Nevím, jak vy, ale já mám doma mnoho tištěných knih, které jsem si koupila sice za účelem přečtení, ale nikdy nepřečetla (a dle diskusí s přáteli nejsem sama). Je mnoho, mnoho zajímavých knih, které se dají koupit, méně času na jejich čtení. Jelikož je nejenom nedostatek času, ale i místa, tak nyní již co se týče fantasy kupuji takřka výhradně české autory prostě proto, že tím podporuji kamarády. Dále sem-tam koupím knihu v antikvariátu (je-li to za pár korun). Když něco nechci mít doma, tak si to půjčím.
A k tomu přichází e-knihy, filmy a podobně - za celý život jsem přečetla asi jen 3 knihy na počítači, čte se mi to blbě, blbě se tam dávají záložky. Jedno byl Harry Potter amatérský překlad, když Albatros vydal český překlad asi půl roku po Rowlingové, druhé byla Ave, čarodějka na zabití, kterou jsem si koupila, někomu půjčila a není (a byla jsem dost zoufalá, protože jsem měla chřipku a nemohla vylézt z postele, jak mi bylo blbě a chtěla jsem nějakou fakt oddechovku) - a třetí byla Psí zima od Alraune, kdy jsem měla za týden přednášku o české fantasy a chtěla jsem ji tam zahrnout. Pokud chci něco číst, stačí mi sáhnout do knihovny případně se poptat, ono to někde v papíru je.
Přitom na disku mám plno e-knih i filmů. Když "jde kolem mě" nějaký film, tak si ho stáhnu. A pak ho mám dokud nerozhodnu, že ho smažu, protože na to fakt koukat nebudu - nebo dokud nenakouknu. Knih mám na disku hromadu, protože táta (který mimochodem má doma knih, že se to nevejde do třípatrového baráku) nadšeně stahuje, co kde potká - a sem-tam mi něco nakopíruje.
Pokud mi e-kniha zabere na disku méně místa než nějaká pitomost v ppt nebo pomalu míň než pár fotek, tak proč si ji nestáhnout, když "jde kolem mě". Stáhnu.