Ahoj, na thesis.cz jsem narazil na několik zajímavých diplomek, které se týkají autorského práva v digitálním prostředí/na internetu. Nejde mi o copyright a pirátství, spíše o licence jednotlivých služeb a jejich fungování v kontextu českého/evropského AZ (Youtube, Google Books apod.). Nakonec třeba i o „terms of agreement“ s ohledem na duševní vlastnictví jednotlivých uživatelů, tedy o tu situaci koncového uživatele, který se nahráním svého „obsahu“ částečně zříká určitých práv/poskytuje je těm kterým službám (sem patří samozřejmě i FB).
Bohužel – jak už to u thesis.cz bývá – drtivá prací je z Brna (mám tam pouze jednou VŠE), hledám raději někoho v Praze, protože bych ho rád pozval na přednášku na FAMU. Ideálně doktoranda, tipy na profesory/docenty se samozřejmě vítají také. Konečně můžu snad někoho i mimopražského dovézt, ale i termínově to pak bývá trochu zamotané. Tedy: dejte, prosím, vědět, jestli víte o někom, kdo se věnuje právě těm výše zmíněným licencím ve spojení s AZ. Snad jsem srozumitelný, děkuju a pozdravuju...