil křičet, že na ni mám právo. a krást není novinka, to dělali už v egyptě a mezopotámii, ty naše 21. století.
    KLDR
    KLDR --- ---
    Paulo Coelho podporuje pirátov: Sťahujte si moje knihy zadarmo! - CAS.sk
    http://www.cas.sk/clanok/216537/paulo-coelho-podporuje-piratov-stahujte-si-moje-knihy-zadarmo.html


    toho pána moc neznam takže nevím jak slavný je
    každopadně ne každý to vidí jako umělci v tomto klubu .
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    FIN: Jen takova otazka jako od dablova advokata - dokazat tvurci pocin jiste muzes, ale kdo bude posuzovat tu kvalitu? Tvuj oponent tezko jako arbitra uzna nekoho koho navrhnes. (Respektive on asi tezko uzna hodnoceni od kohokoli v tomhle auditku.)
    KLDR
    KLDR --- ---
    FIN: a k čemu ti to je ??stěžuješ si že tě okradli ..mladší generace z tebe má srandu a ty neustále budeš trvat na tom že ty jsi dokázal více než nějakej klučina.to je sice možná pravda ,ale nic to neřeší jelikož tvuj i jeho názor mají stejnou hodnotu . každá generace si musí co 40-50 let vybojovat svoje svobody....je na čase se smířit s tím že mladý nám serou na tenhle system kdy za vše musíš platit i když je to vlastně šaškárna...vývoj nezastavíš..je lepší se s tím smířit ...před 20 lety delal kopie ten kdo mel kopírku ..dneska jí nikdo nepotřebuje ,vše je online .vítej v 21 století
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    FIN: tipl bych ze v tom ze.

    A osobne to citim taky tak. Ano, priznam se, jsem zly a osklivy a kopiruju. Na druhou stranu diky tomu taky vic kupuju knizky celkove, protoze jsem objevil nove autory a smery, ktere bych si z knihovny neprinesl.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: protože já, narozdíl od second guye, to dokázat mohu, což je na tom to krásné. a ostatním se omlouvám.
    FIN
    FIN --- ---
    KLDR: nerad ti to říkám, ale takto: až tu second guy dokáže nějaký svůj lepší tvůrčí počin, slibuji ti, že ti naprosto přesně a fakticky dokáži totéž za sebe a budeš moci posoudit skóre - si? stačí?

    KLDR: viz [ FIN @ Autorské právo v 21. století ] - když chtějí, oni, proč ne. ale vy nemáte právo si vzít, když oni nechtějí. pořád totéž.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Eh, chtel jsem napsat "prestoze licenci uz mas zaplacenou".
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    SHINIGAMI: No to je prave ten schizofrenni ristup, kdy ti na jedne strane hudebne/filmove vydavatelska lobby tvrdi, ze platis za licenci k uzivani, ale na druhe strane kdyz se ti nosiuc poskodi, tak ti nedoda za vyrobni cenu novej, protoze licenci uz mas zaplacenou.
    (Tusim se v tomhle smeru seriozneji chovaly nektere softwarove firmy, kdyz se ti poskodilo instalacni medium, dostal jsi za rezijno polplatek nove.)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    no řikam, tady je to klub zahnilejch hulibrků, který se považujou za "autory" případně "umělce", ale nikdo jim neni ochotnej za ty jejich průjmy platit, tak maj tenhle druh názorů, jakože duševní vlastnictví je něco reálnýho a pod.....
    PIZI
    PIZI --- ---
    FIN: Pořád to hrotíš na verze, kdy majiteli tvým zásahem něčeho ubyde. To není případ vytvoření kopie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam