• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    FIN
    FIN --- ---
    OJIRIO: ach jo. ono je to jasné. je to většinou jasné z každého ujednání, které takové dílo doprovází. argument "není jasné, kdys do toho vstoupil" je na pikaču - protože jasné je jedno: až do toho vstoupíš, tak to poznáš. buď tím, že licence či jiná smlouva říká "můžeš vzít a užívat" anebo říká "musíš zakoupit a pak..." není na tom vůbec nic nejasného a nejasné to může být leda tak, když hodně budeme chtít, aby to nejasné...

    "Soucasny stav kdy implicitne je vsechno pod takovou smlouvou je neprijatelny, neprirozeny a celospolecensky kontraproduktivni." - nevidím na tom nic nepřirozeného, protože mi nikdo nenamluví, že "přirozené" je brát si, co se mi zachce. mě doma učili něco jiného.
    KLDR
    KLDR --- ---
    a takhle to pak dopadne:
    Plánované represe po přijetí ACTA
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/214-planovane-represe-po-prijeti-acta
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FERRYH: ach, me ego je hluboce raneno
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FERRYH: pokud si to tu procital dve hodiny, pak te skutecne liltuju, protoze je tu tuna nekutecnyho balastu:)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GANDHI: ano to si prave predvedl .. tim utocenim na BORGA... zkuste ho za to nabodovat.. lidi at vidi jak mu fandite :)))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GANDHI: zkus jeste o 800 prispevku hloubeji a zpresnit statistiku... :)))) tam to zacne bejt zajimavejsi.. :))) statistika z malych vyberovych cisel je nespolehliva... :)))
    a ted uz jdu pracovat.. to ze sme tomu ted venoval skoro dve hodiny cteni prispevku od vcera noci .. pro dnesek stacili..
    pokud se chces hadat Gandhi .. musis az za ty tri ctyri hodiny a procist to zpatky tri dny.... jinak to proste nemas NACTENE a mas malo materialu pro statistiku... :))

    bye! :))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FERRYH: ano a existuji jeste dalsi vyjimky umoznujici volne uziti. ovsem nechtel jsem zdejsi diskutujici, kterym isamotna koncepce nehmotneho statku je ponekud nesrozumitelna zatezovat prilisnymi podrobnostmi.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FERRYH: a zcela neadresne dodam, ze dostatek subjektu se tu dokaze poskodit v ocich ostanich naprosto samostatne bez ciziho zavineni:)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GANDHI: pane, kdyz se odvolavate na AZ mel byste si ho take opravdu precist... citujete nesmysl ... budu hodnej a napovim: zkuste cist tam, kde je udelovana vyjimka pro vlastni potrebu.....
    :)))
    muj ty boze.... to je lama... :))) sve vlastni nazory vydava za zakon.. me snad picne.. ;O))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FERRYH: na vcerejsek ti s prominutim seru...ale dnesni statistika vypada takhle:

    BORGDOG --- --- 17:29:40 8.2.2012
    FIN --- --- 14:16:20 8.2.2012
    FIN --- --- 14:08:37 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 13:33:33 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 13:22:08 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 13:01:34 8.2.2012
    FIN --- --- 12:53:49 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 12:52:53 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 12:49:35 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 12:13:28 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 12:01:45 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 3:32:51 8.2.2012
    FIN --- --- 3:15:47 8.2.2012
    BORGDOG --- --- 3:03:22 8.2.2012
    FIN --- --- 21:23:58 7.2.2012
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PIZI: Cimz jsi zpusobil majetkovou ujmu 1 500 000Kc a hrozi ti dozivoti....:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    BORGDOG: tak ty ses upnul na axiom typu "jedna kniha stažená = jedna kniha neprodaná." bud, prosim, od te lasky a najdi mi jedinej muj vyrok, kterej by tva slova potvrdil.

    btw, imho jakekoli porizeni kopie dila v rozporu s licencnim ujednanim, resp. bez souhlasu autora, je v rozporu se zakonem. ted zkus aplikovat svuj argument znovu:) jestli knihu uzijes nebo ne je uplne bezpredmetne, stejne jako je bezpredmetne, jestli sezeres nebo ne pastiku, co sis koupil.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Už tu zazněl pojem autopoiesis?Kupř.:

    "Teorie poznání vycházející z teorie Autopiesis tak tvoří protiváhu k v současností nejrozšířenějším „informačnímu" konceptu světa, kdy je svět složen z nezávislých objektů přijímatele, vysílače a zprostředkovatele informace. Takový svět je spíše světem „řídkým", světem osamělých nezávislých objektů. Oproti tomu svět seberegulujících se struktur je spíše světem „nahuštěným". Mezi jednotlivými entitami neexistují mezery, které by musely být vyplňovány pomocí předmětu informace, aby tak byla možnost vzájemně si uvědomovat svou existenci. Každý systém je součástí určitého prostředí, od nějž nejde oddělit, aniž by došlo k jeho zániku. Seberegulující se entity jsou v tomto prostředí umístěny jedna vedle druhé, jsou ve vzájemných vztazích, neustále spolu komunikují skrze uskutečňování své autopoiesis a tím poznávají."
    http://www.inflow.cz/teorie-poznani-zalozena-na-teorii-autopoiesis

    Je to v podstatě ta Coelhova pozice. V současné době již a) nelze dost dobře hovořit o nějaké originalitě b) přístup k informacím je jiný než dřív.
    Jenže - to samozřejmě řeší jen ty "velké" otázky, a ne proč nemají /někteří/ překladatelé či autoři co do huby. Tady ovšem musí přijít na řadu trh a vytvořit nové formy. Dat k řešení situace je dostatek (čte daleko méně lidí než před několika málo sty lety, ale těch několik lidí co čtou, čtou pořádně).
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GANDHI: lzes, se zcela jasnym umyslem v ocich ostatnich poskodit .. jelikoz v te zaplave diskuse to nikdo nebude dohledavat...

    za sebe ti rikam: cetl jsem to cele dva dny a komplet a ten kdo vyrvala zlodej a kradez a jeste jine podobne synonyma byl FIN ... kdyz nekdo dalsi pouzil tytez vyraziva bylo to v kontextu ODPORU k FINOvi ... staci??

    Pokud chces nadale tvrdit opak a hazet to na BORGA, tak udelej kontextovej vycet a statistiku at to je ferove argumentovane... jinak LZES s umyslem shodit diskutujiciho... a to je hnus Vase Velebnosti!
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    PIZI: Přesně tak. To není to samé jako napíchnout se sousedovi na elektroměr.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Před lety jsem v jednom raru stáhnul 4000 českých knih. Dosud jsem z nich nepřečetl ani jednu. Stažení není užití, stažení není újma autorovi. Ne vždy.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    GANDHI: A zase klíčové slovo: POUŽÍVÁNÍ. Je zřejmé, že když ukradnu energii, tak ji použiju. Ten drát, kterým energie protéká vede k televizi, co je jím napájena - tím POUŽÍVÁM kradenou věc. Ale to nemůžeš aplikovat na stahování souborů, i o tom už jsem tu psal. Pokud já jsem se upnul na krádež coby definici skutku, tak ty ses upnul na axiom typu "jedna kniha stažená = jedna kniha neprodaná." Což ale nemůžeš dokázat, tudíž nemůžeš paušálně říct, že stažení je krádež. Nezlob se, ale v tomhle mě nepřesvědčíš - NENÍ to stejné.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Ach jo, dejte mi nekdo den casu navic a ja ten clanek fakt napisu (ne ze by to trvalo den, al do zejtrka na to cas mit nebudu a mezitim tu kvuli naivum "autore udelej si vsechno sam" pribude dalsich 500 postu).

    GANDHI: Zas mu nekrivdi, o krdezi tu skutecne jako prvni zacal psat FIN a opakuje to snad v kazdem prispevku ktery se neopravneneho pouzivani tyka.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    BORGDOG: krom toho se zda, ze ses to ty, kdo se upjal na kradez coby definici skutku, zatimco se jedna o neopravnene pouzivani
    REINITA
    REINITA --- ---
    BORGDOG: viz ubiquita. filtruj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam